Parvekkeen sadevedenpoisto
Omataloyhtiö.fi

Onko parvekkeiden sadevedenpoisto kunnossa?

Rakenteiden vauriot johtuvat usein kosteudesta. Tasoille kertynyt vesi aiheuttaa ajansaatossa haittaa alusmateriaalissa. Kosteus yhdessä lämpötilan vaihtelun kanssa heikentää rakenteen kestävyyttä.

Parvekkeet ovat kosteudelle riskialttiita paikkoja, joiden vedenpoistojärjestelmän on toimittava moitteetta. Parvekkeelle makaamaan jäänyt sadevesi kuluttaa lattian pintaa ja aiheuttaa rapautumista sekä pahimmillaan halkeamia kantavaan betonirakenteeseen.
 

Parvekeputkea käytetään parvekkeen sisäpuolisen vedenpoiston
rakentamiseen. Parvekeputkella kerätään parvekkeiden
vedet samaan järjestelmään ja ohjataan vedet hallitusti alas. Putkena käytetään yleisimmin polttomaalattua
alumiinia tai RST-putkea.Parvekeputkea käytetään parvekkeen sisäpuolisen vedenpoiston rakentamiseen. Parvekeputkella kerätään parvekkeiden vedet samaan järjestelmään ja ohjataan vedet hallitusti alas. Putkena käytetään yleisimmin polttomaalattua alumiinia tai RST-putkea.

Huomioi riskit ja vältä kalliit korjauskustannukset

Sadevesipoistojärjestelmän toiminnalla on keskeinen merkitys kosteusvaurioiden ehkäisemisessä. Sään armoilla oleva rakennus suunnitellaan kestämään vaativia ilmaston vaihteluja. Kovalla sateella kourujen ja syöksyputkien on pystyttävä poistamaan vesi hallitusti katolta siten, ettei se johdu julkisivuun tai perustuksille.

Kerrostalon parvekkeet ovat yhtälailla piiskaavan sateen armoilla kuten vesikattokin. Myös niistä on johdettava vesi hallitusti pois. Seinä- sekä pilarirakenteita pitkin valuva kosteus imeytyy aina osittain rakenteen sisään. Toistuessaan tämä ilmiö lyhentää rakennusosan suunniteltua käyttöikää, jolloin korjaustarve tulee nopeasti vastaan.

Talviolosuhteet tuovat omat haasteensa

alvella sään vaihdellessa pakkasesta plussan puolelle parvekkeelle kertynyt lumi aiheuttaa yhtäkkisen kosteuskuorman. Sulaessaan parveketasolle kasautunut lumikerros saattaa olla sadevesipoistojärjestelmälle ylivoimainen tehtävä. Kaivon sekä putkiston kapasiteetti tulisikin suunnitella toimimaan kaikissa tilanteissa. Kosteuden lisäksi myös lämpötilan vaihtelu pistää sadevesiputkiston koville. Jotta putki pysyisi ehjänä pitkään, on materiaalin laadulla oleellinen vaikutus.
 

Parvekeputken asennusohje  Kaivojen asennuskuva

Valitse 7 tähden parvekevesijärjestelmä

Sadexin parvekeveden poisto on uusien innovaatioiden tuella valmistettu järjestelmä, joka mahdollistaa turvallisen ja kestävän rakentamisen.

  • Avoin järjestelmä kaikille putkille.
  • Paloturvallinen vedenpoistoratkaisu rakennuksen koko elinkaaren ajaksi. EI90 paloluokitus kaikille tunnetuimmille ja käytetyimmille putkille.
  • Kiinnitysmekanismin ansiosta ainoa tukeva ja tiivis järjestelmä.
  • Sadex007; sama kaivo sopii läpi koko parvekelinjan vesikatolta alimmalle parvekkeelle.
  • Sadex007; sama kaivo uudis- ja saneerausrakentamiseen.
  • Sadex007; erinomainen vedenläpäisykyky. Normiparvekkeilla ei ole tarvetta käyttää suurempia kaivoja ja putkistoja.
  • Kaivon ominaisuuksien ja eri putkistoille soveltuvuuden ansiosta Sadex007 on aina turvallinen ja edullinen valinta. Kestävyys, paloturvallisuus, vedenläpäisy ja tukeva kiinnitys mahdollistavat tuotteen käytön kaikissa rakennuksissa.

 


Laita sadevesijärjestelmä kerralla kuntoon
Jätä yhteydenottopyyntö!


 
Julkaistu
22.3.2018