Homeongelma huoneistossa - kuka korvaa?
Omataloyhtiö.fi

Viikon kysymys: Homeongelma huoneistossa - kuka korvaa?

Homeongelma huoneistossa - kuka korvaa?

Kerrostalon elementtisauma on hiljakseen vuotanut vettä ulkoseinän rakenteisiin sillä seurauksella, että perheessä on ilmennyt astmaa ja muita hengitysteiden ongelmia. Homekoirien (huoneiston omistajan tilaama) löydettyä hometta ulkoseinän sisäpuolella tehtiin ilmoitus taloyhtiölle, joka ryhtyi kuivaus- ja korjaustoimenpiteisiin.

Huoneiston asukkaat joutuvat muuttaamaan pois korjauksen ajaksi, josta aiheutuu suuria vuokrakuluja. Myös vaatteita ja kalusteita on jouduttu hävittämään ja lääkärikäynneistä on tullut kuluja.

Taloyhtiö sanoo, että se on vastuussa vain rakenteiden korjaamisesta, oma vakuutusyhtiökään ei sanomansa mukaan korvaa mitään. Kulut nousevat kuitenkin todella korkeiksi.

Onko tämä oikein? Eikö taloyhtiöllä ole vastuuvakuutusta? Voinko esittää korvausvaatimuksen taloyhtiölle taloyhtiön vakuutuksista riippumatta?
Vastaus:
En tiedä, onko taloyhtiössänne vastuuvakuutusta. Toki voit aina esittää korvausvaatimuksen taloyhtiölle, mutta sen menes...

Vain Omataloyhtio.fi -palvelun jäsenet voivat lukea tämän artikkelin kokonaan. Kirjaudu palveluun tai liity jäseneksi. Palvelun jäseneksi liittyminen on täysin ilmaista eikä se sisällä kuukausi- tai vuosimaksuja.

Kysy niin vastaamme -palvelu

Palstalla voit esittää taloyhtiöön liittyviä lakikysymyksiä, joihin JuriNetin lakimiehet vastaavat. Voit myös lukea jo esitettyjä kysymyksiä ja vastauksia. Kysymyksiin vastataan pääsääntöisesti viikon kuluessa.

Siirry Kysy niin vastaamme -palveluun

Henkilökohtaisia neuvoja lakiasioissa saat jättämällä yhteydenottopyynnön.

Jätä yhteydenottopyyntö lakimiehelle!
Lakikysymyksiin vastaavat JuriNet-toimistojen ammattilaiset.Lakikysymyksiin vastaavat JuriNet-toimistojen ammattilaiset.

Aiemmin esitetyt viikon kysymykset:

Aiemmin esitetyt ja vastatut viikon kysymykset löytyvät alla olevasta linkistä!

Viikon kysymykset!

Osa artikkelista on tarkoitettu vain jäsenillemme

Kirjaudu palveluun tai liity jäseneksi nähdäksesi artikkelin kokonaan

 
Julkaistu
23.1.2017