Parvekelasien huolto

Säännöllisesti huolletut parvekelasit ovat turvalliset ja toimivat

Parvekelasitukset tulivat markkinoille yli 30 vuotta sitten. Vuosikymmenten varrella yksin Lumon on asentanut yli 400 000 parvekelasitusta. Valtaosa parvekelaseista on vielä käytössä. Talojen rakenteet liikkuvat ja parvekelasien osat kuluvat. Huollolle on siis ollut tarvetta pitemmän aikaa.

Huoltopalvelulle tarvetta

Lumon on jo pitkään saanut asiakaskunnaltaan viestiä huoltopalveluiden tarpeellisuudesta. Etenkin taloyhtiöt ovat kyselleet koko talon lasitusten säännöllisestä huollosta. Kun parvekelasit ovat taloyhtiön vastuulla, haluavat yhtiöt pitää omaisuudestaan hyvää huolta. Huolto jatkaa myös parvekelasien käyttöikää huomattavasti ja tuo mukavuutta myös asukkaille.

Ensihuolto 5-7 vuoden kuluttua asennuksesta

Lumon suosittelee ensihuoltoa 5-7 vuoden kuluttua asennuksesta. Sen jälkeen suositeltu huoltoväli on 5 vuotta. Säännöllisesti huollettu parvekelasitus kestää vuosikymmeniä. Lumon myöntää niin varaosille kuin huoltotyöllekin takuun.
 
Lumon huoltaa kaikki parvekelasiversionsa. Pitkäjänteisenä toimijana tuoteosaaminen on säilynyt talossa ja sitä on nyt hyödynnetty huoltokonseptin kehitystyössä.
 
”Eri mallit kaipaavat erilaisia huoltotoimenpiteitä. Olemme kehittäneet jokaiselle mallille toimivan huoltoratkaisun. Osat kuluvat eri lailla ja jokaisen mallin huoltotarve riippuu käytön määrästä tai käyttämättömyydestä”, sanoo myyntijohtaja Mikko Hilliaho. ”Onhan kyseessä myös Lumonin laatumielikuvan säilyttäminen. Käyttäjäkokemukset luovat brändin”, kertoo Hilliaho huoltopalvelun merkitystä yritykselle. Lumonin parvekelasit tunnistaa lasin alareunassa olevasta pienestä Lumon logosta.

Huoltopalvelun tilaaminen helppoa

Lumonin huoltopalvelulle on luotu oma organisaatio. Koulutetut huoltomiehet tuntevat kaikki tuotteet ja niiden käyttöolosuhteet. Suurin osa parvekelasien asennustiedoista on Lumonin tietojärjestelmässä.
 
”Näemme osoitteen perusteella parvekelasityypin ja asennusajankohdan. Näin voimme tarjota heti oikean huoltovaihtoehdon asiakkaalle”, kertoo huoltopalveluiden organisoinnista vastaava Risto Nivala. ”Olemme pyrkineet konseptoimaan huoltopalvelun ja tekemään sen tilaamisen asiakkaillemme helpoksi, olipa sitten kyseessä yksittäinen asukas tai taloyhtiö”, hän jatkaa.

Perushuollon lisäksi voidaan lasitusten ulkonäköä ja käytettävyyttä uudistaa

Perushuollon lisäksi voidaan lasitusten ulkonäköä ja käytettävyyttä uudistaa. "Lisäarvona asiakkaillemme tarjoamme uudistavaa huoltoa, jossa Lumon 2 -malliin uusitaan kaikki pyörästöt, liuku- ja muoviosat, narulukot ja reunatiivisteet. Lumon 3 -mallin vanha pyöreä kahva vaihdetaan nykyaikaiseen helppokäyttöiseen vaakakahvaan, kuluneet osat ja reunatiivisteet uusitaan", korostaa Nivala.

Mikä on taloyhtiösi vastuulla olevien parvekelasien laita?

Lumon tarjoaa taloyhtiöille vaivattoman tavan säilyttää parvekelasit turvallisina ja toimintakuntoisina. Vastuullinen taloyhtiö huollattaa parvekelasit säännöllisesti ja samalla täyttää oman vastuuvelvoitteensa asukkaiden ja rakennuksen parhaaksi. Säännöllinen huolto jatkaa parvekelasien käyttöikää vuosikymmeniä. Kiinteistö hyötyy, kun parvekelasit suojaavat rakenteita ja tuovat energiansäästöä koko taloyhtiölle.

Taloyhtiö, huollata koko talon lasitukset kerralla

Taloyhtiö teettämä parvekelasien huolto tulee huomattavasti edullisemmaksi kuin yksittäin tehden, taloyhtiö saa kustannusetua, kun huoltotyö tehdään sarjatyönä. Huolto suunnitellaan taloyhtiökohtaisesti sen erityispiirteet huomioon ottaen.
 
Myös turvallisuusnäkökohta on tärkeä taloyhtiölle. Vuosien ja vuosikymmenten kuluessa rakenteiden kiinnityspinnat ovat saattaneet rapautua. Säännöllisesti tarkastetut ja huolletut parvekelasit ovat turvalliset ja mukavat käyttää. Toimiva parvekelasitus on koko taloyhtiön etu. Pidentäähän lasitus parvekkeen remonttivälejä, suojaa melulta ja säästää energiaa. Huoltokäynti ei haittaa asumista ja parvekelasit palvelevat jälleen asukkaita moitteetta.

Parvekelasien uudistava huolto

Parvekelasitusten huolto- ja kunnossapitovastuu taloyhtiössä

Uudistuotannon parvekejulkisivujen parvekelasituksien kunnossapitovastuu on taloyhtiöllä. Nykyään myös julkisivu-/parvekeremontin yhteydessä kaikkiin parvekkeisiin asennettujen pääosin uusien lasitusten kunnossapitovastuu siirretään taloyhtiölle ja vastuun siirto viedään yhtiöjärjestykseen.
 
Parvekelasitusten huolto on kiinteistön huoltokirjassa sekä tulevan 5 vuoden kunnossapitotarveselvityksessä.

Parvekelasit voi huoltaa myös talvella

Parvekelasien huoltojakin tehdään ympäri vuoden, eli myös talviaikaan. Silloin kun parvekelasit on huollettu talviaikaan, ovat ne käyttövalmiina keväällä, kun asukkaat alkavat pesemään ja käyttämään lasituksia. Talviaika onkin erinomainen aika huoltaa parvekelasit, koska silloin parveke on muutenkin vähemmällä käytöllä. Tällöin parveke on myös heti käyttövalmiina kevätauringon alkaessa lämmittää parveketta.

Tsekkauslista taloyhtiölle parvekelasien huollosta:

  • Taloyhtiön kunnossapitovastuu on kirjattu yhtiöjärjestykseen
  • Parvekelasien huolto on kirjattu talon huoltokirjaan
  • Parvekelasien huolto on sisällytetty 5 vuoden kunnossapitotarveselvitykseen
  • Parvekelasit on huollettu 5-7 vuotta asennuksen jälkeen

Jätä yhteydenottopyyntö


Omataloyhtiö.fi
Julkaistu
7.6.2018