Lämmityskustannuksiin voi vaikuttaa kattoremontti
Omataloyhtiö.fi

Kattoremontin yhteydessä voi vaikuttaa lämmityskustannuksiinkin

Kattoremontti mielletään usein vain vuotavan vesikaton vaihdoksi. Osassa kohteissa asia on näin, mutta hyvin useassa kohteessa remontin yhteydessä katolle laitetaan myös lisälämmöneristys ja palokatkoasiat kuntoon.

Ajoissa vaihtoon

Katteen vaihtoon aletaan paikoitellen turhan myöhään. Silloin, kun todellisia ongelmia jo esiintyy, on katon kunnon tarkistus todennäköisesti laiminlyöty ja ollaan jo myöhässä. Taloyhtiön talojen rakennusvuosi on hyvä indikaattori kattoremontin aloittamiseen tai vähintään katteen kunnon kuntotarkastukseen. Samoin on syytä tarkistuttaa katon kunto, jos kate on varttilevystä tehty. Selkeiden katto-ongelmien kohdalla täytyy ottaa välittömästi yhteys kattoremonttiyritykseen.
Jos katon kuntoa vain katsotaan ja tarkastellaan liian kauan, katon rakenteet toimivat kärsijöinä. Aluskatteen repeytyminen, liian vähäinen limitys, yläpohjan heikko tuuletus tai tuuletusrakojen tukkiminen, harjojen tiivisteiden puuttuminen ja läpivientien vuotaminen sekä naulojen nousu katteesta irti ovat yleisiä vesikatteen vikoja. Jos niitä kauan vain katsellaan, näkymättömissä olevat rakenteet ovat juuri sen verran liian kauan kosteuden armoilla. Osaa vioista ei pintaa silmäilemällä näe. Siksi katon kuntokartoitus on paikallaan 1980-luvun taloissa, jolloin myös piiloviat havaitaan. Eli: hyvä kakku saattaa olla päältä kaunis, mutta sisältä jo mätä.

Tilaa veloitukseton Ruukin kattoremonttiesite

Katolle tehdään tarkastus ennen tarjouksen jättämistä.Katolle tehdään tarkastus ennen tarjouksen jättämistä.

Energiatehokkuus

Katteen vaihdon yhteydessä tarkistetaan yläpohjan eristevahvuus. Jos se on nykymääräyksiä ohuempi kerros (1980–lukujen) taloissa kerros on 200-300 mm), suositellaan eristysvahvuuden lisäämistä nykysuositusten mukaisiksi, 500-550 mm. Samalla, kun eristevahvuutta lisätään, saadaan lämpövuotoja yläkatossa kuriin. Vaikutus näkyy siis myös taloyhtiön energialaskussa.

Lue lisää Ruukin kattoremontista asennettuna

Tuumasta tarjouspyyntöön

Tarjouspyynnöt tulevat joko taloyhtiöltä tai suunnittelijalta. Jos tarjouspyyntö on suunnittelijan käsialaa, tarjouspyyntö sisältää kattotarvikkeet sekä työn, tuulenohjaimet, kattoturvatuotteet sekä lisälämmöneristyksen. Taloyhtiöltä suoraan tulleisiin tarjouspyyntöihin ehdotetaan tarpeen mukaan kattomestarin käynnin yhteydessä materiaalien ja työn lisäksi eristystä, tuulenohjaimia ja/tai kattoturvatuotteita. Tulipa tarjouspyyntö kummasta suunnasta tahansa kattomestari käy joka tapauksessa tutustumassa kohteeseen ennen tarjouksen jättämistä. .

Palokatkot

Osasta taloyhtiöistä saattaa puuttua palokatkot tai ne ovat puutteelliset. Ruukin kattoremontin yhteydessä on mahdollista toteuttaa myös huoneistojen osastoinnit eli nykypäivän vaatimuksia vastaavat palokatkoseinät.

Korjaus ei ole taloudellisesti kannattavaa

Sen sijaan että kattoa koko ajan korjattaisiin, on taloudellisesti kannattavampaa tehdä kerralla kattoremontti. Luotettava ja samalta toimittajalta saatava remontti on yksinkertaisin. Kun projektinjohto, valvonta, urakoitsijat ja materiaalit tulevat saman katon alta, ongelmia ei ole. Ruukin kattopaketti on juuri tällainen ja se räätälöidään taloyhtiön tarpeisiin.

Tilaa veloitukseton Ruukin kattoremonttiesite

Asunnon arvo nousee

Kunnon katteen alla rakenteet pysyvät kunnossa. Tätä kautta talon kunto pysyy hyvänä ja asukkaan omistajan omaisuuden arvo kasvaa – puhumattakaan esteettisestä näkökulmasta.

Uusi kate nostaa asunnon arvoa.Uusi kate nostaa asunnon arvoa.

Jätä yhteydenottopyyntö Ruukin kattoremontista asennettuna


 
Julkaistu
15.5.2017