Vedenkulutuksen seuranta
Omataloyhtiö.fi

Välitätkö vai annatko valua?

Paljonko sinä käytät vettä vuorokaudessa? Totuus selviää vain mittaamalla ja yleensä tuloksena on isompi luku kuin tuoreen mittarinomistajan oma arvio. Vesimittarin asennus laskeekin tutkitusti vedenkulutusta peräti kolmanneksella.

70-luvulla moni asia virtasi vapautuneesti eikä vesi tehnyt poikkeusta; sitä valui viemäriin joka vuorokausi peräti 400 litraa per henkilö. Tänä päivänä vastaava luku on 155. Oma osansa muutoksessa on tietysti kodinkoneiden ja suihkujen kehityksellä. Ja sitten on se ihmiskunnan kehitystä mittaava asia, jonka nimi on asenne. Kysymys kuuluukin: välitätkö vai annatko valua?

Vesimittarin asennus laskee tutkitusti vedenkulutusta peräti kolmanneksella.Vesimittarin asennus laskee tutkitusti vedenkulutusta peräti kolmanneksella.

Tarjolla ilmaista rahaa

Hammaspesulla on helppo käyttää mukia. Suihku on helppo sulkea saippuoinnin ajaksi. Pyykkikone on helppo pyöräyttää vain täytenä. Välittäminen on helppoa ihan tavallisessa arjessa, mutta sitä pitää haluta.

Ken sanoo piut paut ympäristöasioille, miettiköön edes rahaa. Motiivi on toissijainen, kunhan vettä ja energiaa säästyy. Saunailtana suihkuttelu maksaa kiukaan lämmitykseen käytettävää sähköä enemmän. Pari minuuttia lyhyemmät pesukerrat tuovat lompakkoon vuositasolla satasia ilmaista valuuttaa. Ompelulangan paksuinen vuotokohta hanassa puolestaan valuttaa vuodessa viemäriin pienen omaisuuden, jopa kymmeniätuhansia euroja. Jos taloyhtiössäsi on kiinteä vesimaksu, muodostuu senkin suuruus kaikkien asuntojen kokonaiskäytöstä. Yhteisten vedensäästötalkoiden hedelmät satavat siis suoraan sinun tilillesi.

Ei ole rakettitiedettä tämä homma: hana kiinni vähän aikaisemmin ja useammin.
Ohjeita järkevään vedenkäyttöön!

Mikä sinun tekosyysi on?

( ) Pitkä, kuuma suihku on arjen luksusta.
( ) Juoksevan veden alla tiskaaminen on kätevää.
( ) Minun oli saatava juuri se vaate puhtaaksi.
( ) Pienemmän napin painaminen ei vain huuhtele tarpeeksi.
( ) Sama hinta siitä menee kuitenkin.
( ) Suomessa riittää vettä.
( ) Mitä väliä?
( ) Joku muu. Mikä? ___________________.

Eniten rasteja kerännyt ei todellakaan voita mitään. Ei edes ilmaista ämpäriä.
Verto on yli 30 vuoden kokemuksella Suomen johtava huoneistokohtainen vedenmittausjärjestelmä. Markkinoiden älykkäin laite pienentää asukkaiden laskuja, säästää etäluettavuudessaan isännöitsijän aikaa, tarjoaa ammattilaisille teknistä tukea kautta linjan ja on kiinteistösijoittajalle elinkaarikustannuksiltaan edullisin valinta. Vedenkulutuksella on väliä.

Tule kuulemaan huoneistokohtaisesta vedenmittauksesta Rakenna & Remontoi -messuille!

Rakenna & Remontoi -messut järjestetään Vantaan Myyrmäki-hallissa 27. - 29.1. 2017.

Perjantai 27.1. on perinteiseen tapaan varattu korjausrakentamiselle sekä taloyhtiöille suunnatuksi teemapäiväksi. Seminaarikattauksessa löytyy paljon asiaa niin taloyhtiön hallituksessa oleville, taloyhtiötoimintaan liittyville ammattilaisille sekä isännöitsijöille.

 

Huoneistokohtaisesta vedenmittauksesta luennoi Verto Oy:n myyntipäällikkö Tapio Rask.

Tule kuuntelemaan ja esittämään kysymyksiä aiheesta.

Perjantai 27.1. klo 13.00-13.30: Huoneistokohtainen vedenmittaus - turhaako? 

 


Kiinnostuitko järjestelmästä, jäikö kysyttävää?
Jätä yhteydenottopyyntö tästä:


 
Julkaistu
12.12.2016