• Etusivu
  • Remontti

Kattoturvakatselmus takaa asukkaiden turvallisuuden

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Vesivek Oy
Julkaistu 23.05.2017Päivitetty 24.01.2022
20175_49340.jpg

Vesivekin ilmainen Kattoturvakatselmus on helppo tapa kartoittaa kohteen tila ja ryhtyä toimiin vahinkojen ennalta ehkäisemiseksi.

Vuosittain sattuu lukuisia vahinkoja, jotka johtuvat kattoturvatuotteiden puutteista tai niiden käytön laiminlyömisestä. Erityisesti putoava lumi aiheuttaa vaaratilanteita, jotka pahimmassa tapauksessa voivat vaatia ihmishenkiä. Vastuu kiinteistön turvallisuudesta on aina kiinteistön omistajalla.

Vaaratilanteet ovat edelleen valitettavan yleisiä

Esimerkiksi kattosiltaan kiinnitetyn turvakiskon ansiosta nuohoojien, antenniasentajien ja muiden katolla liikkujien työ on helppoa ja turvallista, kun turvaköyttä ei tarvitse juuri siirrellä katolla liikkuessa. Köysi seuraa työntekijää kiskossa liikkuvan kelkan ansiosta. Monissa yli 10 vuotta vanhoissa kerrostaloissa kattoturva-asioihin ei ole kiinnitetty tarpeeksi huomiota. Tästä syystä vaaratilanteet ovat edelleen valitettavan yleisiä.

Varma-lumieste on nimensä mukainen

Vesivekin Varma-lumieste on suunniteltu erityisesti konesaumatyyppisille peltikatoille. Katolta putoava lumi aiheuttaa vuosittain lukuisia vahinkoja ja vaaratilanteita, kun katon niin sanottu jalkaränni ei pysäytäkään sulavaa lunta. Vesivek suunnitteli sen rinnalle Varma-lumiesteritilän, joka on nykyään osa RT-kortteihin kirjattua hyvää rakentamistapaa.

– Asennustyö ja menetelmät on sertifioitu, joten myös ulkopuolinen taho valvoo asennuksen laatua. Sertifikaatti takaa sen, että eri puolilla maata asiakkaat saavat samantasoista palvelua ja samalla tavalla asennettuja tuotteita, kertoo Vesivekin liiketoimintajohtaja Timo Skarp.

Varma-lumieste erottuu muista lumiesteistä

Varma-lumiesteen suutin etu kilpaileviin malleihin nähden on, että se voidaan asentaa aivan katon pintaan. Varman alareunan ritilä estää jää- ja lumilauttojen vaarallisen luiskahtamisen esteen ali. Toinen huomattava etu Varmassa on, että kiinnikkeensä ansiosta se pystytään asentamaan muista malleista poiketen aivan räystään reunalle. Näin katon etuosaan ei jää suojaamatonta kaistaletta.

Vastuu asianmukaisesta kattoturvallisuudesta on rakennuksen omistajalla, haltijalla tai toiminnanharjoittajalla, joka on myös velvollinen korvaamaan laiminlyönneistä aiheutuneet vahingot. Vesivekin ilmainen kattoturvaraportti on helppo tapa kartoittaa kohteen tila ja ryhtyä toimiin vahinkojen ennalta ehkäisemiseksi.

– Suosittelen, että kiinteistöjen omistajat kiinnittäisivät huomiota kattoturvaan. Kun asiat ovat kunnossa, voidaan katon tärkeät huoltotyöt suorittaa turvallisesti. Kattoturvallisuustuotteet tuovat turvaa käyttäjille ja ohikulkeville - täten vältytään monenlaisilta riskeiltä, Skarp sanoo.

Turvatuotteita ihmisiä ajatellen

Moni Vesivekin innovaatio on syntynyt ratkaisuna arkielämän haasteisiin. 2000-luvun alussa traagisessa kerrostalopalossa kuoli tyttö, kun palokunnan tikasauto ei ulottunut yläkerrokseen. Vesivek kehitti hätäpoistumiseen alaspäin aukeavilla tikkailla varustetun parvekeluukun, joita asennetaan nykyään useisiin kerrostaloihin. Luukun avulla asunnoista poistuminen onnistuu, mikäli porraskäytävä ei ole käytettävissä. Talon rakenteita suojelemaan Vesivek kehitti ruostumattoman alumiinisen Arvo-kourun, joka kestää vuodesta toiseen ja huolehtii, että sadevedet valuvat sinne, minne pitääkin.

Vesivek on Suomessa sadevesijärjestelmien ja kattoturvatuotteiden saralla ehdoton edelläkävijä. Sen laadukkaat ja kestävät tuotteet ovat hyviä esimerkkejä pitkäjänteisestä kehitystyöstä, jonka perusta luotiin jo 1980-luvulla. Kehitystyö jatkuu edelleen.

– Varmimmin kiinteistön kattoturvallisuuden tilan saa selville olemalla yhteydessä paikalliseen Vesivek-asiantuntijaan. Yli 40 vuotta kattoturvallisuustuotteita valmistaneen yrityksen edustaja osaa ratkaista haastavatkin tilanteet, Timo Skarp toteaa.

