Vesivuotosensorilla paikallistat vesivuodot
Omataloyhtiö.fi

Suosittu suomalainen tuoteuutuus vesivahinkoja vastaan - Helppo asentaa ja hankkia

Pikkuhiljaa tapahtuva putkivuoto ei yleensä herätä huomiota ennen kuin kosteus on päässyt etenemään rakenteisiin asti. Kosteusvaurio onkin salakavala vieras, joka ei välttämättä ilmoita saapumisestaan aikaisessa vaiheessa. Tiesitkö, että jopa puolessa talouksista löytyy kosteusvaurio? – Nyt kosteusvaurioiden ennaltaehkäisyyn on kuitenkin kehitetty ratkaisu, joka on kotimainen, Avainlippu-tunnuksella varustettu innovaatio.

Havaitse mahdollinen putkivuoto ajoissa Watectorin avulla.
Havaitse mahdollinen putkivuoto ajoissa Watectorin avulla.

Havaitse mahdollinen putkivuoto

Koska vesivahinkojen takia syntyy usein mittavia taloudellisia sekä terveydellisiä haittoja, on ratkaisuksi kehitetty Watector-vesivuotohälytin. Pyrkimyksenä onkin saada alati kasvava vesivahinkojen määrä laskuun. Täysin uudenlainen vesivuotohälytin koostuu sensorimatosta ja hälytinyksiköstä, jotka on helppo asentaa haluttuun paikkaan.

Watectorin asennukseen et tarvitse erillisiä työkaluja etkä asennuskokemusta. Tuotepakkauksessa on mukana kaikki mitä tarvitset: sensorimatto, hälytinyksikkö, paristo hälytinyksikköä varten sekä selkeät asennusohjeet. Sensorimatto itsessään on painettavaa elektroniikkaa ja sitä voidaankin muokata leikkaamalla asennustilan vaatimaan muotoon. Muokattavuus tarjoaakin aivan uusia käyttökohteita.

Watector-vesivuotohälytin on tehty Suomessa.
Watector-vesivuotohälytin on tehty Suomessa.

Kattava suoja

Watector-vesivuotohälytin tarjoaa suojaa laaja-alaisesti, sillä koko matto toimii vesivuotosensorina. Ero perinteisiin vuotohälyttimiin on selkeä. Markkinoilla olevat vuotohälyttimet ovat nimittäin usein niin kutsuttuja täsmähälyttimiä, jotka tarkastelevat pientä alaa. Kooltaan 500mm x 500 mm oleva laajempi kosteuteen reagoiva tarkastelupinta-ala antaakin kattavamman suojan.

Watector Vesivuotohälytin voidaan asentaa esimerkiksi keittiön allaskaapiston alle, astianpesukoneen alle, kylmälaitteen alle, vesivaraajan alle, käyttöveden jakotukin alle tai muuhun paikkaan jossa voi olla mahdollinen vesivuotoriski. Lisävarusteena saatavan jatkokaapelin avulla hälytinyksikön voi tarvittaessa sijoittaa haluamaansa paikkaan kuten esimerkiksi allaskaapiston/astianpesukoneen alle asennettaessa voidaan hälytinyksikkö tuoda jatkokaapelilla kaapiston sisälle.

Watector-sensorikalvoa on mahdollista leikata sinivihreällä reunuksella merkityn alueen kohdalta.
Watector-sensorikalvoa on mahdollista leikata sinivihreällä reunuksella merkityn alueen kohdalta.

Asennuksesta

Sensorikalvo asennetaan tasaiselle alustalle ja siihen voidaan tarvittaessa leikata läpivientikohdat esimerkiksi vesijohtoputkia varten. Sensorikalvo voidaan tarvittaessa kiinnittää haluttuun pintaan käyttäen kaksipuolista teippiä. Mikäli kalvoa on tarvetta leikata monimuotoiseen tilaan, voidaan esimerkiksi kartonkia apuna käyttäen siirtää haluttu muoto kalvolle.

Ennen varsinaista asennustyötä, tulee varmistaa että tila johon sensori asennetaan, on puhdas. Myös kädet tulee puhdistaa ennen kalvoon koskemista. Varmista, ettei kalvon päällä ole esineitä tai tavaroita –kalvopinnan tulee olla puhdas. Kun sensorikalvo on asennettu, voidaan siihen liittää hälytinyksikkö. Saatavilla olevan jatkokaapelin avulla voidaan hälytinyksikkö asentaa myös etäämmälle sensorikalvosta, esimerkiksi viereisen keittiökaapin sisälle. 

Vesivuotohälyttimen ilmoittaessa vesivuodosta voidaan vesivuotokohdan korjauksen jälkeen vesivuotohälytin laittaa taas uudelleen valmiuteen kuivaamalla sensorikalvolla oleva vesi/kosteus pois sekä resetoimalla hälytinyksikkö: Watector on taas hälytysvalmiudessa mahdollisia vesivuotoja vastaan!

Tarkempia tietoja asennuksesta löydät täältä!

Watector vesivuotosensorin toimituspakkauksessa on kaikki mitä tarvitset asennusta varten.
Watector vesivuotosensorin toimituspakkauksessa on kaikki mitä tarvitset asennusta varten.

Katso, miten helppoa Watectorin käyttöönotto on!

 
Julkaistu
20.3.2017