• Etusivu
  • Remontti

Tuulettuva SerpoVent Julkisivujärjestelmä on taloudellinen ja tyylikäs kokonaisratkaisu

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Saint-Gobain Finland Oy / Weber
Julkaistu 27.02.2018Päivitetty 08.09.2023
20182_51860.jpg

SerpoVent-järjestelmä tuo näyttävyyttä esimerkiksi Swecon vuonna 2016 käyttöön ottaman uuden pääkonttorin julkisivuun Helsingin Ilmalassa.

Weberin uusi SerpoVent Julkisivujärjestelmä sisältää kaiken tarvittavan rakennusrungosta valmiiseen julkisivupintaan saakka. Järjestelmän kehitystyössä on hyödynnetty Weberin yli 20 vuoden käyttökokemusta levyrappauksista sekä urakoitsijoiden ja suunnittelijoiden asiantuntemusta.

Jätä yhteydenottopyyntö SerpoVent Julkisivujärjestelmästä

Järjestelmä tarjoaa rakennuttajille kokonaistaloudellisen ja turvallisen ratkaisun, jolla on mahdollista saavuttaa jopa yli sadan vuoden käyttöikä. Mitoitus on tehty helpoksi ja arkkitehtisuunnittelussa rapattuun julkisivuun voidaan yhdistää joustavasti muita materiaaleja.

"Tarjoamme nyt levyrappauksen lisäksi koko tuulettuvan weber SerpoVent Julkisivujärjestelmän tukirakenteineen ja lämmöneristeineen. Järjestelmällä voidaan täyttää jopa sadan vuoden käyttöikävaatimus, jota esimerkiksi jotkut julkiset rakennuttajat nykyisin edellyttävät. Samaan tukirakenteeseen voidaan yhdistää myös muita julkisivumateriaaleja turvallisesti. Suunnitteluohjeissa on valmiiksi mietityt luotettavat detaljit esimerkiksi erilaisten materiaalien liittymäkohtiin. Julkisivun mitoitukseen tarvitaan vain tuulenpaine- ja -imukuormat", suunnittelijapalvelun aluepäällikkö Vesa Räsänen Weberiltä sanoo.

Kaikilta osiltaan yhteensopivaksi suunniteltu ja Suomessa vaativiin sääoloihimme kehitetty Weberin julkisivukonsepti helpottaa suunnittelijoiden ja urakoitsijoiden työtä ja minimoi myös tilaajien riskit. Järjestelmä on taloudellinen ja turvallinen hankkia sekä erinomaisen pitkäaikaiskestävyytensä ja kosteusteknisen toimintavarmuutensa ansiosta edullinen ylläpitää.

Rakennuttajille ja urakoitsijoille yhdeltä toimittajalta nopealla toimitusajalla saatava kokonaisjärjestelmä on helppo ja riskitön valinta, kun eri materiaalitoimitusten rajapintoihin ei jää aikataulun hallinnan sekä urakoitsijoiden ja suunnittelijoiden vastuun kannalta hankalina pidettyjä harmaita vyöhykkeitä.

"Weber antaa SerpoVent-järjestelmälle kymmenen vuoden järjestelmätakuun. Kattavien suunnittelu- ja työohjeiden sekä valmiiksi mietittyjen toimivien liittymädetaljien lisäksi Weber tarjoaa myös asiantuntevaa neuvontapalvelua suunnittelijoille ja urakoitsijoille", Vesa Räsänen sanoo.

Julkisivun huolto ja tarkastukset on helppo ohjeistaa tehtäväksi SerpoVent-levyrappausten huolto- ja kunnossapito-ohjeen mukaisesti. Räsäsen mukaan lukuisat tilaajat ja urakoitsijat ovat valinneet weber SerpoVent Julkisivujärjestelmän, koska ovat todenneet sen kokonaistaloudelliseksi ja turvalliseksi julkisivuratkaisuksi.

"Valitettavasti monet taloyhtiöt ja muut tilaajat ottavat kuitenkin edelleen valtavia riskejä, kun julkisivuja tehdään usein ilman minkäänlaista mitoitusta eri valmistajien sekalaisista tarvikkeista ja kiinnikkeistä, joiden yhteensopivuutta ja kestävyyttä ei ole millään tavalla testattu ja suunniteltu", Räsänen sanoo.

Ylivertainen kestävyys ja suunnittelun joustavuus

Tuulettuvan weber SerpoVent -julkisivun kestävyys on todettu markkinoiden pisimmällä lähes 25 vuoden käyttökokemuksella Suomen ankarissa sääolosuhteissa. Kestävyys on todettu ylivertaiseksi myös testein. Eurooppalainen standardi vaatii seinärakenteelle viiden syklin kestävyyden säärasituskokeessa, joka rakenteen ja pinnan tulee kestää vauriotta.