Jätä yhteydenottopyyntö!

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Vesivek Oy
Remontti
kattoturvatuotteet
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

20167_47085.jpg
Peltikouru vaihtui alumiiniin
Tamperelaisen As Oy Atalansalon hallituksen puheenjohtaja Petteri Niemelä vaikuttaa tyytyväiseltä. Vuonna 1986 rakennetun rivitalon alkuperäiset peltiset sadevesikourut on vaihdettu ruostumattomaan ja saumattomaan alumiiniratkaisuun.
20105_21716.jpg
Sadevesijärjestelmän kuntokartoitus
Sadevesijärjestelmien oletettu käyttöikä on noin 30 vuotta. Materiaalista ja pinnoitteesta riippuen voi uusiminen tulla ajankohtaiseksi jo aiemminkin. Tavoitteellisen käyttöiän saavuttamiseksi on räystäskourut syytä huoltaa kaksi kertaa vuodessa. Liasta aiheutuvat rasitukset voivat paitsi vahingoittaa materiaalia myös muuttaa kaatojen suuntaa, jolloin järjestelmä ei toimi toivotulla tavalla. Kuntokartoitus sadevesijärjestelmän osalta on syytä hoitaa hyvissä ajoin.Jätä yhteydenottopyyntö Vesivekille
20111_23936.jpg
Sadevesijärjestelmä ja kattoturvatuotteet kuntoon edullisesti talvella!
Mikäli haluat remontoida sadevesijärjestelmäsi ja kattoturvatuotteesi edullisemmin, voit käyttää talvietua.Talvietu koskee yksityisiä rakentajia/saneeraajia sekä asunto-osakeyhtioissä tehtyjä sopimuksia.Talviedun, -10% saat, kun työ suoritetaan tammi- huhtikuun välisenä aikana ja kauppa on myyjän kanssa sovittu ennen maaliskuun loppua.Haluamme turvata ammattitaitoisten asentajiemme talvityöllisyyden ja romuttaa ajatuksen talvityön vaikeuksista. Talviedusta saat lisätietoa Vesivekin myyjiltä.Jätä yhteydenottopyyntö tästäLue lisää sadevesijärjestelmistä
201711_50891.jpg
Toimivaa, kaunista ja kestävää kattoturvaa
Kattoturvatuotteet ovat oleellinen osa yksilöllistä sadevesijärjestelmä- ja kattoturvasuunnitelmaa. Siinä huomioidaan talon tekniset ja toiminnalliset vaatimukset turvallisen, tarkoituksenmukaisen ja esteettisen ratkaisun saavuttamiseksi. Vesivek on kehittänyt eri käyttökohteisiin räätälöitäviä tikasjärjestelmiä, joiden avulla sekä huoltotoiminta että hätäpoistuminen rakennuksesta on mahdollisimman turvallista.Jätä yhteydenottopyyntö kattoturvatuotteista!
20219_72267.jpg
Toimimaton ränni voi johtaa kosteusongelmiin
Kesän sade- ja ukkoskuurot pistävät katon ja erityisesti sadevesijärjestelmät koville. Ränneissä puutteelliset huollot näkyvät heti − hallitsemattomasti kouruista yli valuva vesi kastelee ulkoseinän ja sokkelin. Ongelman jatkuessa se altistaa rakennuksen kosteusvaurioille. Ennen kesän sateita on hyvä varmistaa, ettei sadevesijärjestelmät ole tukkiutuneet lehdistä, havuista tai muista roskista.
halli-osake kuvattu ylhäältä päin ja hallin katto on selkeästi esillä. Halli on puiston reunassa.
Peltikattoja saa nyt nopealla toimituksella – varmista kuitenkin toimittajan luotettavuus
Asiakasnäkökulmasta tarkasteltuna rakennusalan ja rakennustarvikkeiden myynnin tilanne on ilman muuta palkitseva. Yritysten tilauskannat ovat niukenneet merkittävästi, mikä tarkoittaa sitä, että remonttitöille voi saada tekijän vain muutamien päivien tai viikon varoitusajalla. Virte-Metallin toimitusjohtaja Jaakko Virtanen Peltiä-blogissaan toteaa, että Tämä tilanne tekee urakkatarjousten sekä myös tarvikkeiden kilpailuttamisesta erityisen järkevää, sillä urakoitsijoiden välinen taistelu projekteista on kovaa.Huippuvuosien 2021–2022 hintatasosta on tullut selvä lasku, joka näkyy niin työn kuin materiaalien hinnoissa – monien remonttien kustannukset ovat pudonneet jopa 10–20 % tai jopa enemmänkin. Vaikka tulevaisuuden hintakehitystä on vaikea ennustaa, tämä on ainutlaatuinen tilaisuus rakennusliikkeille säästää merkittävästi urakkakustannuksissa verrattuna edellisiin vuosiin.Peltimarkkinat ovat verrattavissa rakennusalan suhdanteisiin, joissa varsinkin uudispuolella on notkahdusta tullut reippaastikin. Korjaus- ja remontointipuolella kauppa vielä käy.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton