Fillariparkki- ja varastoremontti As Oy Kiilapuistoon

Fillariparkki- ja varastoremontti As Oy Kiilapuistoon

Syksyllä 2017 tehtiin fillariparkki- ja varastoremontti järvenpääläiseen As Oy Kiilapuistoon. Talot ovat Järvenpään ensimmäisiä tornitaloja. Taloyhtiö sijaitsee arvostetulla alueella, puiston ympäröimänä, mäen päällä, keskellä Järvenpäätä. Kerrostalo on yhteisöllinen ja ilmapiiriltään ystävällinen. Tätä yhtiötä on hoidettu hyvin ja sillä on suojaisa piha-alue.

Taloyhtiö käsittää 3 kerrostaloa, kaikki 7-kerroksisia, yhteensä näissä on 96 huoneistoa. Taloyhtiö on valmistunut vuonna 1965, se on muurattu tornitalo.

Ulos yhteiselle parkkialueelle asennettiin ovella® PyöräNoja PN-20.Ulos yhteiselle parkkialueelle asennettiin ovella® PyöräNoja PN-20.

Mitä remontteja on taloyhtiöön tehty?

Taloyhtiöön on tehty kaikki remontit putkiremontista lähtien. Pyöränsäilytysjärjestelmät asennettiin kesällä. Tällä hetkellä on vielä saunaosaston remontti loppusuoralla. Lasitukset on myös juuri uusittu. Talon julkisivu on hyvässä kunnossa, hissit ovat uudet ja toimivat ja kaikki kellaritilatkin on kunnostettu.

Taloyhtiö hyvien yhteyksien päässä

Taloyhtiö sijaitsee keskustassa hyvien liikenneyhteyksien päässä. Linja-autoasema on 700 m päässä, Rautatieasema noin kilometrin päässä ja Helsingin keskustaan pääsee täältä vajaassa tunnissa. Kaikki palvelut, kuten päiväkoti, koulu, kaupat, terveyskeskus ja kuntoilualueet, ovat myös aivan lähellä. Järvenpäässä on myös hyvät pyöräilyolosuhteet.

Miksi valittiin Ovella?

Taloyhtiön pyöränsäilytystiloille oli päätetty tehdä jotain ja hallituksen jäsenet tutustuivat netissä valikoimaan ja päätyivät Ovellan ratkaisuun, koska se vaikutti näppärälle ja tilaa säästävälle. Pyöräjärjestelmät asennettiin suurimmaksi osaksi päivässä, lukuun ottamatta muutamia lisäosia, jotka asennettiin myöhemmin.

Osta säilytysjärjestelmiä verkkokaupasta
 

Mitä tehtiin?

Projekti käsitti kolme pyörävarastoa, joihin asennettiin Compact PTL-2 -telineet, joilla tehostettiin tilan käyttöä. Pieniinkin varstoihin luotiin Mastoin ja PTL-2-järjestelmällä toimivat tilat lähes sadalle pyörälle kustannustehokkaasti. Ulos yhteiselle parkkialueelle asennettiin ovella® PyöräNoja PN-20. Vanhat telineet poistettiin. Pyöräparkki on nyt turvallinen ja siisti. Ennen kaikkea telineet ovat nyt käyttäjäystävällisiä.

PTL-2 sivuprofiili NCC:n kohteessa Konalassa.PTL-2 sivuprofiili NCC:n kohteessa Konalassa.

Tuliko pyörille lisää säilytystilaa?

Remontin myötä pyörien säilytystila lähes kaksinkertaistui niin sisällä kuin ulkona. Uudet pyörien säilytysjärjestelmät on otettu hyvin vastaan. Uusi säilytysjärjestelmä on todella kätevä, helppo siivota ja siisti. Nyt lattiat siivotaan kerran viikossa, koska lattiatila on vapaana pyöristä. Pyörät ovat ns. nostettu seinille. Ennen ei säilytystiloja pystynyt ollenkaan siivoamaan, koska pyörät olivat sekaisin pitkin lattioita. Lattiat pinnoitettiin Luja-maalilla, mikä sekin helpottaa puhtaanapitoa.

Tutustu tarkemmin Ovellan valikoimaan

Pyörävarastoihin asennettiin Compact PTL-2 -telineet, joilla tehostettiin tilan käyttöä. Pyörävarastoihin asennettiin Compact PTL-2 -telineet, joilla tehostettiin tilan käyttöä.

Yli 100 pyöräpaikkaa eri ratkaisuilla

Tänä juhlavuonna, kun Suomi täyttää 100 vuotta, on pyöräliitto järjestänyt 100 pyöräilytekoa -kampanjan, jossa myös Ovella Systems on mukana tuotteillaan ja projekteillaan. Ovella toimittaa useaan kohteeseen yhteensä yli 100 pyöräpaikkaa eri ratkaisuilla.
 

  • Helsingin keskustassa VR:n konepajan piha-alueella pyörätien läheisyydessä on niin sanottu kylmävarasto, jossa ovella® Compact PTL-2 -järjestelmä on asennettu tilan molemmin puolin.
  • Helsingin Lauttasaaressa kohteessa on satoja pyöräpaikkoja, joissa on käytetty järjestelmää ovella® Fillarikoukku FK-1. Varastot sijaitsevat rappukohtaisesti kiinteistössä.
  • Espoossa Niittykummussa säilytystila on yhdessä suuressa tilassa. Tässä tilassa on käytetty PTL-2:n lisäksi lattiaan kiinnitettäviä Mastoja, jolloin kaksipuoliselle jakoseinälle saadaan noin 28 pyöräpaikkaa.

Juttuun on haastateltu As Oy Kiilapuiston asukasta Veikko Leinosta. Erillinen huoltoyhtiö hoitaa taloyhtiötä, mutta Leinonen on mukana paljon erinäisissä taloyhtiön töissä ja suunnitteluissa. Leinonen on ollut taloyhtiön hallituksen jäsen vuodesta 2008 ja hänellä on rakennusalan koulutus.

Jätä yhteydenottopyyntö!


Omataloyhtiö.fi
Julkaistu
19.2.2019