Urbaaneja tositarinoita vedenkulutuksesta

1500 litraa vettä kuluttava pyykinpesukone ja muita urbaaneja tositarinoita

Valitse aina kaikkein halvin LVI-suunnittelija hänen muista meriiteistään välittämättä! Palkkaa vähemmän ammattitaitoinen, mutta poikkeuksellisen edullinen urakoitsija! Tingi kaikissa laitevalinnoissa! Säästä, säästä, niin kirkkaamman kruunun saat – vai onko totuus tarua ihmeellisempää?

Lohjalaiseen asuntoyhtiöön muuttanut asukas sai yllättäen ja pyytämättä satojen eurojen vesilaskun, vaikka mitään järkeen käypää selitystä valtavalle lukemalle ei ollut. Asukkaan vedenkulutusta alettiin seurata päivittäin. Mittaustulos näytti kiistattomasti kahta asiaa: vesilasku oli totuuden mukainen ja vedenkulutus suuria kertaeriä.

Verto-vedenmittausjärjestelmästä saatu faktatieto johti etsinnät oikeaan suuntaan ja osoitti lopulta syylliseksi pyykkikoneen, joka kulutti yhdellä pesulla käsittämättömät 1500 litraa vettä. Miten moinen lukema voi olla mahdollinen?

Ilman vedenkulutuksen päivittäistä seurantaa tämän kaltaista kytkentävirhettä on lähes mahdoton huomata.Ilman vedenkulutuksen päivittäistä seurantaa tämän kaltaista kytkentävirhettä on lähes mahdoton huomata.

Saisiko olla auto, matka maailman ympäri vai vesilasku?

Pesukoneen kytkentävirheen löytäminen olisi ollut lähes mahdoton tehtävä ilman luotettavaa vesimittarin lukemaa ja sen reaaliaikaista seurantaa. Luentavälin venyessä ja paukkuessa edessä voi tasauslaskutuspäivänä olla uuden auton hintainen yllätys: tamperelaisen asukkaan vessanpytyn hiuksen ohut vuotokohta oli valuttanut vuodessa viemäriin vettä 12 000 euron edestä. Tämäkin karu totuus selvisi niin ikään vasta vedenkulutuksen reaaliaikaisen seurannan myötä.

Vesi on energiakuluineen yksi kotitalouksien kalleimmista pakollisista maksuista. Tuhansia turhaan nielevät pyykkikoneet ja pytyt eivät ole urbaaneja legendoja, vaan tarinoita tosielämästä. Juuri siksi LVI-yhtälöissä niin ammatti-ihmisten kuin laitteiden laatu ovat ne keskeisimmät muuttujat.

Laadun elinkaarikustannus

”Älä turvaudu halvimpaan ostohintaan. Selvitä todelliset koko elinkaaren aikaiset kustannukset ja valitse kokonaistaloudellisesti paras ratkaisu.” - motiva.fi

Jokainen suunnittelija, urakoitsija ja asentaja ymmärtää, miksi oman alan ammattitaidosta kannattaa maksaa. Samasta syystä jokaisen suunnittelijan, urakoitsijan ja asentajan kannattaisi saada omat asiakkaansa ymmärtämään, miksi markkinoiden paras vedenmittausjärjestelmä on kannattava sijoitus. Ainoa kestävä liitto kun on sellainen, jossa yhdistyvät korkealuokkainen ammattitaito, huippuluokan tekniikka ja toimivat käytännöt. Kaikki voittavat – sen pituinen se.
Näin pyykinpesukone tulisi asentaa.Näin pyykinpesukone tulisi asentaa.

Verto on yli 30 vuoden kokemuksella Suomen johtava huoneistokohtainen vedenmittausjärjestelmä. Markkinoiden älykkäin järjestelmä pienentää asukkaiden laskuja, säästää etäluettavuudessaan isännöitsijän aikaa, tarjoaa ammattilaisille teknistä tukea kautta linjan ja on kiinteistösijoittajalle elinkaarikustannuksiltaan edullisin valinta. Suomen ensimmäinen ja ainoa vedensäästösovellus VertoMobile tuo kulutustiedot asukkaiden taskuun ja tekee niiden seuraamisesta vaivatonta. Sovellus myös turvaa arkea, sillä se hälyttää keskiarvokulutuksen ylittyessä ja auttaa näin huomaamaan ongelmat ajoissa jopa kotoa poissa ollessa.

Lue lisää VertoMobilesta!

Testaa Verton Investointilaskuria!


Kiinnostuitko järjestelmästä?
Jätä yhteydenottopyyntö


Omataloyhtiö.fi
Julkaistu
5.8.2019