Viikon kysymys: miten lopetan puheenjohtajana ja mistä uusi?

Meillä on tyypillinen neljän perheen rivitaloyhtiö. Yksi asukas on isännöitsijänä ja minä puheenjohtajana. Kukaan muu ei "halua olla" puheenjohtaja. Jos minä haluaisin lopettaa ja kukaan muu ei halua olla, mitä sitten voidaan tehdä? Sama koskee isännöitsijän tehtävää. Hän ehkä myös haluaa lopettaa kohta. On toki olemassa isännöintipalveluyhtiöitä, joten se lienee ok.

Mutta miten tehdään puheenjohtajan valinnan kanssa? Ja miten lopetan? Onko kirjallinen ilmoitus ok? Kenelle se osoitetaan? Voinko erota kesken kauden?
Vastaus:
Mikäli kukaan hallituksen jäsenistä ei halua toimia hallituksen puheenjohtajana, voi yhtiöön hankkia hallitusammattilaisen es...

Vain Omataloyhtio.fi -palvelun jäsenet voivat lukea tämän artikkelin kokonaan. Kirjaudu palveluun tai liity jäseneksi. Palvelun jäseneksi liittyminen on täysin ilmaista eikä se sisällä kuukausi- tai vuosimaksuja.

"Tämä vastaus on annettu vain kysymyksestä ilmenevien seikkojen perusteella tuntematta asiaan liittyviä yksityiskohtia. Vastauksessa ei näin ollen ole voitu huomioida kaikkia asian ratkaisuun vaikuttavia seikkoja. Jos käytät tätä vastausta jossain muussa asiayhteydessä ei vastauksen laatija ole siitä vastuussa. Jos haluat lisätietoja, ota yhteyttä vastauksen laatineeseen juristiin, puhelin 029 009 2590."


Kysy niin vastaamme -palvelu

Palstalla voit esittää taloyhtiöön liittyviä lakikysymyksiä, joihin JuriNetin lakimiehet vastaavat. Voit myös lukea jo esitettyjä kysymyksiä ja vastauksia. Kysymyksiin vastataan pääsääntöisesti viikon kuluessa.

Siirry Kysy niin vastaamme -palveluun

Henkilökohtaisia neuvoja lakiasioissa saat jättämällä yhteydenottopyynnön.

Jätä yhteydenottopyyntö lakimiehelle!

Aiemmin esitetyt viikon kysymykset:

Aiemmin esitetyt ja vastatut viikon kysymykset löytyvät alla olevasta linkistä!

Viikon kysymykset!

Osa artikkelista on tarkoitettu vain jäsenillemme

Kirjaudu palveluun tai liity jäseneksi nähdäksesi artikkelin kokonaan

Omataloyhtiö.fi
Päivitetty
11.1.2021