• Etusivu
  • Piha

Talouskellari muutettiin taloyhtiössä rengasvarastoksi

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Ovella Systems Oy
Julkaistu 25.11.2015Päivitetty 30.11.2022
201511_44890.jpg

Kellari ennen muutostöitä.

Espoolaiseen Asunto-osakeyhtiö Itäkumpuun tehtiin hyödyllinen talouskellarin remontti, jossa tila muutettiin asukkaita enemmän palvelevaksi rengasvarastoksi. Maksuttomassa varastossa on renkaiden säilytyspaikka kaikille taloyhtiössä asuville halukkaille.

144 asuinhuoneiston Asunto-osakeyhtiö Itäkummussa Espoossa tehtiin talouskellarin remontti, jossa tila muutettiin rengasvarastoksi. Ensimmäinen suunnitelma kohteesta tehtiin vuonna 2011 ja tämän perusteella taloyhtiön kylmäkellarit purettiin ja tilalle suunniteltiin rengasvarasto, jossa renkaita säilytetään rengastelineissä kolmessa tasossa seiniin ja erillisiin metallitolppiin asennettuna. Tilan muutos edellytti rakennusluvan hakemista, sisältäen palo- ja pelastustarkastajan lausunnon.

Osta verkkokaupasta!

Tilaa esite!

Talouskellarin purkutyöt

Projektin aikana kaikki seinä- ja kattoverhoukset purettiin. Vanhojen seinälevyjen purussa oli huomioitava levyjen sisältämä asbesti. Purkutöissä myös kaikki vanhat lämmöneristeet ja kosteussulut purettiin. Tilaan oli tehtävä toinen oviaukko, jotta palo- ja pelastusmääräykset täyttyvät. Vanha ikkuna tilassa korvattiin savunpoistoluukulla ja lisäksi kellariin lisättiin vielä toinen savunpoistoluukku johtuen myös palo- ja pelastusmääräyksistä. Myös kaikki vanhat jäähdytyslaitteet putkistoineen ja sähköineen purettiin pois. Kompressoritilaan voitiin sijoittaa savunpoistojärjestelmän ja paloilmoitinjärjestelmän ohjauskeskukset.

Talouskellari muuntuu rengasvarastoksi

Varaston valaistus uusittiin täysin vastaamaan nykyajan vaatimuksia. Ilmanvaihto piti myös järjestellä uudelleen, jotta palo- ja pelastusmääräykset täyttyvät. Kellarissa on oltava oma vain tätä uutta tilaa palveleva poistoilmakone sekä paloluokiteltu hormi katolle. Rakenteiden liittymät tarkistettiin siten, että tila täyttää palo-osastointivaatimukset. Kaikki seinä-, katto- ja lattiapinnat puhdistettiin ja maalattiin. Rengasvarastoon asennettiin lisäksi palo- ja pelastusmääräykset täyttävät uudet tyyppihyväksytyt palo-ovet heloituksineen, ovensulkimineen sekä sarjoitettavine Abloy-lukko/Exec-avaimineen.

Renkaiden säilytystä varten kohteeseen asennettiin ovella® rengasteline PST-4 ja PST-2 -järjestelmät.
Renkaiden säilytystä varten kohteeseen asennettiin ovella® rengasteline PST-4 ja PST-2 -järjestelmät.

Uudet rengastelineet varastoon

Renkaiden säilytystä varten kohteeseen asennettiin ovella® rengasteline PST-4 ja PST-2 -järjestelmät. Ne asennettiin osaksi seiniin ja osaksi pystytettäviin terästolppiin. Telineitä asennettiin kolme päällekkäin. Näihin telineisiin sopii suurin osa henkilöauton vakiorenkaista. Autonrenkaiden numeroituja säilytyspaikkoja on nyt yli 100 kpl taloyhtiössä eli yli sadan auton renkaat mahtuvat nyt säilöön. Tilassa on nyt siis käytännössä rengastilaa kaikille taloyhtiössä asuville halukkaille. Remontin tavoitteena oli saada häkkikomeroissa kolmessa eri rakennuksessa olleet säilytettävät renkaat samaan palo-osastoituun tilaan. Rengassäilytyksestä ei peritä erillistä maksua tai vuokraa asukkailta. Asukkaan tarvitsee itse vain hankkia omat lukot rengassarjoilleen.

Juttuun haastateltiin isännöitsijä Ari Kiviniittyä.

Huomio

Huomio

Megakonsoli PST-2

• Kokoontaitettava konsoli raskaalle tavaralle

• Kestää 150 kg:n painoa

• Megakonsoli PST-2 -telineeseen sopii 2 autonpyörää

• Lukittavan säilytystapin pituus on 330 mm, siihen sopii 2 kpl enintään 230 mm leveätä rengasta

Lukittava rengasteline PST-4

• Neljän standardirenkaan säilyttämiseen

• Renkaat säilötään pareittain ulkopuolet vastakkain pidikkeessä

• Lukittavissa riippulukolla lukituskaaren avulla

• Säästää tilaa lattialta

• Kestää jopa 200 kg painoa

Ovella Systems Oy
Piha
määräykset
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

20153_42831.jpg
Pyörät solmussa ja renkaat rutussa?
Onko pyöräkellarissanne talven jälkeen aina kaaos? Oma polkupyörä ei tahdo löytyä talven jälkeen millään kellarista. Taloyhtiön kevätsiivous on oiva hetki laittaa myös pyörävarasto järjestykseen uusilla pyörätelineillä. Kuinka mukavaa onkaan alkaa pyöräilykausi, kun polkupyörät ovat siististi järjestyksessä.Tilaa maksuton esite!
20154_43048.jpg
Auton renkaiden säilytys taloyhtiössä
Renkaiden vaihdon aikaan ollaan aina jokavuotisen ongelman äärellä, erityisesti taloyhtiöissä: missä ylimääräiset renkaat säilytetään? Taloyhtiöissä säilytystilaa on vähän ja käyttämättömät renkaat pitäisi saada säilöön mahdollisimman pieneen tilaan.Auton renkaiden säilytykseen tarkoitetut ovella®-telineet ovat helppokäyttöisiä, turvallisia ja korkealaatuisia. Ne on valmistettu maalatusta teräksestä. Järjestelmän avulla lattiatilaa vapautuu ja saadaan rakennuksen hyödyntämättömät tilat käyttöön.Tilaa maksuton esite!Osta verkkokaupasta!
20156_43526.jpg
Fillari-koukku - nosta pyörä koukkuun!
Taloyhtiön pyöräkellarissa pyörät ovat usein sekaisin ja omaa pyörää on vaikea löytää sekasotkusta. On paljon mukavampaa aloittaa kevään pyöräilykausi, kun polkupyörät ovat siistissä järjestyksessä ja omakin löytyy kellarista helposti.Tilaa maksuton esite!Osta verkkokaupasta!
20132_33862.jpg
Taloyhtiön osakas - muista kyselyoikeutesi yhtiökokouksessa!
Oma koti, asunto, on osakkaan elämän kallein sijoitus. Olisi hyvä tietää, mitä omaisuudellesi ja sijoituksellesi tapahtuu. Taloyhtiön yhtiökokouksessa osakkaalla onkin ainutlaatuinen kyselyoikeus. Oikeus on vain vuoden tärkeimmissä kokouksissa eli yhtiökokouksissa, joista suurin osa pidetään keväällä. Silloin hallitus ja isännöitsijä ovat velvollisia vastaamaan osakkaiden esittämiin kysymyksiin ja antamaan asioista tarkempia tietoja. Yhtiökokousten välillä hallitus voi itsenäisesti harkita, mistä asioista se haluaa tiedottaa ja mistä ei.
20227_79100.jpg
Kolme syytä välitilinpäätökselle
Tilinpäätös vuosittain on monelle asunto-osakkeen omistajalle tuttu, mutta mikä on välitilinpäätös. Se tehdään vain tarvittaessa ja tarve on melko harvoin. Seuraavassa käymme läpi niitä kohtia, joissa välitilinpäätöstä kuitenkin tarvitaan.
20217_71691.jpg
Mitä kohuttu ilmastopaketti tarkoittaa rakennusalalle?
EU:n ilmastopaketti on vaikutuksiltaan vielä monelta osin epäselvä. Otimme selvää, mitä se voi tuoda tullessaan rakennusteollisuudelle.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton