Huoneistosähköistyksen parannus tuo toimivuutta ja arvoa

Huoneistosähköistyksen parannus tuo toimivuutta ja arvoa

Mitkä asiat kaipaavat parannusta taloyhtiönne sähköistyksessä? Näin kuului Omataloyhtiö.fi-kävijöille kohdistettu kuukauden kysymys elokuussa. Vaihtoehtoja oli 12, joista tuli valita kolme tärkeintä.

Huoneistojen sähköistyksen uusimista piti tärkeimpiin kuuluvana noin neljännes kaikista vastaajista (N=653). Tämä kertoo, että asukkaat haluavat taloyhtiöissäkin vaikuttaa asunnon mukavuuteen ja turvallisuuteen sähköistystä parantamalla.

Oma asuminen yhtiössä päättyy usein asunnon myyntiin, jolloin sähköistystä arvioidaan myös asunnon arvon näkökulmasta. Kun asunnon ostajalle on tarjolla kaksi sopivaa kohdetta, kaupan syntyminen on usein pienestä kiinni. Mistä silloin on kyse?

Kuva: Sähköinfo Oy.Kuva: Sähköinfo Oy.

1.  Jokainen haluaa mukavuutta

Sähköä tulee olla tarjolla siellä missä sitä käytetään: kuunnellaan musiikkia, katsotaan televisiota, käytetään kodin elektroniikkaa ja kodinkoneita, luetaan ja liikutaan pimeän aikaan. Eniten ostajat kiinnittävät huomiota keittiön ja kylpyhuoneen toiminnallisuuteen. Jo muutaman tunnin työllä ammattitaitoinen sähkömies lisää pistorasioita ja uusii työtasojen valaistuksen vastaamaan tätä päivää.

Uusi valaisin. Kuva: Sähköinfo Oy.Uusi valaisin. Kuva: Sähköinfo Oy.

2. Ostaja ei halua lisäkuluja

Ostajan silmissä rikkinäiset valokytkimet ja pistorasiat tietävät lisärahanmenoa ja vaivan näköä. Siksi niiden vaihtaminen ja lisääminen kannattaa hoitaa jo ennen myyntiin ryhtymistä. Vanhemmissa asunnoissa internet tai televisio eivät ehkä olekaan käytettävissä kuin yhdessä huoneessa, mutta uusille asukkaille tämä ei riitä.

3. Ammattityötä vaaditaan ja arvostetaan

Sähköasennusten tekeminen on sallittua vain oikeudet omaavalle sähköurakoitsijalle. Hän osaa valita oikeat ja laadukkaat tarvikkeet sekä tehdä asennukset siten, että asukas voi olla varma lopputuloksen turvallisuudesta ja toimivuudesta. Häneltä saat myös myyntiäkin varten asianmukaiset dokumentit ja takuun työlle.

Uudet kytkimet. Kuva: Sähköinfo Oy.Uudet kytkimet. Kuva: Sähköinfo Oy.

Lähialueen sähköammattilainen löytyy helposti sähköistysalan yhteisestä palvelusta www.löydäsähkömies.fi, joka tarjoaa myös tietoa sähköistyksestä.

Omataloyhtiö.fi
Julkaistu
30.9.2019