Ikkunoiden vaihtoa talvella

Ikkunoiden vaihtoa talvella

Ajatus ikkunoiden vaihtamisesta talviaikaan kuulostaa monen mielestä  erittäin haastavalta tai jopa mahdottomalta ajatukselta. Hyvin useasti ensimmäisenä tulee mieleen, että huoneisto jäähtyy liikaa, kukat kuolevat ja patterit jäätyvät. Totuus talviajan ikkunanvaihdosta on kuitenkin aivan toisenlainen. 

Talviasennus käytännössä

Nykypäivänä ikkunoita vaihdetaan ympäri vuoden. Talviaikaan toteutettu ikkunoiden uusiminen ei teknisesti poikkea kesäaikaan tehdystä työstä.  Tilkeraon eristämiseen käytetään talvieristevaahtoa, jota voidaan käyttää jopa -20 asteessa. Suurin kysymys ja huolenaihe on varmastikin avoinna oleva aukko vaihtotyön yhteydessä. Käytännössä aukko on auki vain 15-30 min joka vastaa kunnon huoneiston tuuletusta.

Talviasennuksen hyödyt

Talviasennuksella on paljon etuja, joita ei aina tule ajateltua. Kun ikkunoiden vaihto tehdään talvella, päästään heti hyödyntämään uusien ikkunoiden tuoma energiansäästö lämmityskustannuksissa. Lisäksi asumisviihtyvyys nousee huomattavasti, kun lasin sisäpinnan lämpötila nousee eikä vedontunnetta enää ole talvipakkasillakaan.

 

Ikkunoiden uusiminen on hyvin useasti yhteydessä koko julkisivulle tehtävään remonttiin. Jos molemmat sekä, ikkuna- että julkisivuremontti tehdään kesällä, on töiden yhteen sovittaminen usein melko haastavaa. Kerrostaloyhtiössä ikkunaurakka on teknisesti paras toteuttaa saksinostimella  tai mastonostimella kun taas julkisivuremontti tehdään pääsääntöisesti telineiltä. Jos ikkunaremontti on tehty jo talvella ennen julkisivuremonttia, ei töiden yhteensovittamisessa ja aikatauluttamisessa ole ongelmia. Hyvin useasti pelkästään taloyhtiön pihassa oleva tila on rajallinen, jolloin eriaikaan suoritetut remontit antavat työmaalogistiikkaan joustavuutta sekä työturvallisuusriski pienenee. Nostimien käyttö rasittaa myös pihaa ja nurmikkoa mutta jos työ tehdäänkin talvella, maan olleessa jäässä, vauriot jäävät vähäisemmiksi.

 

Talvityön etuina on myös toimitus- ja asennuskapasiteetin parempi saatavuus. Kesällä parhaana sesonkiaikana toimitusajat voivat venyä jopa pariin kuukauteen, kun talvella toimitusaika lyhyemmillään voi olla n. kuukausi.  Toki aina pitää muistaa, että asennuskapasiteetti ja toimitusaika ovat aina ikkunatoimittajakohtaisia ja määräytyvät toimittajan sen hetkisestä työtilanteesta.  

Kokemusta talviasennuksesta

Yleinen käsitys ja tietous ikkunoiden vaihtamisen ajankohdasta mielletään lähes aina lämpimälle ajanjaksolle. On hyvä kuitenkin muistaa, että kuiva pakkaskeli on paljon parempi olosuhde vaihtotyölle kuin syksyiset vesisateet ja niiden mukana tuleva kosteus.  Alavus Ikkunat Oy on tehnyt vuosien varrella paljon talviasennuksia, joten voimme rohkeasti suositella ikkunavaihtoa myös talvi ja pakkaskelillä.

Jätä yhteydenottopyyntö


Omataloyhtiö.fi
Päivitetty
30.9.2017