Vältä kattoremontin tyypillisimmät sudenkuopat

Vältä kattoremontin tyypillisimmät sudenkuopat

Lähes 60 vuotta kattoja valmistanut Ruukki peräänkuuluttaa laadukasta ja ympäristöystävällistä rakentamista.

Laatu on ammattitauti

Harva ihminen kiinnittää niin paljon huomiota ulkokattoihin ja niiden rakennuslaatuun, kuin Janne Hautala.

– Se on ammattitauti. Onhan katto asumisen kannalta kaikkein tärkein elementti. Sen tehtävä on tuoda suojaa ja turvaa pitkäksi aikaa. Siksi ei ole yhdentekevää, miten kattoratkaisut on toteutettu ja minkälaisilla tuotteilla.

Ruukin Suomen vesikateliiketoiminnan johtaja Hautalan mukaan katon rakennus ja remontointi koetaan usein todellisuutta monimutkaisempana. Aihe on monille vieras, sillä ihmiset ostavat yleensä katon tai kaksi elämänsä aikana. Vaillinaisen tiedon lisäksi alalla liikkuu myös vääriä käsityksiä. Muutama vuosi sitten Ruukillakin havahduttiin alan värikkääseen laatutasoon.

– Markkinajohtajana koimme tarvetta määritellä itsellemme laadulliset kriteerit. Halusimme kertoa kuluttajille täsmällistä ja helposti omaksuttavaa tietoa siitä, miten katon rakentamisen tai remontoimisen voi toteuttaa laadukkaasti, ja miksei välttämättä kannata valita sitä kaikkein edullisinta tarjousta. Ruukin laatuluokat auttavat kuluttajaa tekemään valinnan omaan tarpeeseensa sopivalla tavalla, ja Ruukki huolehtii siitä, että tuotekokonaisuus on teknisesti oikea.

Kaikki lähtee asiakkaan kuuntelemisesta

Laadulliset kriteerit tarkoittavat ennen kaikkea ensiluokkaisia raaka-aineita – Suomen olosuhteisiin suunniteltuja ja testattuja, kotimaassa valmistettuja tuotteita. Kotimaisen teräksen jäljitettävyys ulottuu aina louhokselle asti. Ruukin teräskatot täyttävät Joutsenmerkin kriteerit ja ympäristötietoisuus on noteerattu kansainvälisestikin.

Ruukin palvelutaso on tutkitusti poikkeuksellista luokkaa. Asiakastyytyväisyys on yli 98%. Palvelu kattaa kaiken suunnittelusta työmaan loppusiivoukseen asti.

Katon rakentamista tai remontoimista harkitsevan ei siis tarvitse itse olla alan asiantuntija.

– Me suunnittelemme aina parhaan mahdollisen ratkaisun, haasteellisiinkin kohteisiin – asiakkaan toiveet huomioiden sekä hyvää rakennustapaa ja lainsäädäntöä noudattaen. Kattotuotteemme saa halutessaan myös tuotetoimituksena, täsmällisesti sovittuun paikkaan toimitettuna ja mihin tahansa Suomessa.

Läpinäkyvyys tuo luotettavuutta

Kattoremontista tulisi aina tehdä kirjallinen sopimus, josta käy yksityiskohtaisesti ilmi, mitä se pitää sisällään. Kaikilla alan toimijoilla kustannukset eivät sisällä esimerkiksi tarvikkeita, yhteensopivia osia tai takuuehtoja. Ruukin kanssa toimiessa voi luottaa siihen, että asiakas saa aina sen, mitä on yhdessä sovittu.

– Laatu tarkoittaa myös sitä, että tuoteperhe on mietitty yhtenäiseksi. Katto on aina kokonaisuus ja kaikki siihen liittyvät osat tulee olla keskenään yhteensopivia ja huomioituina kustannusarviossa. Näin vältytään ikäviltä yllätyksiltä myöhemmin.

– Meiltä menee aina kattomestari kohteeseen arvioimaan remontoinnin todellisen tarpeen. Tarkkoihin mittoihin ja arvioihin perustuva tarjous sisältää kokonaisvaltaisesti kaikki tarvittavat vaiheet ja tarvikkeet. 

Ainutlaatuinen 50 vuoden takuu

Ruukki tarjoaa markkinoiden ainoana toimijana 50 vuoden takuun. Se tarkoittaa teknistä takuuta katon moitteettomasta toimivuudesta. Kun laadukkaista raaka-aineista valmistettuja kattoja myös huolletaan säännöllisesti, ne kestävät myös esteettisesti vuosikymmeniä.

– Suosittelisin, että kattoremonttia harkitsevat miettisivät katon koko elinkaarta. Esimerkiksi maalipinnoitteiden UV-säteilyn kestävyydessä on valtavia eroja. Vaikka kattoaan huoltaisi ohjeiden mukaan, heikkolaatuinen pinta haalistuu väistämättä ajan saatossa. Katosta voi tulla varsin epäesteettinen, kertoo Janne Hautala.

Avaimet käteen vaivattomasti

Kattoremontti mielletään usein pitkäkestoiseksi ja vaativaksi projektiksi. Moni kuitenkin yllättyy katon asennuksen nopeudesta ja vaivattomuudesta: asennus vie yllättävän vähän aikaa ja remontoitavassa kodissa voi asua aivan normaalisti remontin ajan. Nopeutta enemmän Ruukissa vaalitaan huolellista ja laadusta tinkimätöntä toteutusta, siksi asennuksen kesto vaihtelee.

Katon rakentamisen tai remontoimisen saa avaimet käteen -palveluna. Käytännössä asiakas päättää vain tuotteen, värin ja asennuksen ajankohdan. Kaikki muu hoidetaan asiakkaan puolesta.

– Mottomme on, että katot valmistetaan ja asennetaan kuin kyseessä olisi oma katto – kodin ja perheen tärkein suoja. Tämä on asia, jossa ei tarvitse eikä kannata tehdä kompromisseja, Janne Hautala kiteyttää.

Pyydä kattomestari kokoukseen

Asennuksessa auttaa Ruukin kattomestari, pyydä tarjous asennettuna alla olevalla lomakkeella. Voit myös pyytää kattomestarin yhtiön kokoukseen kertomaan remontista.


Jätä yhteydenottopyyntö Ruukille


Omataloyhtiö.fi
Päivitetty
23.10.2019