Hallituksen puheenjohtajan erottaminen?
Omataloyhtiö.fi

Viikon kysymys: Hallituksen puheenjohtajan erottaminen?

Hallituksen puheenjohtajan erottaminen?

Asunto-osakeyhtiössämme (paritalo) osakkaita on kaksi, mutta hallituksessa kolme henkilöä (huoneisto A:n omistaja ja tämän tytär sekä huoneisto B:n omistaja). Ylim. yhtiökokouksen aiheena on nykyisen hallituksen puheenjohtajan erottaminen. Molemmilla osakkailla on yksi ääni yhtiökokouksessa. Erottamisasiassa hallituksen puheenjohtaja käyttää äitinsä äänivaltaa tai äänivaltaa käyttää hänen veljensä. Voiko hallituksen puheenjohtaja käyttää äitinsä äänivaltaa asiassa, joka koskee häntä itseään? Puheenjohtajuus valitaan arvalla yhtiökouksessa. Jos arpaonni ei suosi minua niin onko niin, että esim. jos veli edustaa äitiään ko. asiassa ja hän voittaisi äänestyksen puheenjohtajan äänellä niin tilanne jatkuisi taloyhtiössä ennallaan? Jos yhtiökokousta ei kutsuta koolle pyynnöstäni huolimatta niin miten se saadaan kutsuttua laillisesti?
Vastaus:
Yhtiökokouksessa voi paikalla olla vain osakkaat avustajineen, ja vain läsnäolevilla osakkailla on oikeus äänestää....

Vain Omataloyhtio.fi -palvelun jäsenet voivat lukea tämän artikkelin kokonaan. Kirjaudu palveluun tai liity jäseneksi. Palvelun jäseneksi liittyminen on täysin ilmaista eikä se sisällä kuukausi- tai vuosimaksuja.

Kysy niin vastaamme -palvelu

Palstalla voit esittää taloyhtiöön liittyviä lakikysymyksiä, joihin JuriNetin lakimiehet vastaavat. Voit myös lukea jo esitettyjä kysymyksiä ja vastauksia. Kysymyksiin vastataan pääsääntöisesti viikon kuluessa.

Siirry Kysy niin vastaamme -palveluun

Henkilökohtaisia neuvoja lakiasioissa saat jättämällä yhteydenottopyynnön.

Jätä yhteydenottopyyntö lakimiehelle!

tai

Tilaa maksuton esite: "Suhteet solmussa taloyhtiössä".

Lakikysymyksiin vastaavat JuriNet-toimistojen ammattilaiset.Lakikysymyksiin vastaavat JuriNet-toimistojen ammattilaiset.

Aiemmin esitetyt viikon kysymykset:

Aiemmin esitetyt ja vastatut viikon kysymykset löytyvät alla olevasta linkistä!

Viikon kysymykset!

Jätä yhteydenottopyyntö

Haluatko yhteydenoton lakimieheltä?

Osa artikkelista on tarkoitettu vain jäsenillemme

Kirjaudu palveluun tai liity jäseneksi nähdäksesi artikkelin kokonaan

 
Julkaistu
9.1.2017