Kattoturvakatselmus takaa asukkaiden turvallisuuden

Kattoturvakatselmus takaa asukkaiden turvallisuuden

Vuosittain sattuu lukuisia vahinkoja, jotka johtuvat kattoturvatuotteiden puutteista tai niiden käytön laiminlyömisestä. Erityisesti putoava lumi aiheuttaa vaaratilanteita, jotka pahimmassa tapauksessa voivat vaatia ihmishenkiä. Vastuu kiinteistön turvallisuudesta on aina kiinteistön omistajalla.

Vesivekin ilmainen Kattoturvakatselmus on helppo tapa kartoittaa kohteen tila ja ryhtyä toimiin vahinkojen ennalta ehkäisemiseksi.Vesivekin ilmainen Kattoturvakatselmus on helppo tapa kartoittaa kohteen tila ja ryhtyä toimiin vahinkojen ennalta ehkäisemiseksi.

Vaaratilanteet ovat edelleen valitettavan yleisiä

Esimerkiksi kattosiltaan kiinnitetyn turvakiskon ansiosta nuohoojien, antenniasentajien ja muiden katolla liikkujien työ on helppoa ja turvallista, kun turvaköyttä ei tarvitse juuri siirrellä katolla liikkuessa. Köysi seuraa työntekijää kiskossa liikkuvan kelkan ansiosta. Monissa yli 10 vuotta vanhoissa kerrostaloissa kattoturva-asioihin ei ole kiinnitetty tarpeeksi huomiota. Tästä syystä vaaratilanteet ovat edelleen valitettavan yleisiä.

Varma-lumieste on nimensä mukainen

Tunnetuin ja Suomen keliolosuhteita ajatellen tärkein Vesivekin kattoturvatuotteista on Varma-lumieste, joka on suunniteltu erityisesti konesaumatyyppisille peltikatoille. Katolta putoava lumi aiheuttaa vuosittain lukuisia vahinkoja ja vaaratilanteita, kun katon niin sanottu jalkaränni ei pysäytäkään sulavaa lunta. Vesivek suunnitteli sen rinnalle Varma-lumiesteritilän, joka on nykyään osa RT-kortteihin kirjattua hyvää rakentamistapaa.

– Asennustyö ja menetelmät on sertifioitu, joten myös ulkopuolinen taho valvoo asennuksen laatua. Sertifikaatti takaa sen, että eri puolilla maata asiakkaat saavat samantasoista palvelua ja samalla tavalla asennettuja tuotteita, kertoo Vesivekin myynnistä vastaava Timo Skarp.

Varma-lumieste erottuu muista lumiesteistä

Varma-lumieste erottuu muista lumiesteistä, sillä se voidaan asentaa aivan katon pintaan. Kun kyseessä on ritilälumieste, katolta putoavat jäälautat eivät luiskahda esteen ali ja tipahda alas, vaan pysyvät katolla sulamiseen asti. Vastuu asian huolehtimisesta on rakennuksen omistajalla, haltijalla tai toiminnanharjoittajalla, joka on myös velvollinen korvaamaan laiminlyönneistä aiheutuneet vahingot. Vesivekin ilmainen Kattoturvakatselmus on helppo tapa kartoittaa kohteen tila ja ryhtyä toimiin vahinkojen ennalta ehkäisemiseksi.

– Suosittelen, että kiinteistöjen omistajat kiinnittäisivät huomiota kattoturvaan. Kun asiat ovat kunnossa, voidaan katon tärkeät huoltotyöt suorittaa turvallisesti. Kattoturvallisuustuotteet tuovat turvaa käyttäjille ja ohikulkeville - täten vältytään monenlaisilta riskeiltä, Skarp sanoo.

Turvatuotteita ihmisiä ajatellen

Moni Vesivekin innovaatio on syntynyt ratkaisuna arkielämän haasteisiin. 2000-luvun alussa traagisessa kerrostalopalossa kuoli tyttö, kun palokunnan tikasauto ei ulottunut yläkerrokseen. Vesivek kehitti hätäpoistumiseen alaspäin aukeavilla tikkailla varustetun parvekeluukun, joita asennetaan nykyään useisiin kerrostaloihin. Luukun avulla asunnoista poistuminen onnistuu, mikäli porraskäytävä ei ole käytettävissä. Talon rakenteita suojelemaan Vesivek kehitti ruostumattoman alumiinisen Arvo-kourun, joka kestää vuodesta toiseen ja huolehtii, että sadevedet valuvat sinne, minne pitääkin.

Vesivek, joka kuuluu Hämeen Laaturemontti -konserniin, on Suomessa sadevesijärjestelmien ja kattoturvatuotteiden saralla ehdoton edelläkävijä. Sen laadukkaat ja kestävät tuotteet ovat hyviä esimerkkejä pitkäjänteisestä kehitystyöstä, sillä sen perusoivallukset kehitettiin jo 1980-luvulla. Kehitystyö jatkuu edelleen.

– Varmimmin kiinteistön kattoturvallisuuden tilan saa selville olemalla yhteydessä paikalliseen Vesivek-asiantuntijaan. yli 30 vuotta kattoturvallisuustuotteita valmistaneen yrityksen edustaja osaa ratkaista haastavatkin tilanteet, Timo Skarp toteaa.

Jätä yhteydenottopyyntö!


Omataloyhtiö.fi
Julkaistu
6.2.2017