"SerpoVent-julkisivu kestää vaurioitumatta 300 peräkkäisen jäädytys- sulatussyklin testin, jolloin rakenteen varmuus on yli 60-kertainen standardiin nähden. Ilmastonmuutos lisää entisestään julkisivuille aiheutuvaa kosteusrasitusta ja talvisinkin sataa enemmän vettä, ja siksi on merkittävä etu, että järjestelmän kosteustekninen toimivuus on varmistettu myös Suomen tulevassa ilmastossa", Räsänen sanoo.

Rapattavassa SerpoVent-järjestelmässä käytetään Weberin silikonihartsipohjaisia SilcoMaaleja ja -Pinnoitteita. Pinta kestää myös hyvin iskuja ja mekaanista rasitusta.

Silikonihartsipinnoite on tasavärinen ja härmehtimätön, ja siitä on saatavana lähes rajaton määrä eri väri- ja pintavaihtoehtoja. Lopputuloksena on tyylikäs, saumaton ja näyttävä julkisivu, joka pysyy tasavärisenä myös sateella, koska rappaus ei ime vettä.

"Arkkitehtisuunnittelu on vapaata, koska julkisivujärjestelmään voidaan Weberin suunnittelu- ja työohjeiden mukaan toteutettuna yhdistää turvallisesti eri julkisivumateriaaleja kuten tiililaattaa, puuverhoilua, läpivärjättyjä kuitusementtilevyjä ja julkisivukasetteja. Rappauslevyä taivuttamalla voidaan tehdä myös kaarevia julkisivuja", aluepäällikkö Tomi Rajala Weberiltä sanoo.

Julkisivujärjestelmä koostuu yhteensopivista CE-merkityistä tuotteista. Järjestelmä soveltuu sekä uudis- että korjausrakentamiseen asuinkerrostaloista toimitiloihin.

Vesa Räsänen ja Tomi Rajala Weberiltä
Vesa Räsänen ja Tomi Rajala Weberiltä

Järjestelmässä julkisivuun ei jää heikkoja lenkkejä

SerpoVent-järjestelmää on käytetty hyvin laajasti taloyhtiöiden julkisivukorjauksissa. Korjauksen yhteydessä järjestelmällä on helppo ja turvallista toteuttaa myös julkisivun lisäeristys sen lisäksi, että talon ilme on yleensä jopa huomattavasti tyylikkäämpi kuin talon aikanaan valmistuessa.

"SerpoVent Julkisivujärjestelmällä saavutetaan erinomainen ääneneristävyys. Sitä voidaan käyttää vaikeillakin liikenne- ja lentomelualueilla, joille monet muut järjestelmät eivät sovellu", Tomi Rajala sanoo.

Sekä rakennuksen omistajan että käyttäjien kannalta Weberin SerpoVent Julkisivujärjestelmä on toimivuuden ja pitkäaikaiskestävyyden suhteen kaikin puolin turvallisempi ja riskittömämpi ratkaisu kuin eri toimittajien materiaaleista usein hyvin sattumanvaraisesti tehty julkisivu.

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Saint-Gobain Finland Oy / Weber
Remontti
julkisivu
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

Alvar-Aallonkatu-5-Helsinki-weber-monoroc-eristerappaus
Julkisivu rantarakentamiseen
Helsingin kaupungin rantarakentamisen ohjeistossa on hyödyllistä tietoa rakentamiseen niin meren kuin suurten sisämaajärvien läheisyyteen, joissa olosuhteet ovat erityisen vaativat. Weberin ratkaisuista esimerkiksi MonoRoc eristerappaus- ja Kahi Facade –julkisivujärjestelmät sopivat erityisen hyvin rantarakentamisen sisämaata huomattavasti ankarammin julkisivurakenteita rasittaviin sääoloihin.Rantarakentaminen yleistyy. Helsingissä satamatoimintojen siirtyminen Vuosaareen on vapauttanut meren rannalla useita alueita asunto- ja toimistorakentamiseen ja muuhun käyttöön. Muissakin rannikkokaupungeissa suuntauksena on parhailla ranta-alueilla keskustan läheisyydessä sijaitsevien satamatoimintojen ja teollisuuden siirtäminen kauemmas ja asuntojen rakentaminen tilalle.Rakennusten ympäristöolosuhteet ovat rantarakentamisessa usein huomattavasti vaativammat kuin sisämaahan rakennettaessa. Suunnittelussa ja rakentamisessa on huolellisesti otettava huomioon nämä alueelliset erityispiirteet. Ohjeita kannattaa hyödyntää aivan meren tai suuren järven rannalla sijaitsevien alueiden lisäksi ainakin parin kilometrin etäisyyteen rannasta ulottuvalla vyöhykkeellä.Tärkeimmät muista alueista poikkeavat tekijät ovat yleensä kosteusolosuhteet, kovemmat tuulikuormat, vedestä ja jäästä aiheutuvat kuormitukset ja rasitukset, suuremmat viistosademäärät ja usein vaikeat perustamisolosuhteet.Rakenteiden käyttöikämitoitukselle olosuhteet asettavat erityisiä haasteita. Varsinkin julkisivujen suunnittelu on haastavaa. Kova tuuli yhdistettynä kosteusrasitukseen vaatii erilaisten julkisivudetaljien tavanomaista huolellisempaa suunnittelua ja rakentamista, jotta saavutetaan riittävä käyttöikä, eivätkä rakenteet turmellu ennenaikaisesti.
20163_45752.jpg
Julkisivuremontilla suuri vaikutus
Mäntynummentiellä Lohjalla 1970-luvun elementtikerrostalon julkisivu oli tullut tiensä päähän. 55 asunnon kerrostalo päätyi tuulettuvaan levyrappaukseen, jossa samalla asennettiin lisäeristystä ulkoseinään 100 mm. Julkisivuremontin jälkeen rakennuksesta saatiin tyylikäs, energiatehokkaampi kuin ennen sekä säänkestävämpi kuin aikanaan valmistuessaan. Lopputulos on kiinteistön arvoa nostava ja kosteusteknisesti turvallinen ulkoasu.Consti Julkisivut Oy toteutti julkisivumuutoksen Weber SerpoVent -levyrappauksella. Projektipäällikkö Juha Ilvonen Constilta toteaa: - Vaikka tuulettuvassa levyrappauksessa on muutama työvaihe lisää, niin meillä Constilla paljon julkisivukohteita tekevänä urakoitsijana tuulettuvasta SerpoVent-levyrappausratkaisusta on vain myönteistä sanottavaa.
20165_46444.jpg
Putkiremontti nopeammin ja taloudellisemmin
Taloyhtiön putkitekniikan käyttöiäksi on arvioitu noin 50 vuotta. Tällä hetkellä suurin linjasaneeraustarve Suomen asuntokannasta kohdistuu erityisesti 1960- ja 70-luvuilla valmistuneisiin asuinkerrostaloihin ja saneeraustarpeen on ennustettu vain kasvavan lähivuosina voimakkaasti arviolta noin 2020-luvulle asti. Näitä asuntoja on Suomessa noin 470 000.Linjasaneerauksissa uusitaan putkistojen, sähkö- ja tietoliikenneyhteyksien lisäksi yleensä myös märkätilat ja mahdollisesti myös keittiöt. Myös muiden tilojen pintaremontteja voidaan liittää samaan urakkaan. Korjauskohteet ovat aina yksilöllisiä, joten saneerauksissa käytettävien rakenneratkaisuiden ja materiaalien valinnassa tulee noudattaa kohteesta laadittuja rakennesuunnitelmia.
20163_45775.jpg
Uutuustiilillä näyttävä julkisivu!
Tiili on julkisivumateriaalin palkitseva. Se on kestävä ja yleisimmistä julkisivumateriaaleista vähiten huoltoa vaativa. Se myös vanhenee kauniisti ja kestää siten hyvin aikaa myös ulkonäkönsä puolesta.Tiili on materiaalina moni-ilmeinen. Julkisivutiilien runsas väri- ja pintavalikoima varmistaa, että jokaiseen kohteeseen löytyy rakentajan mieltymyksiin ja ympäröivään maisemaan sopiva ratkaisu. Tiilitrendit vaihtelevat, mutta materiaalina tiili on säilyttänyt arvonsa vuosikymmenestä toiseen.Katso kaikki Wienerbergerin julkisivutiiletTilaa esite pientalon tiiliratkaisuista.
Kelatuotteet
Peltituotteet – muun muassa kelat, reikälevyt ja arkit – rakentamisen monipuoliseen käyttöön
Metehen laaja raaka-ainevarasto on yksi Suomen kattavimpia ja tarjoaa laadukkaan sekä kilpailukykyisen vaihtoehdon raaka-ainetoimituksille. Joustavan palvelun ja nopean tuotannon avulla varmistetaan sujuvat toimitukset asiakkaille. Erikokoisten kelojen lisäksi Metehe toimittaa rainoja, arkkeja sekä reikälevytuotteita.
Lyyra-korttelin tiilijulkisivu
LYYRA – Hakaniemen uusi tiilikortteli
Hakaniemeen on rakenteilla uusi maamerkki, kolmen rakennuksen LYYRA-kortteli. Alueen viime vuosien lähes ainoat uudisrakennukset nousevat Siltasaarenkadun molemmin puolin aivan metron sisäänkäynnin viereen.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton