Eroon myös asbestiongelmista putki- ja keittiöremontin yhteydessä!

Putkiremontti mielletään usein ikäväksi ja paljon rahaa vieväksi projektiksi. Putkiremontista saa kuitenkin helposti kiinnostavan ja mukavankin projektin, kun samalla uusii myös keittiön. Keittiöt olisi syytä uusia noin 20 vuoden välein, mutta viimeistään putkiremontin yhteydessä. Putkiremontin tullessa taloyhtiön keittiöt saattavatkin olla lähes alkuperäiskunnossa. Osa keittiön pinnoista voi olla jopa 1960-luvulta ja nämä materiaalit saattavat sisältää asbestia.

Tilaa keittiökuvasto veloituksetta!

Vanha keittiö.Vanha keittiö.

Keittiöremontti ja asbestipurku samalla kertaa

Kun huoneistoon tehdään keittiöremontti ja samalla asbestia sisältävät pinnat hävitetään, pystyy asukas hyvin hallitsemaan asbestia. Asbestipurusta ei näin aiheudu asukkaalle ylimääräistä vaivannäköä putkiremontin yhteydessä. Asbestia sisältävien materiaalien purkaminen remontin yhteydessä onkin järkevää ja tästä ei aiheudu asukkaalle ylimääräisiä ongelmia. Remontin jälkeen voi olla täysin varma, että kohteessa ei enää ole asbestia sisältäviä materiaaleja.

Purettu keittiö.Purettu keittiö.

Mitä haluat uudelta keittiöltä?

Keittiön suunnittelu kannattaa aloittaa siitä, että istahtaa keittiöön ja tutkii ja miettii tilaa, mitä kaikkea esimerkiksi vanhassa keittiössä on hyvää ja toimivaa. Listaa samalla myös asiat joista et pitänyt tai selvät epäkäytännölliset seikat. Listaa myös haaveesi sekä toiveesi, jolloin suunnitteluvaiheessa mikään ei jää huomioimatta tai mainitsematta.

Uusi keittiö.Uusi keittiö.

Miten keittiön uudistus etenee?

Keittiön uusiminen putkiremontin yhteydessä lähtee liikkeelle siten, että asukas tai taloyhtiö on ensimmäiseksi yhteydessä esimerkiksi Keittiömaailmaan. Seuraavaksi Keittiömaailma tekee taloyhtiön antamien tietojen pohjalta tyyppikeittiöpohjat ja mallinnuksen keittiöstä. Keittiömaailman suunnittelijat käyvät yksilöllisesti läpi suunnitelmat niiden osakkaiden kanssa, jotka ovat uudesta keittiöstä kiinnostuneita. Suunnittelupalaverissa käsitellään kaikki keittiöön liittyvät suunnitelmat, kalusteiden värit, materiaalit ynnä muut seikat. Suunnittelupalaverissa omaksi eduksi on, että olet pohtinut, mitä keittiöltäsi haluat.

Miksi keittiöremontti putkiremontin yhteydessä?

Putkiremontin yhteydessä vanha keittiö pitää joka tapauksessa purkaa ainakin osittain ja vanhojen kalusteiden uudelleenasennus on usein haasteellista, eli se ei aina onnistu ehjänä ja siistinä. Lähes samalla vaivalla on mahdollista saada kokonaan uudet, tilaan sopivat kalusteet. Keittiöihin erikoistuneen ammattilaisen tekemä asennus takaa hyvän ja siistin lopputuloksen. 

Keittiöremontin myötä aikansa eläneen keittiön käyttömukavuus, toiminnallisuus ja ulkonäkö paranevat merkittävästi sekä samalla pääsee eroon haitallisesta asbestista. Kun keittiökalusteet uusitaan, myös koko asunnon arvo nousee ja ulkonäkö paranee.

Keittiön asennus.Keittiön asennus.

Samoilla remonttipölyillä eroon asbestista

Keittiössä asbestia saattavat sisältää keraamiset laatat välitilassa sekä laattojen kiinnitys- ja saumalaastit. Kun samassa remontissa ottaa huomioon asbestin, ei tarvitse erikseen tehdä erillisiä kartoituksia, laboratoriotutkimuksia ja mahdollisia työkohteen osastoimisia mitkä luonnollisesti erikseen tehtäessä aiheuttavat ylimääräisiä kustannuksia.

Uusi asbestilainsäädäntö voimaan vuoden 2016 alussa - mitä pitää huomioida?

Nykyinen asbestitöihin liittyvä lainsäädäntö korvataan uudella lailla (684/2015) eräistä asbestipurkutyötä koskevista vaatimuksista ja valtioneuvoston asetuksella (798/2015) asbestityön turvallisuudesta. Asbestipurkutyöntekijän pätevyysvaatimuksena on ammattitutkinto tai sen soveltuva osa.

Jätä yhteydenottopyyntö:


Omataloyhtiö.fi
Julkaistu
3.10.2016