• Etusivu
  • Remontti

Tehokas ja taloudellinen pyykkitupa palvelee asukkaita

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Velco
Julkaistu 04.09.2015Päivitetty 08.02.2019
20159_44329.jpg

Nopea kuivatus tehostaa pyykkituvan käyttöä.

Taloyhtiöiden pyykkituvista löytyy edelleen vanhoja tuulettimia, jotka käyttävät kuivaukseen jopa 5 kWh/tunti. Energiatehokas pyykinkuivaus on mahdollista toteuttaa Velco-pyykinkuivauslaitteella, joka kuluttaa kuivauksen aikana sähköä alle 0,3 kWh/tunti. Vuositasolla tällainen ero sähkönkulutuksessa on jo hyvin merkittävä.

Velco-pyykinkuivauslaite on ekologinen vaihtoehto

Velco-laitteiden pyykinkuivauksessa tarvitsema lämpö otetaan käyttövedestä, joka kiertää lämpökennoston läpi. Vedestä saatava lämpö puhalletaan pyykkiä kohti kevyellä puhaltimella. Puhallettavan ilman lämpötila on maksimissaan 35 ºC, joten pyykki ei kovetu kuivuessaan. Yhden kuivauskerran aikana vettä kulkee laitteiston läpi noin 400 litraa. Vesi viilenee kuivauksen aikana muutaman asteen ja palaa paluuputkea pitkin takaisin kiertoon ja uudelleen lämmitettäväksi.

Pyykistä irtoava kostea ilma johdetaan ulos ja tilalle otetaan uutta korvausilmaa. Näin pyykki kuivuu yhtä raikkaaksi kuin ulkoilmassa. Myös kuivaustilat pysyvät kunnossa hyvän ilmanvaihdon ansiosta. Laitteistossa oleva tunnistin haistelee huoneen ilmaa ja sammuttaa puhaltimen, kun pyykki on kuivaa. Pyykinkuivauslaitteisto sekä kaksoisnaruilla toteutettu ripustusjärjestelmä on ekologisempi vaihtoehto kuin jatkuva kuivausrummun käyttö.

Ajansäästöä yhteisöllisempiin asumisratkaisuihin

Pyykinkuivaushuoneen käyttäjää ilahduttaa kuivausajan lyheneminen, Velcon ansiosta lakanapyykki kuivuu jopa tunnissa. Nopean kuivaussajan ansiosta pyykkitupaa pääsee hyödyntämään aiempaa suurempi osa asukkaista, eikä pyykinkuivaus muodostu pyykkituvan pullonkaulaksi.

Saatavilla on myös kaksoisnaruilla oleva ripustusjärjestelmä, joka helpottaa pyykin kuivattamista. Muovitetut narut on helppo pingottaa tiukaksi ja ne pysyvät napakoina vuosikausia. Toimiva pyykkitupa on tärkeä osa asumisviihtyvyyttä.

Ota yhteyttä

Suomen Terveysilma P. 09 477 8940

Jätä yhteydenottopyyntö Velco-kuivaushuonejärjestelmästä

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Velco
Remontti
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

201012_23908.jpg
Suomen Terveysilma mukaan Omataloyhtiö.Fi:hin
Eräs asumisviihtyisyyden tärkeimmistä elementeistä on hyvä sisäilma. Huono sisäilman laatu aiheuttaa merkittäviä haittoja niin rakennusten kuntoon kuin ihmisten terveyteen. Huolehtimalla korvausilman saannista voidaan näihin asioihin vaikuttaa paljonkin.Jätä yhteydenottopyyntö Suomen Terveysilmalle...Osta venttiilit ja vaihtosuodattimet Jäsentukusta
20111_23968.jpg
Vaivaton tapa parantaa ilmanvaihtoa
Puinen tuuletusluukku ikkunan kyljessä on nimenomaan suomalaisten talojen tyypillinen ratkaisu, johon muualla maailmassa harvemmin törmää. Meillä ne ovat olennainen osa 1970-80-luvuilla rakennettujen rivitalojen ja kerrostalojen ikkuna-arkkitehtuuria. Korvausilman saannin parantamiseen puinen tuuletusluukku tarjoaa vaivattoman ja edullisen mahdollisuuden Terveysilman VELCO VTR-100 asennuspaketin avulla.
20113_24767.jpg
Saunan oikea ilmastointi
"Raskaan työpäivän jälkeen on mukava rentoutua saunassa", sanoo Fred Häggman. Ahkerana saunojana hän on huomannut selviä eroja saunojen löylyissä. Tärkeä mukavuutta lisäävä tekijä Häggmanin mielestä on, että raikasta ilmaa riittää saunassa löylynkin aikana. "Parhaat löylyt kestävät kauan, eikä saunojalta lopu happi löylyjen aikana" hän sanoo. "Hyvissä saunoissa oikein huomaa löylyä heitettäessä, kuinka uutta ilmaa virtaa löylyhuoneeseen".Häggmanin tiedossa on, että paras paikka korvausilmaventtiilille on löylyhuoneessa noin 40-50 cm kiukaan kivipinnan yläpuolella. Oikea sijoitus on tärkeä, jotta löyly voi kohotessaan ottaa matkaansa uutta ilmaa venttiilistä ja raikas ilma kiertää löylyhuoneessa. Häggman mainitsee hyvien löylyjen kannalta tärkeäksi tekijäksi myös kiukaan kivet, joiden pitää kovan saunojan mielestä olla priimakunnossa. "Löylyhuoneen kasteleminen esimerkiksi vesiletkulla sen sijaan on huono ajatus", toteaa Häggman. "Moni sauna on tuhottu kosteita löylyjä tavoitellessa, kun saunaan suihkutettu vesi on päässyt rakenteisiin ja saanut aikaan hyvän alustan homekasvustolle. Terveellisempi tapa saada hyvät, kosteat löylyt on hyvä ilmanvaihto".
Kerrostalo alhaalta kuvattuna
Viikon kysymys: Salaojitus uusittu väärin, kuka korvaa?
Vuonna 1974 rakennetun kolmikerroksisen, kellarittoman kerrostalon salaojat uusittiin. Työhön oli valittu valvoja joka oli laatinut urakkatarjouspyynnöt. Urakka oli tehty suurpiirteisesti, mainittu ainoastaan salaojituksen ja sadevesiviemäreiden uusiminen, vaadittavista syvyyksistä ei ole mainittu, ainoastaan routaeristeiden asentamisesta, mutta ei niistäkään määrää. Hallitus ei ollut käsitellyt työselitystä.Salaojat on vedetty korkeimmalta kohdalta n. 400 mm:n etäisyydelle maan pinnasta, eikä pilarianturoiden alapuolella. Koska pommisuoja on salaojituksen korkeimmalla kohdalla päädyssä, mistä salaojitus lähtee, sitä osuutta ei ole lainkaan salaojitettu. Eikö salaojan pidä olla yhtenäinen verkosto? Salaojitussepeliä ei ole käytetty ja styrox-levyjä ei kukaan ole havainnut asennettavan. Valvojan mielestä ne on asennettu, mutta työn aikana otetuista kuvista niitä ei ole havaittavissa. Kaato, n. 3-4 mm/m on valvojan mielestä riittävä. Eikö pidä olla 1 cm/m? Salaojituksen purku on kaupungin viemäriverkostoon ja ilman pumppuakin olisi kaadot saatu vaikka lähtö olisi ollut pommisuojankin osalta kauttaaltaan anturoiden alapinnan alapuolelta. Nyt salaojitusta tarkastaessa tarkistuskaivoista kaivot ovat aivan kuivia.Kuka korvaa työn uudelleen tekemisestä aiheutuneet kustannukset: urakoitsija, valvoja, isännöitsijä vai hallitus? Hallitus ei ole hyväksynyt salaojitustyötä. Yhtiökokous ei antanut vastuuvapautta isännöitsijälle eikä hallitukselle, vedoten kyseenalaiseen salaojitustyöhön. Miten hallituksen pitää toimia tästä eteenpäin?
20232_67955.jpg
Uusi led-valaistus olohuoneeseen - katso hinta
Lähtökohta remontille oli noin 32 neliön kokoisen olohuoneen lisävalaistus. Valaistuksen suunnittelussa oli luotettu liikaa isoihin lasiseiniin ja avoimeen olohuone / keittiöön, joista ajateltiin valoa tulevan reilusti. Käytännössä kuitenkin kattovalaisimien puute laittoi miettimään lisävalaistusta. Suuret ikkunat eivät auta Suomessa kuin puoli vuotta, ja toinen puoli vuotta asunnossa oli liian vähän valoa. Toisella puolella isoa huonetta oli seinustalla valaistusta.
20123_29893.jpg
Nova uusi nykyaikainen kattotiili
MONIER-tiilivalikoima täydentyy nyt uudella, teknisesti parannetulla Nova-kattotiilellä. Yksikouruinen kattotiili on valmistettu erityisesti pohjoismaiseen ilmastoon. Helposti asennettava Nova sopii ammatikseen kattoja asentaville, mutta yhtä hyvin myös kuluttajalle, joka kunnostaa vanhaa kattoaan tai rakentaa uutta.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton