Tutki tarjous huolella kattoremontissa

Tutki tarjous huolella kattoremontissa

Kattoremontin aika on ennen kuin varsinaiset ongelmat alkavat. Pienet ongelmat, kuten katteen paikkaus tai läpivientien tiivistys, voidaan korjata ilman, että koko katetta pitää vaihtaa.
Puutteellinen tuuletus, rikkoutunut tai viallinen katemateriaali tai muut rakennusvirheet ovat voineet johtaa ajan saatossa vaurioihin, jotka vaativat koko katteen vaihdon.
Kutsu ammattilainen tarkistamaan kotisi katto. Tärkeän osan kattoremontissa esittää urakoitsija ja se, mitä urakoitsijalla on tarjottavana.
 

Katepal-kattolaattakate antaa elävyyttä julkisivuun.Katepal-kattolaattakate antaa elävyyttä julkisivuun.

Korjaussuunnitelman jälkeen pyydetään tarjoukset

Korjaussuunnitelmasta selviää katon kunto ja tehtäviksi suositellut toimenpiteet. Kun remontista tehdään tarjouspyynnöt urakoitsijoille, tarjoukset tulevat yhden, saman korjausraportin pohjalta.

Kattava suunnitelma sisältää tiedot kohteesta, vanhasta rakenteesta, uudesta käytettävästä materiaalista sekä sovellettavista ohjeista. Raportissa voidaan suositella myös kattoremonttiin järkevästi yhdisteltäviä muita remontointikohteita kuten yläpohjan lisälämmöneristys, räystäiden jatkaminen tai rännien ja kourujen uusiminen. Usein näillä varsinaiseen remonttiin liittyvillä parannusehdotuksilla on vaikutus vesikatteen toimimiseen jatkossakin toivotulla tavalla.

Lue myös Viisi vinkkiä, miten kilpailutetaan kattoremontti

Osaava urakoitsija kertoo jo urakkaneuvotteluissa toteutuskelpoiset työtavat.Osaava urakoitsija kertoo jo urakkaneuvotteluissa toteutuskelpoiset työtavat.

Tarjoukseen on syytä tutustua kunnolla

Kun tarjous saapuu tarkasteltavaksi, on tärkeintä asettaa tarjoukset vierekkäin ja verrata, mitä ne sisältävät. Ovatko tarjoukset yhteneväiset? Halvin tarjous yleensä houkuttaa. Hinnan tuijottamisen sijaan pitäisi keskittyä tarjouksen sisältöön ja ottaa selvää urakoitsijasta. Osassa tarjouksista saattaa puuttua esim. osastointi tai tuulenohjaimet. Kun näiden perään aletaan kysellä, kyseessä on lisätyö urakkaan sekä urakan laskuun. Urakoitsijan taustasta on hyvä selvittää esim. onko urakoitsija asennettavan katemateriaalitoimittajan suosittelema. Suositus yleensä takaa laadukkaan asennuksen ja muutenkin sujuvasti kulkevan remontin.
Urakkaneuvotteluvaiheeseen päästäessä on aiheellista ottaa esille kustannusvaikutukset tarjouksien erojen välillä ja keskustella, miksi tarjouksessa on vaikkapa töitä, joita tarjouspyyntöön ei ole sisältynyt sekä töiden vaikutukset urakan hintaan.
Urakoitsija todennäköisesti löytää ristiriitoja tarjouspyynnössä olevan työtapaselosteen sekä toteutuskelpoisen työtavan välillä. Tämä johtaa lisätyötarjouksiin, jotka työn suorittamisen kannalta ovat olennaisia.
Edullisimman tarjouksen antaja on todennäköisesti törmännyt näihin samoihin ristiriitoihin, mutta tuo ristiriidat esiin vasta urakointivaiheessa lisätöinä. Lisätyöstä koituva hinta voi olla aivan muuta kuin jos työ olisi jo urakkaneuvotteluvaiheessa sisällytetty urakan kokonaishintaan.

Katepal-Kattajalta remontti sujuu

Kattourakan tekijöitä etsittäessä luotettavan urakoitsijan löytäminen saattaa olla hankalaa.
Yhteistyössä Katepalin kanssa toimii Katepal Kattajat -ketju, josta löytyy osaava bitumikatteen asentajayritys joka puolelle Suomea. Yritys on valikoitunut Katepal Kattajat -ketjuun vankan ja vahvan ammattitaidon ja useiden asennettujen Katepalin bitumikatteiden ansiosta. Korkea työn sekä materiaalin laatu on Katepal-kattajan kilpailuvalttina.

Uusi Katepal-bitumikate

Valmis katto luovutetaan asiakkaalle hoito-ohjeiden kera. Bitumikatto on modernin rakentajan tyylikäs, viisas valinta. Kokonaisuus ratkaisee – kestävyys, uusien mallien näyttävyys, asentamisen helppous, järkevät kustannukset sekä vaivattomuus. Pintana bitumikate joustaa, mutta on tiivis. Kivisirotepinnan ansiosta jää ja lumi pysyvät katolla eikä erillisiä lumiesteitä tarvita. Kate on hiljainen sateella ja kovalla tuulellakin.

Miksi Katepal-bitumikate?

  • SBS-kumibitumi kestää kaksi kertaa pidempään kuin tavallinen bitumikate
  • Helppo asentaa erikoisillekin kattomalleille
  • Edullinen hankkia
  • Materiaaliominaisuudet säilyvät pohjoisen kovissa olosuhteissa
  • Asennusalusta eristää tehokkaasti ääntä ja lämpöä
  • Kumibitumi on hiljainen, sateen ropina ei häiritse
  • Pinta ei kuoriudu, ruostu tai haalistu
  • Monipuolinen värikartta

Asenna itse tai tilaa uusi katto valmiiksi asennettuna. Jätä yhteydenottopyyntö sivun alalaidasta!

Jätä yhteydenottopyyntö

Jätä yhteydenottopyyntö Katepal-bitumikatteesta

Omataloyhtiö.fi
Julkaistu
23.9.2019