Ratkaisu hometalon korjaamiseen.

Kapseloinnilla estetään haitta-aineiden pääsy sisätiloihin

Kun kohteessa on havaittu kosteus- ja mikrobivaurio tai hometta, ainoa vian kokonaan poistava ratkaisu on rakenteiden purku ja uusiminen. Tämä on kallista ja usein myös käytännössä mahdotonta. Kapseloinnilla voidaan vaikuttaa ongelmaan nopeasti.

Ilmanvaihdon parantamiseen erikoistunut Eskon Oy on laajentanut palvelutarjontaansa ja tekee nyt myös haitta-aineiden kapselointeja. Haitta-aineiden kapseloinnilla estetään rajallisella alueella esiintyvien ja sisäilmaan kulkeutuvien haitta-aineiden, kuten radonin, erinäisten mikrobiperäisten sekä PAH- tai VOC-yhdisteiden pääsy rakenteista asunnon sisäilmaan. Kapseloinnilla ei siis poisteta haitta-aineita rakennuksesta, mutta menetelmällä estetään haitallisten aineiden pääsy sisäilmaan, jolloin asumismukavuus ja sisäilman laatu kohteessa paranevat. Menetelmä sopii rakennuksiin, joiden ulkovaipassa on kosteusvaurioituneita materiaaleja.

Lattian kapselointi.Lattian kapselointi.

Epäpuhtauksien pääsy sisäilmaan estetään

Kapseloinnilla tiivistetään ilmavuodot niin, että kosteusvaurioituneiden materiaalien aiheuttamien epäpuhtauksien sisäilmaan kulkeutumisen estyy. Ilmavuotojen tiivistyskorjausta voidaan käyttää esimerkiksi silloin, kun rakennuksen ryömintätilassa on kosteusvaurioituneita materiaaleja, joista alapohjassa olevien aukkojen kautta kulkeutuu epäpuhtauksia sisätiloihin. Tiivistyskorjauksessa epäpuhtauksien kulkeutuminen sisäilmaan vuotoilman mukana läpivientien, karmien ja muiden kulkureittien kautta estetään.

Kohteen pintamateriaalit on poistettava ja betonipinta hiottava sileäksi. Rakenteiden halkeamat injektoidaan ja koko hiottu alue kapseloidaan. Kapselointi voidaan tehdä lattia-, seinä- ja kattopintojen rajatuille alueille. Käyttökohteita ovat esimerkiksi koulurakennukset, asuintalot, liike- ja teollisuuskiinteistöt sekä muut yleiset tilat. Menetelmää on mahdollista käyttää ympäri vuoden.

Seinän kapselointi.Seinän kapselointi.

Kapseloinnissa tarvitaan aina ammattilaista

Huolellinen ja yksityiskohtainen suunnittelu on erittäin tärkeää, sillä tiiveyden tulee toteutua kokonaisuutena. Vain joidenkin kohtien tiivistäminen tehostaa jäljelle jääneiden vuotoreittien toimintaa, jolloin sisäilmaan saattaa kulkeutua epäpuhtauksia jopa lähtötilannetta enemmän.

Rakennesuunnittelija määrittelee korjauksen laajuuden ja yksityiskohdat sekä varmistaa, ettei korjauksella aiheuteta uutta riskiä rakennukselle esimerkiksi haitallisten aineiden kulkeutumisena muualle tai kosteuden nousuna rakenteissa. Korjauksen yhteydessä on tarkastettava myös rakennuksen ilmanvaihto ja painesuhteet, sillä tiivistyskorjauksen vaikutus tulo- ja poistosuhteisiin on merkittävä. Mikäli haitta-aineet kulkeutuvat sisäilmaan vuotoilman mukana, aloitetaan tiivistyskorjauksen toteutus tekemällä tiiveysmittaus. Tiiveysmittauksen avulla selvitetään vuotoilmareitit esimerkiksi lämpökuvauksella. Korjauksen valmistuttua tiivistyskorjauksen toimivuus varmistetaan tiiveysmittauksin tai merkkiainekokein.

Eskon käyttää työssään Weberin materiaaleja ja tekee yhteistyötä alan suunnittelijoiden kanssa. Kapseloinnissa käytettävän tiivistysepoksi on testattu aineläpäisevyystutkimuksella ja sen on todettu soveltuvan tarkoitukseen. Aina ennen työn alkua annetaan kohteesta myös työtapaseloste.

Kapseloinnin edut

• Estää vesihöyryn ja kaasumaisten epäpuhtauksien kulkeutumisen lattian läpi sisätiloihin

• Pysäyttää radonin

• Estää maaperän kosteuden ja haitta-aineiden pääsyn huonetilaan

• Säästää aikaa

• Kustannustehokas


Myös purkutyöt puolestasi tarvittaessa

Jos lattiasta on löydetty esim. kreosoottia, voit tilata Eskonilta myös tarvittavat purkutyöt lattiasta ja seinistä ennen kapselointia parhaan mahdollisen lopputuloksen saamiseksi!

Kiinnostuitko, kaipaatko lisätietoa?
Jätä yhteydenottopyyntö


Omataloyhtiö.fi
Päivitetty
25.11.2019