Tuotteiden pölyämättömyys yksi ykköskriteereistä

Tuotteiden pölyämättömyys yksi ykköskriteereistä

Rakennusaikainen pölynhallinta vaikuttaa ilmanlaatuun - niin rakennettaessa kuin tiloja käytettäessäkin. Kylpyhuoneremontti on perinteisesti ollut pölyistä puuhaa, mikä on osaltaan vaikuttanut sekä tilojen pölyrasitukseen ja puhtauteen että työn sujumiseen. Pölyttömyyteen on kiinnitettävä erityistä huomioita P1 luokitelluissa kohteissa.

Rakennusvaiheen pölynhallinta

Taloyhtiön toteuttaessa saneerauksia, on ympäristölle aiheutuvat haitat kuten pöly otettava huomioon. Hyvän rakennustavan mukaisesti naapurustolle, remontoitaviin- tai muihin rakennuksen tiloihin ei tulisi kertyä rakennusaikaista pölyä. Kun saneerauskohde sijaitsee asutuskeskuksessa tai lähellä julkisia kiinteistöjä, on urakoitsijan toteutettava työ P1 luokittelun mukaan, jossa työvaiheiden suorittamiselta sekä rakennustarvikkeiden varastoinnilta edellytetään tarkkaa suojausta. Esimerkiksi kylpyhuoneremonteissa purku, hionta, ja kiinnikelaastien sekoitustyöt aiheuttavat aina pölyhaittoja, joiden minimoiseen käytetään tilojen rajausta sekä alipaineistusta. Yhtenä ratkaisuna kuiva-aineiden aiheuttamiin pölyongelmiin Kiilto on kehittänyt vähäpölyisiä tuotteita. Niiden avulla remonttia voi tehdä sisäilmaa säästäen.

Siisti kylpyhuoneremontti

Vuodesta 1992 omalla toiminimellään monenlaista sisäremonttia tehnyt Markku Hartio arvioi tehneensä yli 300 kylpyhuoneremonttia. Hartio onkin jo pitkään suosinut Kiillon vähäpölyisiä tuotteita työkohteissaan. - Niitä on huomattavasti mukavampi käyttää niin työskentelyn, oman terveyden kuin asiakkaiden asunnon siisteyden vuoksi. Vaikka huoneiston muut tilat on eristetty muovein, hienojakoinen pöly kulkeutuu helposti remontoitavasta pesutilasta muualle. Vähäpölyisiä tuotteita käytettäessä sekoitussaavin vieressä ei tarvita pölynimuria, vaan tilan alipaineistus riittää.

Työnalla olevan 1960-luvulla rakennetun kerrostalokodin kylpyhuonetta oli vuosikymmenten saatossa jonkin verran remontoitu muun muassa peittämällä vanhat seinälaatat uusilla. Nyt tila laitettiin uusiksi pohjasta pintaan. Markku Hartio käytti töissä vähäpölyisiä tuotteita, joita löytyy kattavasti Kiillon tuotevalikoimasta. Näin remontti eteni vaihe vaiheelta:
Omataloyhtiö.fi
Päivitetty
4.10.2018