• Etusivu
  • Piha

Pyörät turvallisesti ja tehokkaasti parkkiin sisällä ja ulkona

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Ovella Systems Oy
Julkaistu 28.03.2018Päivitetty 30.11.2022
20216_71165.jpg

PyöräNoja: runkolukittava pyöräteline.

Keväällä ja kesällä pyöräily lisääntyy, kun aurinko tuo mukanaan mainiot pyöräilykelit. Hyvässä järjestyksessä olevat pyörävarastot ja tehokkaat pyöräparkit kannustavat starttaamaan pyöräilykauden.

Onko kaaos ongelma taloyhtiössänne?

Tarpeeton kaaos ja säilytyspaikkojen riittämättömyys aiheuttaa ongelmia asukkaiden keskuudessa ja vaikuttaa asumisviihtyvyyteen. Jos säilytystilat ja pyöräparkit eivät ole asianmukaisesti hoidettu, on hallituksen tehtävä päätös tarpeettomien pyörien siirtämisestä pois ja tarvittaessa säilytyspaikkojen kapasiteetin lisäämisestä.

Sisätilojen pyöränsäilytysratkaisut pyöräkaaokseen

Kaaoksessa olevat pyörävarastot eivät houkuttele pyöräkauden aloittamista, kun asukas joutuu kuluttamaan aikaa ja voimiaan pelkästään pyörän hakemiseen.

Pyörien ollessa hyvässä järjestyksessä on helppoa ja mukavaa lähteä pyöräilemään kesäiseen auringonpaisteeseen. Parkit pitäisi olla organisoitu myös ympärivuotista käyttöä varten, johon ratkaisut ovat olemassa. Sisätiloihin tarkoitetut polkupyörien säilytystelineet ovat suunniteltu pyörän turvalliseen ja tehokkaaseen säilyttämiseen mm. ulkoiluvälinevarastoissa ja kellareissa.

Esimerkiksi ovella® Compact PTL-2 liukukelkkajärjestelmä on tehokas ratkaisu sisätiloihin. Se on seinäkiskoilla liukuva säilytyskelkka polkupyörille. Pyörät ovat säilytyskelkassa eri korkeudella pystyasennossa pyörän satula kelkan satulatukeen nojaten.

20216_71166.jpg

Pyörien ulkosäilytys

Siistit pyörätelineet ulkona lisäävät pyöräilyaktiivisuutta. Ovellan polkupyörien ulkosäilytystelineet on suunniteltu ensisijaisesti Suomen rankkoihin olosuhteisiin, eri vuodenajat huomioiden. Esimerkiksi PyöräNoja-parkkijärjestelmässä polkupyörät pysyvät järjestyksessä telineen muotoilun ansiosta. Telineessä on erillinen ulosvedettävä ketju, joka pitää pyörän telinettä vasten. PyöräNoja telineeseen voidaan asentaa jälkikäteen katos ja sähköpyörien latauspiste sekä nojan alle sijoitettava lämmitysjärjestelmä, jotta pyöräilyä voi jatkaa vielä halutessaan talven kolkuttaessa taas ovelle. Sisätiloihin on saatavilla myös toinen kerros (DD-4), mikä tuplaa pyörien säilytyskapasiteetin.

Ovella oli esillä Asuntomessuilla Tuusulassa

Asunto Oy Tuusulan Tähtipolku on Ikean ja Skanskan yhteistyössä rakennettu puutaloasumisen konsepti. Identtiset taloelementit on valmistettu tehtaalla ja koottu työmaalla. Taloyhtiön yhteisiin tiloihin on valittu pyörien säilytysratkaisuksi seinälle asennettavat Fillarikoukku FK-1:set ja lattialle asennettavat Mastot. Fillarikoukuilla saadaan hyödynnettyä seinäpinnat pyörien säilytyksessä. Lattialle jää enemmän tilaa, jolloin siihen saadaan asennettua Mastot. Mastot toimivat myös varaston tilanjakajana.

Ovella oli esillä Tuusulan asuntomessuilla kohteessa 9-11 As Oy Tuusulan Tähtipolku.
Ovella oli esillä Tuusulan asuntomessuilla kohteessa 9-11 As Oy Tuusulan Tähtipolku.

Kellareiden modernisointi ja säilytyskapasiteetin tehostaminen

Suurempien remonttien yhteydessä voidaan tehdä myös säilytystilojen modernisointi, jolloin nykyaikaiset säilytysjärjestelmät korvaavat vanhat ja epäkäytännölliset telineet. Vapautuneet tilat voidaan suunnitella ja kalustaa uudelleen, kuten kylmäkellarit, lämmönjako- ja pannuhuoneet jne. Lisäksi pihoille voidaan järjestää ympärivuotiset pyöräparkit autojenparkkipaikat ja lumenlastauspaikat huomioiden. Nämä toimenpiteet ovat pieniä, mutta viimeistelevät suuremman remontin ja lisäävät asumisviihtyvyyttä.

Avainlippu-merkki suomalaisesta työstä

Ovella Systems Oy on vuonna 1979 perustettu suomalainen perheyritys. He ovat saaneet Avainlippu-merkin tänä vuonna ansioituneesta ja vastuullisesta työstään. Ovella Systems Oy panostaa koko ajan voimakkaasti tuotekehitykseen ja on mukana monissa kehitysprojekteissa.

20216_71170.jpg

Haluan lisätietoa

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Ovella Systems Oy
Piha
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

20153_42831.jpg
Pyörät solmussa ja renkaat rutussa?
Onko pyöräkellarissanne talven jälkeen aina kaaos? Oma polkupyörä ei tahdo löytyä talven jälkeen millään kellarista. Taloyhtiön kevätsiivous on oiva hetki laittaa myös pyörävarasto järjestykseen uusilla pyörätelineillä. Kuinka mukavaa onkaan alkaa pyöräilykausi, kun polkupyörät ovat siististi järjestyksessä.Tilaa maksuton esite!
20154_43048.jpg
Auton renkaiden säilytys taloyhtiössä
Renkaiden vaihdon aikaan ollaan aina jokavuotisen ongelman äärellä, erityisesti taloyhtiöissä: missä ylimääräiset renkaat säilytetään? Taloyhtiöissä säilytystilaa on vähän ja käyttämättömät renkaat pitäisi saada säilöön mahdollisimman pieneen tilaan.Auton renkaiden säilytykseen tarkoitetut ovella®-telineet ovat helppokäyttöisiä, turvallisia ja korkealaatuisia. Ne on valmistettu maalatusta teräksestä. Järjestelmän avulla lattiatilaa vapautuu ja saadaan rakennuksen hyödyntämättömät tilat käyttöön.Tilaa maksuton esite!Osta verkkokaupasta!
20156_43526.jpg
Fillari-koukku - nosta pyörä koukkuun!
Taloyhtiön pyöräkellarissa pyörät ovat usein sekaisin ja omaa pyörää on vaikea löytää sekasotkusta. On paljon mukavampaa aloittaa kevään pyöräilykausi, kun polkupyörät ovat siistissä järjestyksessä ja omakin löytyy kellarista helposti.Tilaa maksuton esite!Osta verkkokaupasta!
20192_56274.jpg
Ilmanvaihto kuntoon putkiremontin yhteydessä
Lämmitysjärjestelmän saneerauksen, lisäeristyksen tai ikkunoiden uusimisen yhteydessä rakennuksen tiiviys paranee ja ilmavuodot pienenevät. Tiiviiksi remontoiduissa taloissa painovoimainen ilmanvaihto ei enää riitä takaamaan hyvälaatuista sisäilmaa, sillä tämän päivän asumistottumusten myötä sisätilojen kosteuskuorma on kasvanut. Ilmanvaihtoremontti kannattaa, sillä lopputuloksena saadaan energiasäästöä, helppoutta ja asukastyytyväisyyttä.
Katu, jossa on taloja rivissä
Viikon kysymys: Remontin rahoitus
Taloyhtiömme (8 erillistaloa) teki mittavan kattoremontin, huopakatot uusittiin. Yhtiöjärjestyksessämme lukee: "Hoitovastike lasketaan käyttäen perusteina huoneistojen huoneistoalojen suhdetta ja rahoitusvastike määrätään osakkeiden lukumäärän perusteella." Ei mainintaa siitä, mitkä menot katetaan milläkin vastikkeella. Em. remontti rahoitettiin hoitovastikkeena (pinta-alasuhteessa). Yhtiö otti lainan ja kuitenkin muutaman kuukauden kuluttua kukin osakas oli maksanut osuutensa kokonaan pois. Yksi talo on muita paljon suurempi, mutta osakemäärä ei ole samassa suhteessa suurempi joten vastikevalinnalla on suuri merkitys (noin 3000 € vähemmän kustannusta suurimmalle talolle, jos osakeperuste).
Kerrostalo alhaalta kuvattuna
Tarvitaanko pienessä taloyhtiössä isännöitsijää?
Minut valittiin isännöitsijäksi vuosi sitten vuosikokouksessa. Yhtiössämme on 3 paritaloa, siis 6 asuntoa yhteensä. Yhtiökokouksessa valittu isännöitsijä on perinne 70-luvulta, jolloin rakennukset valmistuivat. Asukkaat ovat lähes kaikki alkuperäisiä, keski-ikä on korkea ja kukin vuorollaan on nimetty isännöitsijäksi. Kun luin Kiinteistöliiton sivuilta isännöitsijän vastuista, totesin, että yhtiön ajatus isännöitsijästä on vanhanaikainen: isännöitsijä on henkilö, joka pitää yhteyttä huoltoyhtiöön ja parhaan kykynsä mukaan hoitelee yhtiön asioita. Kellään yhtiössämme ei kuitenkaan ole sellaista osaamista, että voisi ottaa vastuuta pihan liukkaudesta aiheutuvista onnettomuuksista, valvoa remontteja, vastata vaikkapa väärin remontoitujen kohteiden vesivahingoista jne.Onko isännöitsijän vastuu pienessäkin yhtiössä samanlainen kuin isossa kerrostalossa? Onko isännöitsijä ylipäänsä valittava näin pienessä yhtiössä? Voiko isännöitsijän korvata jollakin muulla nimikkeellä, jossa ei ole vastaavia virallisia vastuita, mutta johon kuuluisi yhteydenpito huoltoyhtiöön? Ja isot päätökset tehtäisiin asukkaiden kokouksessa, jolloin toivottavasti ketään ei voitaisi haastaa oikeuteen tehdyistä virheistä. Tarvitaanko isännöitsijää pienessä paritaloyhtiössä? Ulkopuolisen isännöitsijän käyttö tuntuisi näin pienessä yhtiössä liioittelulta.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton