Automaattinen pihavalaistuksen ohjaus

Automaattinen pihavalaistuksen ohjaus

Energiatehokkuutta ja turvallisuutta liiketunnistimilla isoihin kiinteistöihin 

Energiatehokkuutta ja turvallisuutta liiketunnistimilla isoihin kiinteistöihin 

Automaattinen valaistus on turvallinen ja energiatehokas

Kun pihapiiriin, käytäviin ja autokatoksiin on asennettu liiketunnistimet, näiden alueiden valaistus syttyy automaattisesti aina ja vain silloin kun alueella liikkuu joku. Liiketunnistimeen sisäänrakennettu hämäräkytkin varmistaa että valot eivät syty valoisaan aikaan. Automaattinen valojen ohjaus paitsi turvaa asukkaiden kulkua, myös auttaa pitämään kutsumattomat vieraat loitolla.

Valppaat Vahti-Jussi®-liiketunnistimet reagoivat heti kun havaitsevat liikettä. Tuotteet ovat helppokäyttöisiä ja ne on suojattu laitteen aiheetonta irrotusta vastaan. Tuotemallistosta löytyy ratkaisut jokaiseen kohteeseen – kaikenlaisiin rakennuksiin, kaiken mallisiin pihoihin ja jopa langattomaan asennukseen.

Automaattinen valaistus myös talon porraskäytäviin ja yhteisiin tiloihin

Liike- tai läsnäolotunnistin sytyttää valot automaattisesti havaitun liikkeen perusteella, ja voi tarvittaessa huolehtia myös lämmityksestä ja ilmastoinnista älykkäästi ja luotettavasti.

Porrasvalojen ohjaus voidaan toteuttaa jopa kerroskohtaisesti. Tällöin esimerkiksi hissillä liikuttaessa syttyvät vain tarvittavien kerrosten valot. Myös energiatehokkuus paranee, kun valot eivät pala turhaan.

Yhteisten tilojen valojen ohjaus kannattaa aina toteuttaa automaattisesti tunnistimilla. Esimerkiksi talopesula, kylmäkellari, saunatilat, varastotilat ja pyörävarastot kannattaa varustaa automaattisella valaistuksenohjauksella, jolloin valot eivät koskaan jää turhaan päälle.

Kiinteistön ja asukkaiden turvallisuus paranee sähkösaneerauksessa

Valaistuksenohjauksen lisäksi turvallisuuteen voidaan vaikuttaa myös muilla tavoin parantamalla kiinteistön ja huoneistojen sähköistystä.
Lue lisää kuinka mm. ovipuhelin, ajastimien käyttö sekä kosteusvahti lisäävät kiinteistön turvallisuutta.

Lue lisää:
Ratkaisut kiinteistön sähkösaneeraukseen
Omataloyhtiö.fi
Päivitetty
5.12.2019