• Etusivu
  • Remontti

Parveke kuuluu kerrostaloon

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Lumon Suomi Oy
Julkaistu 06.07.2017Päivitetty 22.06.2023
20177_49747.jpg

Parveke kuuluu kerrostaloon.

Kimmo Hilliaho Tampereen teknillisestä yliopistosta on seurannut kerrostalo- ja parvekerakentamista tiiviisti tutkijan silmin jo pidempään ja pistänyt merkille kohtuuhintaisen asuntotuotannon nousun uudeksi trendiksi. Siinä kompromissit ainakin parvekeasumisen kohdalla ovat selvästi nähtävissä. Hän on jopa nähnyt asuntorakennuskohteita, joissa parvekkeita ei tehdä asuntoihin lainkaan. Onko parvekkeen peruskäytön ymmärrys katoamassa?

Asuntojen hintataso erityisesti pääkaupunkiseudulla on sitä luokkaa, että asumisen laadusta ollaan valmiita tinkimään rajustikin. Hilliaho toivoo, että asukas säilyy silti jatkossakin parvekesuunnittelun lähtökohtana. Muuten palataan aikaan, jossa parvekkeita ei voi käyttää hyödyttömän kokoluokan takia.

Tilaa maksuton esite!

Suunnittelijat tarvitaan jatkossakin asukkaan tueksi

Parveke on keskeinen osa kerrostalorakentamista. Se tarjoaa suoran yhteyden asunnosta ulkoilmaan. Samalla se tekee mahdolliseksi yksityisen ulko-oleskelun tai harrastamisen, joka muuten ei kaupunkiasumisessa ole mahdollista. Parvekkeen käyttömahdollisuus kaventaa omakotiasumisen ja kerrostaloasumisen välistä kuilua.

Kautta historian arkkitehdit ja suunnittelijat ovat esitelleet ihmisille parvekkeiden ihanteellisia ominaisuuksia tai moninaisia käyttötarkoituksia: Mikä on parvekkeen järkevä minimikoko tai millaiseen toimintaan se sopii? Kerrostaloparvekkeiden kannalla ovat olleet myös suuret suomalaiset arkkitehdit, kuten Alvar Aalto ja Reima Pietilä. Suunnittelijoiden vaikutus parveke- ja terassirakentamisessa on jatkossakin merkittävä: Heidän työnsä määrittää sen, kuinka asumme nyt ja tulevaisuudessa.

Kuuluisien arkkitehtien tavoin Hilliaho toteaa, että parveke kuuluu keskeisenä osana kerrostaloasuntoon ja kokoluokallisesti parveke tulee suunnitella siten, että se mahdollistaa järkevän ulko-oleskelun. Tämä ajaa käytännössä noin 10 m² kokoluokkaan parvekkeissa. Hän toivookin, että nämä arkkitehtien viisaat ajatukset säilyisivät ohjenuorana parvekesuunnittelussa vielä pitkään.

Lue lisää parvekelasituksesta

Lähde: Kimmo Hilliaho, Tampereen teknillinen yliopisto

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Lumon Suomi Oy
Remontti
parveke
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

20161_45113.jpg
Lumon parvekejulkisivu uudistuu
Lumon toi markkinoille uuden parvekekaidejärjestelmänUudistunut parvekejulkisivu on eurooppalaisten arkkitehtien ja suunnittelijoiden toiveiden ja näkemysten tulos. Heidän tavoitteena oli saada selkeitä lasi- tai levypintoja, joissa on vähemmän näkyviä pystyprofiileja. Toiveena on luoda tietynlaista minimalista, aineetonta tyylikkyyttä. Ei umpinaisia parvekekaukaloita vaan avata istumakorkeudella oleva maisema esteettömästi parvekkeelle ja sen takana sijaitseviin asuintiloihin mahdollistaen osalle parveketta intiimisuojan. Lisäksi koko tuoteperheen kahvat ja vetimet ovat saaneet uuden designin.Tutustu Lumonin suunnitteluaineistoon tästä!Tilaa maksuton esite!
20154_42883.jpg
Lasitettu parveke tuottaa energiansäästöä
Parvekkeen avulla luodaan rakennukseen yksilöllistä ilmettä ja tunnistettavuutta. Samalla syntyy kerrostaloon asuntokohtaisia ulkotiloja. Asumisen kannalta on tärkeää, että nämä tilat varustetaan parvekelaseilla ja lasit aurinkosuojaverhoilla. Näin laajennetaan tilan käyttömahdollisuuksia, säästetään energiaa ja pidennetään parvekkeen käyttöikää.Jätä yhteydenottopyyntö parvekelasituksesta!
20193_56505.jpg
Ennakoiva toiminta säästää ongelmilta
Hyvääkin tuotetta pitää huoltaa. Parvekelasien laskennallinen käyttöikä huollettuna on olosuhteista riippuen noin 30-40 vuotta. Ensimmäisen huollon aika on viiden vuoden kuluttua järjestelmän asentamisesta.Säännöllisesti huolletut lasitukset ovat turvalliset ja miellyttävät käyttää.
2k-polyuretaanielastomeerin-levitys-pensselillä-weber
Huputuksen hajuhaitat historiaan
M1-luokiteltu rakennusmateriaali on vähäpäästöinenRemonteissa yksi ikävimmistä asioista on rakennusmateriaaleista lähtevät erilaiset hajut. Herkille ihmisille nämä hajut saattavat tehdä talon ulkopuolisista remonteistakin todella ikävää aikaa. Weberin M1-luokiteltu vedeneristyspinnoite parvekkeille, luhtikäytäville sekä sisä- että ulkoportaille jättää hajuhaitat historiaan. weber 2-K Polyuretaanielastomeeri on jatkoa Weberin vähäpäästöisille rakennusmateriaaleille.M1-luokitellut rakennusmateriaalit ovat vähäpäästöisiä edistäen asuntojen sisäilmaa.
Lumon parvekelasitus kannattaa
Parvekelasitus on tehokas keino säästää lämmitysenergiaa
Sähkön hinta on noussut dramaattisesti viime aikoina ja se herättää huolta pitkäaikaisesta kustannuksien noususta etenkin rakennusalalla, mutta myös taloyhtiöiden taloudessa. Kansainvälisen energiajärjestön IEA:n mukaan sähkön hinta kohosi vuoden 2021 lopussa Euroopassa korkeimmalle tasolle yli vuosikymmeneen. Tämän johdosta myös taloyhtiöissä kiinteistön energiatehokkuuteen kiinnitetään nyt enemmän huomiota kuin koskaan.
10_P_154190_1.jpg
Taloyhtiön energiaremontti - katso tallenne webinaarista
Keskiviikkona 2.3. järjestimme Taloyhtiön energiaremontti -webinaarin. Illan aikana kävimme läpi asiantuntijoiden johdolla muun muassa millaisia vaihtoehtoja taloyhtiön lämmitysmuodoissa on ja mitä niiden valinnassa on otettava huomioon. Keskustelimme myös kannattavan energiaremontin suunnittelusta sekä siitä, mitä käytännön toteutus tarkoittaa. Tilaisuuden avasi näyttelijä Ville Haapasalo, joka kertoi oman kokemuksensa taloyhtiön lämmitysremontista.Tallenteen webinaarista pääset katsomaan alta.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton