Kuka maksaa vahingonteot?
Omataloyhtiö.fi

Kuka maksaa vahingonteot?

Kuka maksaa vahingonteot?

Taloyhtiössä on vuokralainen yksityisen omistamassa asunnossa.

Kyseisessä asunnossa tehtiin murto ja parvekkeen ns. parvekkeen ulkoinen liukuovi oli auki mutta parvekkeen ovi oli lukossa, tämä rikottiin ja mentiin sisälle. Kyseinen henkilö ei halunnut tehdä ilmoitusta poliisille mutta taloyhtiön toimesta ovenikkuna korjattiin taloyhtiön laskuun, joka maksoi useita satasia.

Kysynkin, eikö tämän korjauksen olisi kuulunut maksaa huoneiston omistaja, kun tämä todistettavasti oli tahallinen vahingonteko. Tämä asunnossa oleva on asunnon omistajan sukulaispoika eikä näin ollen halunnut, että tämä maksaisi sitä kun hän on kuulemma varaton.

Minun mielestäni tällaiset tahalliset vahingonteot ei pitäisi mennä taloyhtiön maksettavaksi.

Vastaus:

Kyllä asiassa on toimittu oikein. Yhtiö vastaa rakenteiden eli tässä parvekkeen oven kunnossapidosta myös silloin kun vahinko on seurausta rikoksesta. Taloyhtiön kiinteistövakuutus korvaa yleensä rikoksella aiheutuneet omaisuusvahingot ja vuokralaisen/asunnon omistajan vakuutus osakkaan vastuulle kuuluvien osien korjauksen, jos sellaisia on murron yhteydessä tullut. Mahdollisesti vakuutusyhtiö voi edellyttää rikosilmoituksen tekemistä asiassa. Korvauksia voidaan myöhemmin vaatia rikoksen tekijältä.

"Tämä vastaus on annettu vain kysymyksestä ilmenevien seikkojen perusteella tuntematta asiaan liittyviä yksityiskohtia. Vastauksessa ei näin ollen ole voitu huomioida kaikkia asian ratkaisuun vaikuttavia seikkoja. Jos käytät tätä vastausta jossain muussa asiayhteydessä ei vastauksen laatija ole siitä vastuussa. Jos haluat lisätietoja, ota yhteyttä vastauksen laatineeseen juristiin, puhelin 029 009 2590."

Kysy niin vastaamme -palvelu

Palstalla voit esittää taloyhtiöön liittyviä lakikysymyksiä, joihin JuriNetin lakimiehet vastaavat. Voit myös lukea jo esitettyjä kysymyksiä ja vastauksia. Kysymyksiin vastataan pääsääntöisesti viikon kuluessa.

Siirry Kysy niin vastaamme -palveluun

Henkilökohtaisia neuvoja lakiasioissa saat jättämällä yhteydenottopyynnön.

Jätä yhteydenottopyyntö lakimiehelle!
Lakikysymyksiin vastaavat JuriNet-toimistojen ammattilaiset.Lakikysymyksiin vastaavat JuriNet-toimistojen ammattilaiset.

Aiemmin esitetyt viikon kysymykset:

Aiemmin esitetyt ja vastatut viikon kysymykset löytyvät alla olevasta linkistä!

Viikon kysymykset!
 
Julkaistu
29.2.2016