Pesutuvan käyttö kannattaa - Lue miksi

Pesutuvan käyttö jakaa ihmisten mielipiteet. Onneksi uusiin rakennuksiin talopesuloita tehdään ja vanhoissa pesutuvissa koneita uusitaan ja huolletaan. Käyttäjäkuntaa löytyy – he, jotka ovat aina tottuneet käyttämään yhteisten tilojen koneita, heitä, jotka arvostavat taloyhtiön tarjoamaa mahdollisuutta likapyykkien pesuun sekä opiskelijat, jotka ovat tottuneet käyttämään pesutuvan laitteita opiskelijasäätiöiden asunnoissa asuessaan.
1920people-2563491_1920

Talopesulat Oy:n Talpet-tuotevalikoima kattaa kaikki nykyaikaisessa pesulassa tarvittavat koneet, laitteet ja kalusteet. Talopesulat Oy:n oma tuotekehitys ja tuotanto ovat olleet toiminnan kulmakivi ja suurin osa tuotevalikoimasta on itse valmistettuja. Talpet-pesulakoneiden ominaisuudet on tarkkaan testattu ja viimeistelty tuhansien kohteiden myötä pesuteollisuudessa, sairaaloissa, hoitolaitoksissa, taloyhtiöissä, opiskelija- ja nuorisoasuntokohteissa sekä siivouskeskuksissa.

Minimoidaan vesivahingon mahdollisuus

Vesivahingot ovat hyvin yleisiä remontin aiheuttajia. Pyykinpesukone asennettuna asuntoon, jossa alun perin ei ole pesukoneliitäntää, aiheuttaa ison vesivahingon riskin. Jos omaan asuntoon aikoo pyykkikoneen asentaa, tilassa pitää olla kunnollinen liitäntä sekä lattiakaivo, josta lattialle mahdollisesti päässyt vesi pääsee valumaan viemäriin eikä joudu rakenteisiin. Vakuutusyhtiö ei korvaa väärin asennetun koneen aiheuttamaa vahinkoa.

Asunnon kosteuskuormaa ja -vahingon mahdollisuutta lisäävät myös asunnossa kuivatettavat pyykit. Jos asunnon ilmanvaihto on kunnossa, pieniä määriä pyykkiä voidaan kuivattaa kotona. Harvemmassa taloyhtiössä ilmanvaihto kuitenkaan on.

Laadukkaassa ja asukasviihtyvyydestä huolehtivasta taloyhtiöstä löytyy nykyaikana myös oma talopesula, jossa on asianmukaiset, ergonomiset sekä energiatehokkaat laitteet ja varusteet.Laadukkaassa ja asukasviihtyvyydestä huolehtivasta taloyhtiöstä löytyy nykyaikana myös oma talopesula, jossa on asianmukaiset, ergonomiset sekä energiatehokkaat laitteet ja varusteet.

Säästöä

Koska taloyhtiön pesutuvan koneet ovat ammattikäyttöön (tehokkaat ja tilavat) tarkoitettuja, vaatemäärät puhdistuvat näillä koneilla nopeammin kuin kotikoneessa. Tämä johtuu siitä, että pesutuvan pesukone lämmittää kylmän veden tehokkaammin ja käyttää pyykkimäärää vastaavan vesimäärän. Tehostettu pesurytmi vaikuttaa koneen pesuohjelman kestoon. Kotikone taas lämmittää ensin kylmän veden, käyttää vettä vähän ja pesuohjelma on pitkä.

Pesutuvan kone säästää näin ollen niiden huoneistojen vettä sekä sähköä, joissa on asuntokohtaiset vesi- ja sähkömittarit.
1920money-2991837_1920

Kuivaushuoneesta raikkaat pyykit

Lakanat, pyyhkeet, vaatteet – kuivaushuoneessa kuivatus sujuu nopeasti ja ilmavasti. Pyykinkuivaushuoneet ovat energiatehokkaita toimien lämpöpumppuperiaatteella. Kostea ilma imetään kuivauskoneeseen ja uudelleen lämmennyt ilma puhalletaan pyykkeihin.

Pesutuvista löytyy nykyään myös kuivauskaappeja ja useimmista kuivausrumpuja.

Mankeloinnilla pyykkipäivän saa viimeisteltyä. Mankelointi vähentää pyykin pölyämistä – tiesitkö sen?

750
750

Mikä on talopesulan koneistamisen hinta?

Talpet-pesukonevalikoima on kattava, koneet ovat helppokäyttöisiä ja kestäviä. Valittavissa on malleja jokaisen taloyhtiön tarpeisiin ja erikoismalleja löytyy myös esimerkiksi siivouspyykille ja mattojen pesuun.

Kaksi pesukonetta à 8–10 kg, kuivausrumpu ja mankeli eli pesutuvan tarpeelliset koneet maksavat n. 400 €/asunto (n. 30 asunnon taloyhtiö) = 12 000 €. Jos kyseessä on 60 asunnon taloyhtiö, pesutupa maksaa 200 €/asunto = 12 000 €, 15 vuoden aikana 13 €/asunto (195 €).

Talopesulat Oy tarjoaa palveluja joustavasti suunnittelusta jälkihuoltoon asti yli 40 vuoden kokemuksella. Yritys on historiansa aikana toimittanut tuhansia kiinteistö- ja laitospesuloita ympäri Suomen. 

Pääkaupunkiseudulla Talopesulat Oy huolehtii itse toimittamiensa tuotteiden jälkimarkkinoinnista ja muualla Suomessa sen tekevät alue-edustajat ja Talopesulat Oy:n erikseen valtuuttamat huoltoliikkeet.


Suuresta sijoituksesta ei ole kyse. Mitä vielä mietit?

Jätä yhteydenottopyyntö pesutuvan koneista

Omataloyhtiö.fi
Päivitetty
7.4.2021