Kattoon kannatti sijoittaa

Kattoon kannatti sijoittaa

As.oy Nissensadon katto oli pari vuotta sitten tullut vaihtopisteeseen. Vanhassa katteessa kasvoi sammal ja vuotuinen katteen putsaus alkoi jo käydä työstä. Kattoon oli tehty pariin otteeseen kuntotarkastus, jonka tuloksena suositeltiin katon saneerausta. Ongelmana olivat rikkinäiset ja huokoiset osat entisessä katemateriaalissa sekä osittain jo todella huonoon kuntoon mennyt aluskate, jossa oli vuotojen merkkejä.

Lisäksi remontissa vaihdettiin uudet huippuimurit vanhojen tilalle sekä asennettiin jokaisen huoneiston kohdalle tarkistusluukut katolle.

EnnenEnnen
JälkeenJälkeen

Tärkein ominaisuus: huoltovapaus

Kaikkiin taloyhtiön kahdeksaan rakennukseen asennettiin Ruukin teräskatteet, sadevesijärjestelmät sekä kattoturvatuotteet. Puuston keskellä sijaitsevien rakennusten vanhojen katteiden huoltoon sekä kourujen puhdistamiseen kului aikaa niin paljon, että haluttiin huoltovapaampi vaihtoehto.

Uuden katteen huollon tekee helpoksi katteen pinta, joka ei ole huokoinen ja johon sammal ei pääse pesiytymään. Katteen ollessa kohtalaisen jyrkkä, sadevedet tuovat alas katolle pudonneet puiden roskat. Enää ei siis tarvitse kiivetä katolle puhdistustöihin joka vuosi, mutta rännit on kuitenkin pudistettava. Puhdistuksen helppoudesta Ruukki saa kiitosta: ränneissä ei ole kiinnikkeitä sisäpinnassa. Ulkopuolisen kiinnityksen vuoksi varisseet lehdet ja roskat on todella helppo poistaa.

Julkisivu kohentui

Vesikaton vaihto tekee talon julkisivulle yllättävän paljon. Vanhan ja nuhraantuneen katteen alla olleet rakennukset pääsivät uuteen loistoonsa, kun värinsä menettänyt, likaantunut ja aikansa nähnyt katto poistettiin. Uusi kate nostaa seinien värityksen esiin ja koko rakennusten ryhmä näyttää kuin uudelta. Kattoremontin aikana lisätty eristys myös lisää asuntojen arvoa ja parantaa energiatehokkuutta.

Vanhassa katteessa kasvoi sammal ja vuotuinen katteen putsaus alkoi jo käydä työstä.Vanhassa katteessa kasvoi sammal ja vuotuinen katteen putsaus alkoi jo käydä työstä.

Kustannukset kohtuulliset

Nissensadon katto vaihdettiin ajoissa ennen pahempia vaurioita, ja siten säästyttiin kalliilta lisäremonteilta. Samalla kun katto avattiin, kannatti painuneiden eristeiden päälle lisätä eristettä sen verran, että eristepaksuudeksi saatiin 500 mm. Lisäeristys ei kustannuksia juuri lisännyt.

Suosittelen!

As.oy Nissansadon puheenjohtaja Jani Kiiskinen suosittelee Ruukkia sekä tavarantoimittajana että urakoitsijana. Urakoitsija oli ammattitaitoinen, asiansa osaava porukka. Tiimi oli selvästi urakoinut useamman vuoden. Urakka sujui jouhevasti ilman suurempia ongelmia. Samoin tavarantoimitus sujui aikataulun ja tilausten mukaisesti. Ruukin toiminnasta tavarantoimittajana ja materiaalin valmistajana ei löytynyt moitteen sijaa.

Ruukki 50 Plus -laatuluokassa vesikatteen tekniseksi takuuksi annetaan 50 vuotta. Myös asennukselle annetaan viiden vuoden takuu.

Kaikkiin taloyhtiön kahdeksaan rakennukseen asennettiin Ruukin teräskatteet, sadevesijärjestelmät sekä kattoturvatuotteet. Kaikkiin taloyhtiön kahdeksaan rakennukseen asennettiin Ruukin teräskatteet, sadevesijärjestelmät sekä kattoturvatuotteet. 

Ruukin kattoremontti asennettuna

Kattopakettiin sisältyy:

 • kohdekohtainen suunnitelma, johon kirjataan tarvittavat toimenpiteet
 • vanhan katteen purku
 • vesikate tarvikkeineen
 • saneerauskiinnikkeet katon oikaisuun
 • alusrakenteet
 • aluskatteet
 • sadevesijärjestelmät
 • kattoturvatuotteet
 • asennus
 • jätteiden poiskuljetus ja siivous
 • lopputarkastus/luovutus
 • tarvikkeet ja asennus yhdeltä toimittajalta

Taloyhtiön kattoremontti suunnitellaan kohdekohtaisesti. Kohteesta riippuen kattoremonttipaketin sisältö saattaa vaihdella.


Jätä yhteydenottopyyntö Ruukille

Suunnitteletko kattoremonttia tai haluatko tietoa Ruukin kattotuotteista? Täytä tietosi, otamme sinuun yhteyttä.

Omataloyhtiö.fi
Päivitetty
8.12.2017