• Etusivu
  • Remontti

Älykkäät hanaratkaisut ovat osa nykyaikaista kotia

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Oras Oy
Julkaistu 06.04.2018
20184_52463.jpg

Kodit digitalisoituvat vauhdilla ja uudet älykkäät sovellukset helpottavat käyttämään ja huoltamaan kodin tekniikkaa. Vesi on myös osa älykkäiden kotien tulevaisuutta.

Vesikalusteiden – hanojen ja suihkujen - uusi aikakausi on jo täällä. Esimerkiksi kosketusvapaat hanat mahdollistavat vedenkulutuksen puolittamisen kotona ja julkisissa tiloissa samalla kun ne nostavat käyttäjäystävällisyyden ja hygienian uudelle tasolle.

Elektroniset hanat, joissa on Bluetooth-yhteys

Elektroniikka on kehittynyt valtavasti viime vuosina, samalla kun komponenttien koko on pienentynyt. Tänä aikana prosessori- ja sensoritekniikassa on otettu merkittäviä edistysaskelia.

Yksi viimeisimmistä kosketusvapaiden hanojen edistyksaskelista on Bluetooth-yhteys, joka mahdollistaa uusia ominaisuusia ja toimintoja. Kosketusvapaat Oras-hanat, joissa on Bluetooth-yhteys, voidaan yhdistää Oras App-sovellukseen, joka on suunniteltu erityisesti ammattilaisille. Sovellusta voidaan käyttää tiedon keräämiseen, lukujen seuraamiseen (käyttökerrat, vedenkulutus yms.), raporttien lähettämiseen sähköpostiin ja tehdasasetusten muuttamiseen.

20184_52461.jpg

Elektronisten hanaratkaisujen edelläkävijä

Kaikkien markkinoilla olevien kosketusvapaiden hanojen perusperiaatteet ovat samoja, mutta etenkin niiden sensoriteknologioissa on valmistajakohtaisia eroja.

Useimmilla hanavalmistajilla sensorin toiminta perustuu takaisinheijastuvan valon määrään. Oraksen kosketusvapaissa hanoissa toiminta perustuu takaisin heijastuvan valon etäisyyteen, ja siksi muuttujat kuten väri tai materiaali vaikuttavat huomattavasti vähemmän sensorin toimintaan. Sensoritekniikan lisäksi, Oraksen tuotteissa erityistä on niiden herkkä magneettiventtiili, joka on Oraksen itsensä kehittämä ja valmistama.

Lisäksi Oraksen hanat on kehitetty ja valmistettu omissa tiloissa. Se tarkoittaa, että kaikki komponentit ja asiantuntemus elektronisten hanojen tuottamiseen löytyy Oraksen omista tuotantotiloista ja tuotekehityksestä. Oras esitteli ensimmäiset kosketusvapaat hanat 1990-luvulla, jolloin elektronisia hanaratkaisuja alkoi vasta ilmaantua. Siitä lähtien Oras on jatkuvasti keskittynyt kasvattamaan tätä tietotaitoa ja löytämään uusia, innovatiivisia ratkaisuja luodakseen käyttäjäystävällisiä ja edistyksellisiä tuotteita ja palveluita markkinoille.

20184_52464.jpg
Oras Oy
Remontti
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

20191_55863.jpg
Talvi on paras aika tehdä taloyhtiön katon kuntoarvio
Vesivekin työmiehet eivät pakkasessa hyydy, vaan kuntoarviot ja remontit pyörivät yhtä lailla talvikuukausinakin. Itse asiassa talvi on mitä mainiointa aikaa tarkistuttaa taloyhtiön katon kunto. Taloyhtiön hallituksen sekä isännöitsijän lainsäädännössä määritellyn huolellisuusvelvoitteen täyttymiseksi kannattaa hyödyntää asiantuntijoita. Kun toimit ripeästi, saat katon kuntoon kevääksi ja voit huoletta ottaa vastaan kevään sulamisvedet ja putoavat lumikuormat.
Katu, jossa on taloja rivissä
Milloin yhtiökokouksen pöytäkirja on pätevä?
Yhtiökokouksia on taas tulossa.Normaalisti valitaan puheenjohtajan lisäksi 1-2 pöytäkirjantarkistajaa.Miten on, onko kokouksen pöytäkirja pätevä tuossa 3 kuukauden määräajassa, vaikka tarkistajat kieltäytyisivät allekirjoittamasta sitä kokouskulun ja päätösten vastaisena?
20098_18338.jpg
Satoa parvekkeelta
Parvekkeella on helppoa kasvattaa omat punaposkisia tomaatteja, raikkaita kurkkuja ja vaikka herkullisia herneitä. Suuret istutusastiat, kasvusäkit tai parvekelaatikot riittävät mainiosti, kunhan kastelusta ja ravinteiden tarpeesta huolehditaan säännöllisesti. Multaan voi lisätä hidasliukoisia lannoitteita, jotka luovuttavat ravinteita pikku hiljaa lämmön, kosteuden ja mullan mikrobitoiminnan ansiosta, jolloin hoitolannoitusta tarvita. Kasteluväliä taas saa pidennettyä oleellisesti kastelukiteiden avulla.
20217_71698.jpg
Miten äänileikkuri toimii yhtiö­kokouksessa?
As. Oy, jossa on 12 asunhuoneistoa. Vuonna 2010 tehdyn yj:n mukaan yhteinen osakemäärä on 32, joista asunto 1:llä on 8 osaketta (puutaloyhtiössä yhdistetty asuntoja) ja asunnot 5 ja 6 on yhdistetty tämän yj:n aikana, hellä on 2+2 osaketta ja kaikilla muilla (10 kpl) on 2 osaketta/asunto. Itse omistan yhtiössä 6 kpl 2 osakkeen asuntoa.Oletetaan, että yhtiökokouksessa ovat kaikki osakkeet edustettuina ja suoritetaan asian päättämiseksi lippuäänestys ja käytetään äänileikkuria. Saan yhden osakkaan 2 osaketta puolelleni (paikalla tai valtakirjalla) kaikki muut osakkaat ovat erimieltä, tai itse olen erimieltä päätöksestä.Miten osakkeet jakautuvat päätöksessä ja miten lasketaan? Yhtiössä ollaan yleisesti sijoittaja osakasta vastaan, asiat pyritään tekemään edulliseksi talossa asuville.
20193_57072.jpg
Lisäneliöitä asuntoon ilmanvaihtoratkaisun avulla
Kerrostaloissa ilmanvaihtoputkia ei aina pystytä vetämään katolle, vaan tulo- ja poistoilma otetaan rakennuksen seinästä. Silloin tarvitaan ilmanvaihdon seinäelementtiä. Niiden avulla kerrostaloasuntojen neliömäärää voi kasvattaa, kun jokaisesta asunnosta ei tarvitse viedä putkien avulla ulospuhallusyksikköä rakennuksen katolle. Kerrostalon seinäelementit ovatkin yhä suositumpia.
202211_80154.jpg
Kaksi erilaista taloyhtiön tarinaa sähköautojen latausratkaisuista
Sähköautojen lataamisessa taloyhtiössä on syytä ottaa huomioon yhdenvertaisuus, eli kaikilla autopaikoilla tulee olla mahdollisuus ladata ajoneuvoa niin että virtaa riittää kaikille. Lisäksi tulee varmistua siitä, että latauskulut kohdistuvat lataajalle ja latauskulujen laskutus on helppoa.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton