Hihnavetoiset kammiopuhaltimet vaihtoon - Energiatehokkaat EC-kammiopuhaltimet oiva valinta

Hihnavetoiset kammiopuhaltimet vaihtoon
- Energiatehokkaat EC-kammiopuhaltimet oiva valinta

Monessa taloyhtiössä on käytössä vanhat, hihnavetoiset kammiopuhaltimet. Ne vaativat säännöllistä huoltoa ja monet alkavat olla jo tiensä päässä, sillä niitä on asennettu useisiin -70-80-lukujen taloihin. Puhaltimet on usein asennettu kerrostalojen vintille betonilattian päälle. Betonilattiat ovat myös usein äänieristämättömiä, jolloin puhaltimen häiritsevät äänet siirtyvät suoraan asuinhuoneistoon.
 

Enää ei asukkaiden tarvitse kärsiä puhaltimien aiheuttamista äänistä, mikäli vanhat, hihnavetoiset poistopuhaltimet korvataan EC-kammiopuhaltimilla. EC-kammiopuhaltimet on sijoitettu äänieristettyihin kammioihin ja säädettävien tärinänvaimennuskumien päälle, joten alla sijaitseviin asuntoihin ei aiheudu äänihaittaa.

Suoravetoisissa EC-puhaltimissa on huoltovapaa moottori ja taaksepäin kaartuvat B-siivet, jotka eivät kerää likaa. Koska puhaltimessa ei ole kiilahihnoja, sen huoltotarve on erittäin vähäinen.

Puhaltimen vaihtotyön yhteydessä asennetaan säädinkotelo ja portaaton kierrosnopeuden säädin 0-10 VDC. Säätimellä asetetaan halututut puoli- ja täysinopeudet. Samaan säädinkoteloon voidaan asentaa kello sekä ulkotermostaatti.

Eskon Oy:n valikoimissa olevia EC-puhaltimia on saatavana useissa eri tehoissa.

Saneerauskustannuksen takaisinmaksuaika on noin 2-3 vuotta. Suurimmat säästöt tulevat sähkönkulutuksen ja huoltokustannusten pienenemisestä.

Tiesitkö tätä ilmanvaihdosta?

  • Ihminen viettää jopa 90 % ajastaan sisätiloissa
  • Hyvä ilmanvaihto takaa asukkaiden hyvinvoinnin.
  • Hyvä ilmanvaihto luo terveyttä, viihtyisyyttä ja jaksamista sekä on meluton, vedoton, hajuton, pölytön ja miellyttävän lämpöinen
  • Ilman tulisi vaihtua talossa kokonaan joka toinen tunti
  • Tunkkainen haju kertoo liian heikosta ilmanvaihdosta
  • Pesutilat eivät saisi olla kosteina useita tunteja
  • Useissa taloissa ei ole hallittua korvausilmaa, vaan pelkästään poistoilmaa
  • Talvella tuulettaminen kuluttaa paljon energiaa, jolloin ilmanvaihtoa on syytä tehostaa
  • Jos iv-koneessa on tehokas LTO-osa, energiankulutuskin on kohtuullista

 


Kiinnostuitko?

Jätä yhteydenottopyyntö
Omataloyhtiö.fi
Julkaistu
20.10.2017