Ratkaisuja lattialämmityksen tekoon
Omataloyhtiö.fi

Korjaamassa tai uusimassa lattiaa?
Laita samalla lattialämmitys kuntoon

Vanhemmissa asuinrakennuksissa ei välttämättä ole käytössä lattialämmitystä, vaan kodin lämmitys tapahtuu erilaisten pattereiden ja tulisijojen avulla. Eikö olisi mukava herätä aamulla ja laskea jalat lämpöiselle lattialle ja aloittaa päivä tasaisesta lämmöstä nauttien? Lattialämmityksen avulla se onnistuu.

Lattialämmityksella pehmeää ja tasaista lämpöä koko kotiin.Lattialämmityksella pehmeää ja tasaista lämpöä koko kotiin.

Sopiva ratkaisu pieneen tilaan

Erityisesti kylpyhuone on tila, jossa lämmin lattia on selkeä mukavuustekijä. Hyvin usein kylpytilojen lattiamateriaalina on laattaa, joka tuntuu paljaan jalan alla kylmältä. Lisäksi lattialämmityksen etuna on suihkun jälkeen märkiä rakenteita kuivattava vaikutus.

Pieniin kylpyhuoneisiin soveltuu erinomaisesti valuun upotettava DEVIcomfort™ 10T. DEVIcomfort™ on lämmityskaapeli, joka on helppo vetää pienissä ja ahtaissa tiloissa. Kaapeli toimitetaan määrämittaisena kertakäyttöisellä kelalla, jolloin kaapelin käsittely on helppoa. Samalla myös kaapelin määrän optimointi onnistuu.

DEVIcomfort™ saneerauskaapeli sopii nimestään huolimatta sekä saneerauskohteiden että uudiskohteen lattialämmitysratkaisuksi. Kylpyhuoneen lisäksi saneerauskaapeli käy myös kodin muihin tiloihin. Pintamateriaaliksi lämmityskaapelin päälle soveltuu laatta-, muovi-, korkki-, laminaatti- sekä puupinnoite.

Teholtaan saneerauskaapeli on 10 W/m ja halkaisijaltaan ainoastaan 4 mm. Kaapelin asennusväliksi suositellaan 12-6 cm ja minimi taivutussäteeksi 30 mm, jolloin neliötehoksi saadaan 80-150 W. Yleisimmin käytetään tehoa 100 W/m².

Suurempiin tiloihin lattialämmitysmatto

Vaikka DEVIcomfort™ toimii myös suuremmissa tiloissa, löytyy kuitenkin suositeltavampi ratkaisu DEVImat™ lattialämmitysmatosta.

Lattialämmitysmaton yhtenä suurena etuna on nopea asennus, sillä lämmityskaapeli on asennettu suoraan kiinni liimapintaiseen mattoon, joka pitää sen paikoillaan. Kaapelin asennusvälistä ei myöskään tarvitse huolehtia DEVImat™ ratkaisussa, sillä kaapeli on valmiiksi asennettu oikeaan asennusvälillä.
 

DEVImat™ lattialämmitysmaton leveys on 0,5 metriä ja pituus määräytyy lämmitettävän alan mukaan.DEVImat™ lattialämmitysmaton leveys on 0,5 metriä ja pituus määräytyy lämmitettävän alan mukaan.

Lämpömatto on rakenteeltaan ohut ja lisäksi sen alapinnan verkko ja teippi on varustettu liimapinnalla, mikä helpottaa sekä varsinaista lattialämmityksen asentamista, että päälle tehtävän valua. Näin lattialämmityskaapelin paikka ei pääse muuttumaan valun aikana. DEVImat™ lattialämmitysmaton leveys on 0,5 metriä ja pituus määräytyy lämmitettävän alan mukaan.

Matto soveltuu käytettäväksi niin betoni-, kipsikartonkilevy-, lastulevy- tai puulattiarakenteissa. Pinnoitteeksi lattialämmitykselle soveltuvat samat materiaalit kuin DEVIcomfort™ lattialämmityskaapelillekin. Koska lämmitysmatto on kustannuksiltaan edullinen sekä työmäärältään varsin tehokas saneerausvaihtoehto verrattuna kaapeliin, ei lattialämmityksen asentaminen saneerauskohteeseenkaan ole enää ongelma.

Lattialämmityskaapelin ja –maton teknisiä tietoja

DEVIcomfort™ 10T

 • Jännite: 230 V
 • Teho/m: 10 W/m
 • Halkaisija: 4 mm
 • Kaapelin rakenne: 2-johtiminen, yksi liitoskaapeli
 • Ulkovaippa: PVC 90°C
 • Max lämpötila: 90 °C
 • Taivutussäde: min 30 mm


DEVImat™

 • Matto: Itsekiinnittyvä pinta koko maton leveydeltä, maton leveys 0,48 m (asennustekninen leveys 0,5m)
 • Jännite: 230 V
 • Teho /m²: 100 W
 • Halkaisija: 3 mm
 • Kaapelin rakenne: 2-johtiminen, yksi liitoskaapeli
 • Vaippa: PVDF 90 °C
 • Max ymp. lämpötila: 90 °C

Säädä lattialämmitystä helppokäyttöisellä
DEVIreg™ Touch säätimellä!

Uusinta mukavuutta koteihin tuo taustavalaistu 2 tuuman kosketusnäytöllä varustettu DEVIreg™ Touch säädin. Säädin omaa helppokäyttöisen kosketusnäyttöohjauksen sekä älykkäät energiansäästöominaisuudet - nämä ominaisuudet tekevätkin DEVIreg™ Touchista markkinoiden käyttäjäystävällisimmän sähköisen lattialämmityksen säätimen.

Haluatko testata?
Kokeile DEVIreg™ Touch säädintä virtuaalisesti tästä!

Kiinnostuitko säätimestä?
Lisätietoa DEVIreg™ Touch säätimestä löydät tästä artikkelista.

 
Julkaistu
17.10.2016