• Etusivu
  • Remontti

Aiempaa tehokkaampi julkisivueriste

U-arvo jopa 0,12 vain 160 mm:n eristepaksuudella

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Kingspan Insulation Oy
Julkaistu 03.01.2017Päivitetty 08.12.2022
20171_47972.jpg

Kingspan Kooltherm K15 Julkisivueriste on tehokas julkisivujen lämmöneriste, jolla on erinomainen lämmöneristyskyky - λD-arvo jopa 0,021 W/mK. Lämmöneriste on vielä tehokkaampi kuin normaalit polyuretaanieristeet. Umpisoluinen eriste on koko paksuudeltaan ilmatiivis estäen lämmön karkaamisen ilmavuotojen mukana, mutta diffuusioavoin päästäen kosteutta poistumaan myös eristeen läpi betonielementin sisäkuoresta. Eristettä voidaan käyttää uuden paloasetuksen mukaan jopa enintään 56 metriä korkeissa P1-paloluokan rakennusten tuulettuvissa julkisivuissa.

Maksimoi energiatehokkuus ja minimoi kosteusriskit

Betonisiin sisäkuori- ja sandwich-elementteihin kehitetyt Kingspan Kooltherm® -eristeet tarjoavat uusia mahdollisuuksia arkkitehtisuunnitteluun sekä energiatehokkaaseen ja riskittömään rakentamiseen, koska siinä yhdistyy huipputason lämmöneristävyys entistä pidemmälle vietyyn palo- ja kosteustekniseen turvallisuuteen. Normien mukaiseen U-arvoon 0,17 W/m2·K riittää vain 120 mm:n paksuinen eriste, ja matalaenergiatasoa paremman U-arvon 0,12 W/m2·K saavuttamiseksi riittää 160 mm:n eriste. Tavanomaisella 200 mm:n eristepaksuudella saavutetaan jo passiivi- ja nollaenergiatason lämmöneristävyys ja U-arvo 0,10 W/m2·K.

Kingspan Kooltherm® K15 Julkisivueristeen

lämmönjohtavuusarvo on vain 0,021 W/m·K. Ohuempi ja yksinkertaisempi rakenne säästää työvaiheita ja aikaa sekä suunnittelussa että rakentamisessa ja sitä kautta myös kustannuksia. Lämmöneriste voidaan kiinnittää myös sisäkuorielementteihin valmiiksi jo elementtitehtaalla eikä erillistä tukirankaa kylmäsiltoineen tarvita.

20171_47977.jpg

Kosteusteknisesti turvallinen rakenne

Tehokkailla Kingspan Kooltherm® -eristeillä voidaan välttää rakenteiden kosteusteknisen toimivuuden osalta paljon huolta julkisuudessa aiheuttanut rakennepaksuuden kasvu ja rakenteiden monimutkaistuminen lämmöneristysmääräysten kiristyessä. Kingspan Kooltherm® -eristeiden alhaisen lämmönjohtavuuden lisäksi niiden kosteustekninen turvallisuus korostuu erityisesti passiivi- ja nollaenergiarakentamisessa.

"Kooltherm-eristeen mikrorakenne on hyvin ilmatiivis, mutta osittain diffuusioavoin päästäen kosteutta poistumaan betonisesta sisäkuorielementistä myös lämmöneristeen läpi ulos tuuletustilaan. Umpisoluinen, epäorgaaninen ja rakennematriisiltaan diffuusioavoin lämmöneriste on kosteusteknisesti turvallinen sekä rakentamisen vaihtelevissa sääolosuhteissa että kiinteistön käytön aikana", kehitysjohtaja Pasi Käkelä Kingspan Insulation Oy:stä sanoo.

Selkeät suunnitteluohjeet P1-paloluokan tuulettuviin julkisivuihin

Palosuunnitteluohjeessa käsitellään Ympäristöministeriön paloturvallisuutta koskevan asetuksen (848/2017) mukaiset käyttöedellytykset ja suojausperiaatteet Kingspan Kooltherm -eristeille P1-paloluokan rakennuksen julkisivuissa.

Ohje on laadittu vastaamaan Rakennusvalvontojen TOPTEN Yhtenäiset käytännöt -tulkintakortissa 117b 27 esitettyjä vaatimuksia siten, ettei ohjetta noudatettaessa ole tarpeen laatia erillistä rakennuspaikkakohtaista selvitystä.

Kingspan Kooltherm® Julkisivueristeen paloluokka on B- s1, d0, kun esimerkiksi kerrostalorakentamisen materiaalina yleistynyt puu on paloluokassa D.

Hyviä käyttökokemuksia

Esimerkiksi Skanska on käyttänyt omaperusteisessa asuntotuotannossaan useissa kerrostalokohteissa Kingspan Therma™ TW57 -lämmöneristettä sisäkuorielementeissä muun muassa sen kosteusteknisen turvallisuuden ja kokonaistaloudellisuuden takia. Kingspan Kooltherm® Julkisivueriste tarjoaa nyt kaikkeen rakentamiseen samoja etuja entistä pidemmälle vietyinä minimoiden urakoitsijan ja tilaajan riskit.

