Miten energiatehokkuus näkyy ikkunoissa?

Miten energiatehokkuus näkyy ikkunoissa?

Rakennusten ja rakennusosien energiatehokkuuteen alettiin kiinnittää toden teolla huomiota joitakin vuosia sitten. Rakennusteollisuus oli muutosten edessä ja esimerkiksi ikkunoille määriteltiin tiukat U-arvot, jotka ikkunavalmistajien piti saavuttaa tuotteilleen. Määräyksiä kiristettiin vuosi vuodelta, ajattelematta mitä käytännön ongelmia ”energiapihit” ikkunat voisivat tuoda tulleessaan. 

Ulkolasin huurtuminen

Yksi energiatehokkuuden kautta tullut harmillinen ongelma on ikkunan ulkolasin huurtuminen tietyissä olosuhteissa, erityisesti syksyisin ja keväisin.  Tähän asiaan ikkunavalmistajat joutuivat reagoimaan hyvinkin nopeasti sillä ulkolasin huurtuminen ja näkymän peittyminen oli kiusallinen ja harmillinen asia uusien ikkunoiden kohdalla.  Nykypäivänä huurtuminen ei ole ongelma, kun energiatehokkaan ikkunan ulkopuitteeseen asennetaan erikoislasi, joka ei muodosta huurretta lasin pintaan. 

Yksi energiatehokkuuden kautta tullut harmillinen ongelma on ikkunan ulkolasin huurtuminen.Yksi energiatehokkuuden kautta tullut harmillinen ongelma on ikkunan ulkolasin huurtuminen.

Kuuluuko kännykkä?

Rakennusmääräysten ja vaatimusten kiristyessä myös rakennusten seiniin on tullut uusia alumiinipinnoitteisia eristyslevyjä. Kun näihin seinärakenteisiin yhdistetään vielä energiatehokkaat ikkunat, ollaan uuden ongelman edessä radiosignaalien vaimennuksen kasvaessa huomattavasti aiempaan verrattuna.  Arjessa tämä näkyy matkapuhelimien kuulumattomuutena sekä myös muiden tietoliikenneyhteyksien heikentymisenä ja osittain jopa radioyhteyksien estymisenä kokonaan.

Ongelma on todellinen, kun nykypäivän viestintä on kokonaan radiosignaalien varassa. Alavus Ikkunat Oy tarjoaa asiakkailleen ratkaisun myös tähän ongelmaan.  Ikkunan lasiksi voidaan valita radiosignaaleja hyvin läpäisevä lasi, jolloin matkapuhelimet sekä muut tietoliikenneyhteydet toimivat paremmin.  Ikkunoita ostaessa kannattaa siis kiinnittää huomiota myös tähän asiaan. 

Alavus Ikkunat Oy on mukana tulevaisuuden kodeissa!

Matkapuhelinten yhteydet voivat heikentyäMatkapuhelinten yhteydet voivat heikentyä

Pyydä tarjous!


Omataloyhtiö.fi
Päivitetty
3.10.2018