Huoneiston sähköt nykyaikaisiksi

Nykyaikaista huoneiston ja taloyhtiön sähköistys helposti

Remonttia tehdessä tai esimerkiksi linjasaneerauksen yhteydessä myös kodin sähköjärjestelmään kannattaa kiinnittää huomiota. Saneerauksen yhteydessä koko talon sähköistys voidaan päivittää tämän päivän tarpeita vastaavalle tasolle.

Automaattista valaistuksen ohjausta liiketunnistimilla

Valot syttyvät automaattisesti astuessasi vaatehuoneeseen ja vessaan. Myöskään rappukäytävässä, pyöräkellarissa ja varastossa ei tarvitse hapuilla katkaisijaa – valot ovat päällä juuri silloin, kun tarvitset ja sammuvat automaattisesti.
Valaistus on turvallisuusasia. Ulkokäytävien ja pihapiirin valaistusta kannattaa ohjata liiketunnistimin: Näin paranee paitsi liikkujan turvallisuus, myös kutsumattomat vieraat pysyvät loitolla. Liiketunnistinohjaukseen ei tarvita automaatiojärjestelmää, vaan yksittäisiä tunnistimia on helppo lisätä sisä- ja ulkotiloihin esimerkiksi suoraan katkaisijan tilalle. Langaton liiketunnistin voidaan asentaa ilman kaapelointia.
Valaistuksen ohjauksen automatisoinnilla säästetään sekä sähköä että vaivaa.

Läsnäolotunnistin huolehtii valojen sammumista, kun huonetilasta lähdetään pois.Läsnäolotunnistin huolehtii valojen sammumista, kun huonetilasta lähdetään pois.

Kotona/poissa-kytkin varmistaa, ettei laitteita jää turhaan päälle

Kuinka usein kotoa lähdettyäsi olet jäänyt miettimään, josko liesi tai kahvinkeitin jäi päälle? Nyt yksi painike eteisen ovenpielessä sammuttaa kaiken.
Kotona/poissa-kytkimen avulla voidaan varmistaa, että asuntoon ei jää sähkölaitteita päälle poissaolon ajaksi. Asunnosta poistuttaessa se kytkee pois sekä valaistuksen että valitut pistorasiat, kuten esimerkiksi lieden, kiukaan ja kahvinkeittimen. Kotona/poissa-toimintoon voidaan liittää myös lämpötilan pudotus, jolloin huonelämpötilaa lasketaan poissaolon ajaksi. Kotiin palatessa yhdellä napin painalluksella lämpötila palautuu taas normaaliksi, pistorasioiden sähkö kytkeytyy päälle ja valot syttyvät esimerkiksi eteiseen ja olohuoneeseen.
Käyttämällä langattomia tuotteita voidaan kotona/poissa-toiminto toteuttaa myös saneerauskohteissa silloinkin, kun kaapelointia ei uusita.

Langattomat katkaisijat voidaan asentaa ilman kaapelointia

Valaistuksenohjaukseen voidaan tehdä myös jälkikäteen lisäyksiä ja muutoksia käyttämällä langattomia kytkimiä ja säätimiä. Ne voidaan jälkiasentaa ilman johdotusta ja siksi soveltuvat hyvin saneerauskohteisiin, lasipintoihin ja hirsiseiniin.
Langattomilla RF-tuotteilla voit myös ohjata kaihtimia ja markiiseja, lämmitystä sekä pistorasioita. Voit myös ohjata yhdellä kytkimellä useaa toimintoa, esimerkiksi useaa valaisinta ja pistorasiaa kerralla.

Langattomia kytkimiä ja säätimiä voidaan jälkikäteen asentaa ilman johdotusta.Langattomia kytkimiä ja säätimiä voidaan jälkikäteen asentaa ilman johdotusta.

Datakaapelointi ajan tasalle

Viestintäviraston määräys M65 kiinteistöjen sisäverkoista ja teleurakoinnista tuli voimaan vuonna 2014. Määräyksen keskeisenä tarkoituksena on turvata sisäverkkojen tekninen laatu ja luotettavuus, jotta kaikissa kiinteistöissä voisi vaivatta ja luotettavasti käyttää erilaisia viestintäpalveluja niin nyt kuin tulevaisuudessakin.  Määräystä sovelletaan, kun kiinteistöön tai rakennukseen rakennetaan sisäverkko, kun sisäverkko uudistetaan tai kun olemassa olevaa sisäverkkoa kunnostetaan. Viestintävirasto suositteleekin, että kiinteistön rakenteellisten peruskorjausten yhteydessä kunnostetaan aina vähintään olemassa olevat sisäverkot. Kaapeloinnin lisäksi myös tele- ja datapistorasiat uudistetaan nykyajan tarpeisiin eli tehdään esimerkiksi RJ45-liitännät tietoverkkoon ja halutessa lisätään USB-pistorasiat pienlaitteiden lataukseen.

Sähkölaitteet lisääntyvät, pistorasioiden tarve kasvaa

Saneerauksen yhteydessä kannattaa varmistaa että huoneistoihin asennetaan riittävästi pistorasioita, sillä sähkölaitteita on nykyään asukkailla käytössä enemmän kuin koskaan. Pistorasioiden lisäys voidaan tehdä helposti pinta-asennuksena, ja käyttämällä europistorasioita sekä USB-latauspistorasioita saadaan yhteen rasiaan liitettyä useampia laitteita.
ABB:n tuotevalikoimista löytyy ratkaisut eri asennustapoihin: uppoon, pintaan, listaan ja nurkkaan. Näin saneerauskohteessa voidaan hyödyntää olemassa olevat asennukset, lisätä pistorasioita, kytkimiä ja muita tuotteita, ja silti säilyttää yhtenäinen ilme sähkökalustuksessa.

Jätä yhteydenottopyyntö

Jätä yhteydenottopyyntö ABB-Welcome -ovipuhelinjärjestelmästä

Omataloyhtiö.fi
Julkaistu
15.10.2018