Kingspanin tehokkaita Kooltherm® -eristeitä on käytetty Iso-Britanniassa ja manner-Euroopassa jo pitkään hyvin kokemuksin. Lontoossa näillä eristeillä on toteutettu paljon korkeita ja arkkitehtonisesti näyttäviä rakennuksia erilaisin julkisivuverhouksin.

"Kingspanin eristeratkaisujen luotettavuudesta ja edistyksellisyydestä kertoo se, että meillä on paljon alalla tunnettuja ja pitkäaikaisia yhteistyökumppaneita. Esittelimme FinnBuildissä 2016 innovatiivisia julkisivuratkaisuja yhteistyökumppaneidemme kanssa. Kumppanimme Stofix on kehittänyt näyttävän Brix-tiililaattajulkisivujärjestelmän, jossa julkisivu on tiililaattalevyjen asennuksen jälkeen heti valmis ilman työmaalla tehtävää saumausta ja kokonaisrakenne on Kingspan Kooltherm® K15 Julkisivueristeellä ennennäkemättömän ohut ja energiatehokas", Kingspan Insulation Oy:n business development manager Mikko Syrjänen sanoo.

Info

Info

Kingspan -lämmöneristeet:

Kingspan Insulation on maailman johtava fenoli-, polyuretaani- ja tyhjiölevyeristeiden valmistaja. Yritys on osa laajempaa maailmanlaajuisesti toimivaa rakennusmateriaalivalmistajaa Kingspan Group -konsernia. Kingspan on edelläkävijä kestävää kehitystä edistävissä lämmöneristeteknologioissa ja energiatehokkaisssa rakennusjärjestelmissä. Kingspanilla on maailmanlaajuinen tuotanto- ja jakeluverkosto. Innovaatio, suunnittelu, laatu ja tekninen asiantuntemus ovat Kingspanin toiminnan kulmakivet, jotka tunnetaan kaikkialla rakennusteollisuudessa.

Suunnitteilla julkisivuremontti? Jätä yhteydenottopyyntö asiantuntijalle lisäeristyksestä

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Kingspan Insulation Oy
Remontti
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

20112_24578.jpg
Roikkuuko jääpuikkoja räystäällä?
Nuo kauniit ja kimaltavat luontoäidin luomukset, jääpuikot, voivat kertoa terävällä kielellään yläpohjan eristeongelmasta. Jääpuikot voivat olla merkki eristeiden riittämättömyydestä tai jostain rakennusfysikaalisesta ongelmasta. Olemattomat tuuletusraot eivät päästä kattoa tuulettumaan kunnolla, jolloin kosteus voi tiivistyä katon alapintaan. Yläpohjan vuosikymmenet palvelleet eristeet eivät enää vastaa nykynormeja, jolloin lämpö karkaa harakoille. Oikein suunniteltu rakenne pitää lämmön sisällä ja kosteuden pois rakenteista. Antaa harakoiden hytistä katonharjalla.
20222_76821.jpg
Sauna-Satu turvaa saunan rakenteet
Kun saunan eristerakenne tehdään perinteisellä tavalla vasten kiviseinää, ovat puu ja kivi suorassa yhteydessä toisiinsa. Kosteus- ja homevaurioita ajatellen tämä on riskialtis yhdistelmä. Koska alumiinipaperi on helposti repeytyvää, rakenteeseen syntyy herkästi vuotokohtia. Tällöin saunan suuri kosteuspitoisuus pääsee kastelemaan rakenteen. Pienetkin rakennusvirheet kostautuvat ja saattavat helposti aiheuttaa ongelmia rakenteisiin.
20183_52055.jpg
Uuden paloasetuksen mukainen rakenne
Uudella paloasetuksella on helpottavia vaikutuksia rakentamisen paloturvallisuuteen suunnittelun osalta. Asetus ja sen perustelumuistio selkeyttivät myös Kingspan Kooltherm -eristelevyjen käyttöä, joiden avulla voidaan toteuttaa paloturvallisia rakenneratkaisuja ilman erillistä palosuojausta korkeissakin rakennuksissa. Kingspan Insulation Oy:n eristeitä on nyt mahdollista käyttää laajemmin eri rakenteissa.
201112_29019.jpg
Korjausrakentaminen 2013 järjestetään 5.2.2013 klo 10.00 alkaen
KORJAUSRAKENTAMINEN 13 -tapahtuma järjestetään jo neljättä kertaa Helsingin Wanhassa Satamassa 5.2.2013 klo 10-17.Tapahtuma kertoo ajankohtaisesti korjausrakentamisen tulevaisuuden ratkaisuista ja antaa parhaat eväät hankkeen strategiselle suunnittelulle kaikille hankkeen eri osapuolille. Tapahtumassa kohtaa vuosittain yli 800 korjausrakentamisen ammattilaista ja n. 50 yhteistyökumppania.Tapahtuma on täysin veloitukseton ja ilmoittautua voit tästä!
20224_77999.jpg
Ei jokaisen asukkaan tarvitse avata oveansa samalla tyylillä
Kun taloyhtiössä on ajankohtaista uusia lukitusjärjestelmä, on syytä pysähtyä hetkeksi miettimään, mitkä taloyhtiön tarpeet ovat? Miten juuri meillä halutaan kulkea? Nykyisin on mahdollista toteuttaa hyvin monimuotoisia kulkemisen ja pääsynhallinnan ratkaisuja, eikä jokaisen asukkaan tarvitse avata oveansa samalla tyylillä. Yksi tykkää perinteisestä avaimesta, toinen haluaan omaan oveensa älylukon – se on ok ja täysin mahdollista toteuttaa.
Kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Hallituksen tehtävät
Hallituksen yleistehtävänä on uuden asunto-osakeyhtiölain 7-luvun 2 §:n mukaan huolehtia yhtiön hallinnosta ja toiminnan asianmukaisesta järjestämisestä. Hallituksen yleistehtävänä on lainkohdan mukaan myös velvollisuus huolehtia kiinteistön ja rakennusten ylläpidosta.Toimivaltaa on kuitenkin rajoitettu siten, ettei hallituksella ole oikeutta ryhtyä ilman yhtiökokouksen päätöstä toimiin, jotkayhtiön koko ja toiminta huomioon ottaen ovat epätavallisia tai laajakantoisia tai jotka olennaisesti vaikuttavat osakkeenomistajan hallinnassa olevan huoneiston käyttämiseen taivaikuttavat olennaisesti vastikkeenmaksuvelvollisuuteen tai muihin osakehuoneiston käyttämisestä aiheutuviin kustannuksiin.Hallituksella on oikeus kuitenkin ryhtyä em. toimenpiteisiin, jos yhtiökokouksen päätöksen odottamisesta aiheutuisi yhtiölle olennaista haittaa.Hallituksen eräs keskeisimpiä tehtäviä on 1.7.2010 alkaen huolehtia siitä, että varsinaiselle yhtiökokoukselle laaditaan vuosittain selvitys yhtiön rakennusten ja kiinteistön korjaustarpeesta. Selvitystä tulee päivittää ja seurata vuosittain, jotta osakkeenomistajat voivat varautua sekä korjaustöihin että niistä aiheutuviin kustannuksiin. Samalla yhtiön omaisuuden hoito tulee entistä suunnitelmallisemmaksi.Taloyhtiön hallituksen tehtävät käsittävät muun ohessa seuraavat asiat:huolehtia sekä perustamisvaiheessa että myöhemmin yhtiötä koskevien kaupparekisteri-ilmoitusten tekemisestä;antaa ja allekirjoittaa osakekirja sekä tehdä niihin lain ja yhtiöjärjestyksen edellyttämät merkinnät;antaa uusi osakekirja ja huolehdittava entisen mitätöimisestä;ylläpitää osake- ja osakasluetteloa sekä huolehtia sen ajantasaisuudesta, antaa siitä jäljennöksiä ja päättää jäljennöksistä mahdollisesti perittävästä maksusta;ryhtyä toimenpiteisiin, jos hallituksen jäsenmäärä on jäsenen eroamisen vuoksi alentunut alle laissa esitetyn tai yhtiöjärjestykseen perustuvan vaatimuksen;huolehtia yhtiön hallinnosta ja sen toiminnan asianmukaisesta järjestämisestä sekä valvonnasta;valita ja tarvittaessa erottaa isännöitsijä sekä antaa hänelle määräykset tehtävien hoitamisesta;päättää isännöitsijän palkkiosta ja häntä koskevan toimisopimuksen sisällöstä;huolehtia siitä, että yhtiön kirjanpito ja varainhoidon valvonta on asianmukaisesti järjestetty;huolehtia hallituksen kokousten pöytäkirjaamisesta ja pöytäkirjojen säilyttämisestä;edustaa yhtiötä;jos yhtiöjärjestys antaa siihen oikeuden, päättää toiminimen kirjoittamisoikeudesta sekä peruuttaa se tarvittaessa;huolehtia yhtiökokouksen koollekutsumisesta;valmistella yhtiökokouksessa käsiteltävät asiat;vastata osakkeenomistajan kyselyoikeuden perusteella tämän esittämiin kysymyksiin yhtiökokouksessa;huolehtia yhtiökokouksen pöytäkirjan nähtävänä pitämisestä ja luovuttaa siitä tarvittaessa jäljennös;panna täytäntöön yhtiökokouksen oikeudelliset pätevät päätökset ja valvoa niiden täytäntöönpanoa;huolehtia kanteen nostamisesta yhtiökokouksen lain tai yhtiöjärjestyksen vastaisten päätösten julistamisesta pätemättömäksi tai niiden muuttamiseksi;Luettelo ei ole tyhjentävä.Hallituksen jäsen tai hallitus ei saa noudattaa sellaista yhtiökokouksen tai hallituksen päätöstä, joka on lain tai yhtiöjärjestyksen vastainen ja sen vuoksi pätemätön.Lue lisää hallituksen tehtävistä

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton