Tuulettuva SerpoVent Julkisivujärjestelmä on taloudellinen ja tyylikäs kokonaisratkaisu

Tuulettuva SerpoVent Julkisivujärjestelmä on taloudellinen ja tyylikäs kokonaisratkaisu

Weberin uusi SerpoVent Julkisivujärjestelmä sisältää kaiken tarvittavan rakennusrungosta valmiiseen julkisivupintaan saakka. Järjestelmän kehitystyössä on hyödynnetty Weberin yli 20 vuoden käyttökokemusta levyrappauksista sekä urakoitsijoiden ja suunnittelijoiden asiantuntemusta.

Jätä yhteydenottopyyntö SerpoVent Julkisivujärjestelmästä

SerpoVent-järjestelmä tuo näyttävyyttä esimerkiksi Swecon vuonna 2016 käyttöön ottaman uuden pääkonttorin julkisivuun Helsingin Ilmalassa.SerpoVent-järjestelmä tuo näyttävyyttä esimerkiksi Swecon vuonna 2016 käyttöön ottaman uuden pääkonttorin julkisivuun Helsingin Ilmalassa.
Järjestelmä tarjoaa rakennuttajille kokonaistaloudellisen ja turvallisen ratkaisun, jolla on mahdollista saavuttaa jopa yli sadan vuoden käyttöikä. Mitoitus on tehty helpoksi ja arkkitehtisuunnittelussa rapattuun julkisivuun voidaan yhdistää joustavasti muita materiaaleja.

”Tarjoamme nyt levyrappauksen lisäksi koko tuulettuvan weber SerpoVent Julkisivujärjestelmän tukirakenteineen ja lämmöneristeineen. Järjestelmällä voidaan täyttää jopa sadan vuoden käyttöikävaatimus, jota esimerkiksi jotkut julkiset rakennuttajat nykyisin edellyttävät. Samaan tukirakenteeseen voidaan yhdistää myös muita julkisivumateriaaleja turvallisesti. Suunnitteluohjeissa on valmiiksi mietityt luotettavat detaljit esimerkiksi erilaisten materiaalien liittymäkohtiin. Julkisivun mitoitukseen tarvitaan vain tuulenpaine- ja -imukuormat”, suunnittelijapalvelun aluepäällikkö Vesa Räsänen Weberiltä sanoo.

Kaikilta osiltaan yhteensopivaksi suunniteltu ja Suomessa vaativiin sääoloihimme kehitetty Weberin julkisivukonsepti helpottaa suunnittelijoiden ja urakoitsijoiden työtä ja minimoi myös tilaajien riskit. Järjestelmä on taloudellinen ja turvallinen hankkia sekä erinomaisen pitkäaikaiskestävyytensä ja kosteusteknisen toimintavarmuutensa ansiosta edullinen ylläpitää.

Rakennuttajille ja urakoitsijoille yhdeltä toimittajalta nopealla toimitusajalla saatava kokonaisjärjestelmä on helppo ja riskitön valinta, kun eri materiaalitoimitusten rajapintoihin ei jää aikataulun hallinnan sekä urakoitsijoiden ja suunnittelijoiden vastuun kannalta hankalina pidettyjä harmaita vyöhykkeitä.

”Weber antaa SerpoVent-järjestelmälle kymmenen vuoden järjestelmätakuun. Kattavien suunnittelu- ja työohjeiden sekä valmiiksi mietittyjen toimivien liittymädetaljien lisäksi Weber tarjoaa myös asiantuntevaa neuvontapalvelua suunnittelijoille ja urakoitsijoille”, Vesa Räsänen sanoo.

Julkisivun huolto ja tarkastukset on helppo ohjeistaa tehtäväksi SerpoVent-levyrappausten huolto- ja kunnossapito-ohjeen mukaisesti. Räsäsen mukaan lukuisat tilaajat ja urakoitsijat ovat valinneet weber SerpoVent Julkisivujärjestelmän, koska ovat todenneet sen kokonaistaloudelliseksi ja turvalliseksi julkisivuratkaisuksi.

”Valitettavasti monet taloyhtiöt ja muut tilaajat ottavat kuitenkin edelleen valtavia riskejä, kun julkisivuja tehdään usein ilman minkäänlaista mitoitusta eri valmistajien sekalaisista tarvikkeista ja kiinnikkeistä, joiden yhteensopivuutta ja kestävyyttä ei ole millään tavalla testattu ja suunniteltu”, Räsänen sanoo.

Ylivertainen kestävyys ja suunnittelun joustavuus

Tuulettuvan weber SerpoVent -julkisivun kestävyys on todettu markkinoiden pisimmällä lähes 25 vuoden käyttökokemuksella Suomen ankarissa sääolosuhteissa. Kestävyys on todettu ylivertaiseksi myös testein. Eurooppalainen standardi vaatii seinärakenteelle viiden syklin kestävyyden säärasituskokeessa, joka rakenteen ja pinnan tulee kestää vauriotta.

SerpoVent-julkisivu kestää vaurioitumatta 300 peräkkäisen jäädytys- sulatussyklin testin, jolloin rakenteen varmuus on yli 60-kertainen standardiin nähden. Ilmastonmuutos lisää entisestään julkisivuille aiheutuvaa kosteusrasitusta ja talvisinkin sataa enemmän vettä, ja siksi on merkittävä etu, että järjestelmän kosteustekninen toimivuus on varmistettu myös Suomen tulevassa ilmastossa”, Räsänen sanoo.

Rapattavassa SerpoVent-järjestelmässä käytetään Weberin silikonihartsipohjaisia SilcoMaaleja ja -Pinnoitteita. Pinta kestää myös hyvin iskuja ja mekaanista rasitusta.

Silikonihartsipinnoite on tasavärinen ja härmehtimätön, ja siitä on saatavana lähes rajaton määrä eri väri- ja pintavaihtoehtoja. Lopputuloksena on tyylikäs, saumaton ja näyttävä julkisivu, joka pysyy tasavärisenä myös sateella, koska rappaus ei ime vettä.

”Arkkitehtisuunnittelu on vapaata, koska julkisivujärjestelmään voidaan Weberin suunnittelu- ja työohjeiden mukaan toteutettuna yhdistää turvallisesti eri julkisivumateriaaleja kuten tiililaattaa, puuverhoilua, läpivärjättyjä kuitusementtilevyjä ja julkisivukasetteja. Rappauslevyä taivuttamalla voidaan tehdä myös kaarevia julkisivuja”, aluepäällikkö Tomi Rajala Weberiltä sanoo.

Julkisivujärjestelmä koostuu yhteensopivista CE-merkityistä tuotteista. Järjestelmä soveltuu sekä uudis- että korjausrakentamiseen asuinkerrostaloista toimitiloihin.

Vesa Räsänen ja Tomi Rajala WeberiltäVesa Räsänen ja Tomi Rajala Weberiltä

Järjestelmässä julkisivuun ei jää heikkoja lenkkejä

SerpoVent-järjestelmää on käytetty hyvin laajasti taloyhtiöiden julkisivukorjauksissa. Korjauksen yhteydessä järjestelmällä on helppo ja turvallista toteuttaa myös julkisivun lisäeristys sen lisäksi, että talon ilme on yleensä jopa huomattavasti tyylikkäämpi kuin talon aikanaan valmistuessa.

”SerpoVent Julkisivujärjestelmällä saavutetaan erinomainen ääneneristävyys. Sitä voidaan käyttää vaikeillakin liikenne- ja lentomelualueilla, joille monet muut järjestelmät eivät sovellu”, Tomi Rajala sanoo.

Sekä rakennuksen omistajan että käyttäjien kannalta Weberin SerpoVent Julkisivujärjestelmä on toimivuuden ja pitkäaikaiskestävyyden suhteen kaikin puolin turvallisempi ja riskittömämpi ratkaisu kuin eri toimittajien materiaaleista usein hyvin sattumanvaraisesti tehty julkisivu.

Jätä yhteydenottopyyntö

Jätä yhteydenottopyyntö SerpoVent-järjestelmästä

Omataloyhtiö.fi
Julkaistu
14.5.2018