Keittiön putkiremontti

Huomioi osakkaiden keittiöremontti putkiremontin hankesuunnitteluvaiheessa

”Kiinnostava ja mukava projekti, josta jää konkreettinen muisto vielä vuosiksi eteenpäin.” Ei ehkä perinteisin putkiremontista kuultu kuvaus, mutta varsin realistinen, jos putkiremontin yhteydessä uusitaan myös keittiö! Uuden keittiön hankinta ja suunnittelu herättää helposti osakkaiden kiinnostuksen, ja parhaassa tapauksessa tämä vaikuttaa positiivisesti osakkaiden remonttiin suhtautumiseen.
 

Tilaa maksuton esite!

Vanha keittiö ennen keittiöremonttia.Vanha keittiö ennen keittiöremonttia.

Osakkaat mukaan hankesuunnitteluvaiheessa

Putkiremontista puhutaan ensimmäisen kerran hallituksen kokouksessa. Kun tässä vaiheessa tuodaan esille myös mahdollisuus keittiöremonttiin putkiremontin yhteydessä, tiedostavat hallituksen jäsenet keittiösaneerauksen vaihtoehdon. Kun hallitus on päättänyt tulevasta putkiremontista, pidetään asukkaille infotilaisuus, jossa annetaan alustava kuvaus hankkeesta ja sen eri vaihtoehdoista. Tieto mahdollisuudesta uusia keittiö toimii usein hyvänä motivaattorina sitouttaa osakkaat projektiin, mikä on remontin kannalta olennaista.  Tämän jälkeen yhtiökokouksessa päätetään hankkeen laajuus ja laatutaso. Kun asunto-osakeyhtiö on mukana jo hankesuunnitteluvaiheessa, osaa se valmistautua ja varustautua korjaushankkeeseen paremmin.

Edut osakkeenomistajalle, kun keittiöremontti tehdään putkiremontin yhteydessä

Keittiöremontin teettämiselle putkiremontin yhteydessä on monta perusteltua syytä.

1. Hyödynnä välttämättömät purkutyöt
Vanha keittiö pitää joka tapauksessa purkaa ainakin osittain. Jos keittiöremontti on yhtään ajankohtainen, kannattaa tilaisuus käyttää hyödyksi ja uusia keittiö samojen purkutöiden yhteydessä.

2. Uusi keittiö yksillä remonttisotkuilla
Usein käy niin, että vanha keittiö näyttää putkiremontin jälkeen vieläkin vanhemmalta ja halu uusia keittiö kasvaa. Putkiremontin yhteydessä tehty keittiöremontti säästää paitsi aikaa myös uusilta rakennuspölyiltä.

3. Keittiöihin erikoistuneen ammattilaisen tekemä asennus takaa hyvän ja siistin lopputuloksen
Vanhojen kalusteiden uudelleenasennus ei aina onnistu ehjänä ja siistinä. Mittatilaustyönä suunnitellut uudet kalusteet voi tilata valmiiksi asennettuina. Projekti miellyttää niin hermoja kuin silmää.

4. Kustannussäästöt
Usean osakkaan yhtäaikaisesti tekemä hankinta tulee edullisemmaksi ja helpommaksi kuin yksittäisen keittiön hankkiminen.

5. Ammattimainen projektimyynti apuna
Yksi yhteyshenkilö hoitaa keskitetysti kaikki keittiöt yksilöllisten tarpeiden mukaan, sovittaen keittiöprojektin putkiremontin aikatauluihin.

6. Keittiön käyttömukavuus, toiminnallisuus ja ulkonäkö paranevat
Esimerkiksi vanhan yksivaihelieden vaihtaminen kolmivaiheiseen (kuten induktioliesi) on merkittävä käyttömukavuutta parantava uudistus, jonka voi vaivattomasti toteuttaa remontin yhteydessä.

7. Koko asunnon arvo nousee ja ulkonäkö paranee

8. Putkiremontista jää mukava muisto, josta on päivittäistä iloa vuosiksi eteenpäin.

Hallituksen jäsenten ja isännöitsijän edut

Keittiöremontti putkiremontin yhteydessä ei työllistä hallitusta tai isännöitsijää, minkä vuoksi siitä on pelkästään hyötyä. Uudistettu keittiö tuottaa huomattavaa lisäarvoa asunnolle, sillä se vastaa nykyajan tarpeisiin ja käyttäjän vaatimuksiin. Keittiön hankintaa helpottaa keittiötoimittajalta saatava veloitukseton suunnittelupalvelu.

Putki- ja keittiöprojektien yhdistäminen helpottaa myös isännöitsijän työtä, kun keittiöt remontoidaan samanaikaisesti muun remontin kanssa. Organisaatio on tällöin jo olemassa ja projekti on ammattimaisesti koordinoitu. Korotettu vakuutus on myös olemassa.

Vanhan keittiön purkutöitä.Vanhan keittiön purkutöitä.

Keittiötoimittajan kytkeytyminen suunnitteluorganisaatioon

Keittiösuunnittelija on hyvä saada jo projektin alkuvaiheessa osaksi suunnitteluryhmää. Näin keittiösuunnittelijalla on jo hyvissä ajoin tietoisuus valituista suunnitteluratkaisuista, talotekniikasta ja reitityksestä.

Keittiötoimittaja kokoaa osakaskyselyn pohjalta tiedot sekä kiintokalusteiden että kodinkoneiden uusintatarpeista. Keittiösuunnittelu ei kuulu muiden toimijoiden toimeksiantoon, joten se jäisi osakkaan vastuulle. Loppuasiakkaalle tulee selvää lisäarvoa keittiösuunnittelijasta hankkeessa.

Suunnitteluvaiheessa lyödään noin 90 % kustannuksista lukkoon. Toteutusvaiheessa on vaikea enää vaikuttaa suunnitelmiin. Tämänkin takia on erittäin tärkeää ja käytännöllistä, että keittiö otetaan mukaan jo hankesuunnitteluvaiheessa.

Täysin uusittu keittiö remontin jälkeen.Täysin uusittu keittiö remontin jälkeen.

Keittiöiden mittaaminen uusia kalusteita varten

Keittiöiden mittaukset voidaan toteuttaa jo ennen hankesuunnittelua inventointimittauksen yhteydessä. Hankesuunnitteluvaiheessa mittaus voidaan toteuttaa vaiheen alussa suunnittelijoiden tutustumiskierroksen yhteydessä. Mikäli mittaus tehdään erillisenä käyntinä, on tärkeä muistaa ennakkotiedotus.

Hankeen vaiheiden esittely infotilaisuudessa

Infotilaisuudessa esitetään alustava kuvaus keittiönsaneerausprosessista ja keittiövaihtoehdoista. Infotilaisuudessa ei vielä kuitenkaan myydä keittiötä eikä korjaushankkeen hintaa vielä tiedetä.

Osakkaiden sitouttaminen hankkeeseen jo hankesuunnitteluvaiheessa on taloyhtiölle ensiarvoisen tärkeää remontin onnistumisen vuoksi. Näin osakkaat sisäistävät putkiremontin olevan tulossa ja osaavat varautua hankkeeseen sekä sen vaikutuksiin omassa arjessaan. Infotilaisuuden merkitystä ei näin voi liikaa korostaa.

Suuria tilaratkaisuja pieneen keittiöön

Nykyisin keittiöltä vaaditaan yhä parempia toiminnallisuuksia. Mikä parasta, uusilla innovaatioilla pieneenkin keittiöön on mahdollista saada aivan uutta lisätilaa.

Yhdessä ammattilaisen kanssa suunnitellut ratkaisut lisäävät usein huomattavasti keittiön käyttömukavuutta ja toiminnallisuutta. Lue lisää innovatiivisista tilaratkaisuista täältä>>


Tilaa maksuton esite!

Plussa-kaappi tuo lisää työtilaa silloin, kun sitä tarvitaan.Plussa-kaappi tuo lisää työtilaa silloin, kun sitä tarvitaan.

Osakkaan vaihtoehdot keittiöremontille

1. Keittiöremontin yhdistäminen taloyhtiön putkiurakkaan

Putkiremontin yhteydessä keittiökaapit ovat pahasti tiellä ja ne joudutaan monesti irrottamaan. Jos keittiökaapit ovat jo aikansa eläneet, kannattaa harkita kalusteiden uusimista. Osakkaan kannattaa jo hyvissä ajoin kertoa kiinnostuksestaan uusia keittiö. Tällöin osakas pystyy itse vaikuttamaan siihen, että keittiön uusiminen on mahdollista putkiremonttiurakan aikana.

2. Omat remontit urakan aikana

Osakkaat voivat yleensä tehdä taloyhtiön remontin yhteydessä omia pienempiä remontteja.

Pääurakoitsijan kanssa on kuitenkin sovittava osakkaan omien remonttien tekemisestä. Osakkaan omat remontit eivät saa haitata taloyhtiön pääurakkaa. Osakkaalla on lisäksi asunto-osakeyhtiölain mukaan velvollisuus ilmoittaa isännöinnille tai hallitukselle tietyistä huoneiston muutostöistä.

Kannattaa myös muistaa, että toisin kuin putkiremonteissa, asennus- ja remonttityöstä saa verotukseen kotitalousvähennyksen, jopa 4800 €, jos remontoijina on pariskunta.


Jätä yhteydenottopyyntö:


Varaa kokousekstraa taloyhtiön kokoukselle!


Omataloyhtiö.fi
Julkaistu
15.10.2018