Linjasaneerauksen yhteydessä mahdollisuus vaihtaa lämmitysjärjestelmää

Linjasaneerauksen yhteydessä mahdollisuus vaihtaa lämmitysjärjestelmää


Putkiremontti on suurehko projekti. Rakenteita revitään enemmän tai vähemmän auki. Remontin yhteydessä on hyvä miettiä, kannattaisiko samalla muuttaa lämmitystapa energiaa säästäväksi ja tehokkaammaksi. Remontin hintalappu nousee jonkun verran, mutta toisaalta uudella, säästävällä lämmitystavalla uusi lämmitysmuoto maksaa itsensä takaisin säästöinä muutamissa vuosissa.

Jätä yhteydenottopyyntö STIEBEL ELTRON saksalaisesta kiinteistömaalämpöpumpusta

Tilaa kiinteistömaalämpöpumppuesite veloituksetta

Säästö maalämmöllä

Taloyhtiössä erityisesti maalämpö on kannattava sijoitus juuri kiinteistön suuren energiankulutuksen vuoksi. Energiansäästöä maalämpö tuottaa vaikeissakin saneerauskohteissa noin 70 %. Suurissa kiinteistöissä tämä on euromääräisesti erittäin merkittävä säästö.

Patterilämmitteisessä talossa maalämpöpumppu ottaa siis 70 % ilmaista lämmitysenergiaa maaperästä ja vain 30 % on ostettavan sähkön osuus. Jos kyseessä on lattialämmitteinen talo, jopa 80 % on maaperästä ja 20 % sähköllä tuotettu osuus.

Suunnitteluperusteet

Vanhat patterilämmitysverkostot on monesti suunniteltu siten, että mitoituspakkasilla (esim. -29 °C) patterilämmityksen vaatima menovesi on 70 °C ja paluuvesi 40 °C (70/40-periaatteella). Maalämpöpumpuilta
edellytetään siis kykyä tuottaa jopa yli 70 °C lämmitysvettä patterilämmityskohteissa. Mitä matalampi on lämmönjakojärjestelmän lämpötila, sitä parempi hyötysuhde maalämpöpumpulla. Aina matalammat lämpötilat eivät kuitenkaan ole mahdollisia, vaan tärkeintä on tuottaa riittävän kuumaa vettä mahdollisimman energiatehokkaasti ja edullisesti. Tätä korkeampaa, jopa +75 °C lämmitysvettä, tuottaa STIEBEL ELTRONin maalämpöpumppu, WPF 27 HT.

Ympäristön myllerrys

Lämmityssaneerauksen yhteydessä pelätään turhaan pihan turmeltumista. Lämpökaivojen kaivaminen käy ripeästi ja piha siistitään. Nurmikko voidaan joutua osittain istuttamaan uudelleen, muuten piha-alueesta ei huomaa lämmitysjärjestelmän muutosta.

Jos pihaan kaivetaan lämmönkeruupiiri, pihan uusiminen samalla kertaa kannattaa.

Ilma-vesilämpöpumppu vaihtoehtona

Jos piha on pieni tai lämpökaivoille ei saada niiden vaatimia lupia, voidaan käyttää ilma-vesilämpöpumppua. Suomessa kovien pakkaspäivien määrä on vähäisempi kuin usein luullaan, jolloin ilma-vesilämpöpumppua
voidaan käyttää kiinteistöjen päälämmönlähteenä varalämmitysjärjestelmällä vahvistettuna. Ilma-vesilämpöpumpuilla ei aivan päästä maalämpöpumppujen säästöihin, mutta se on myös kokonaisinvestoinniltaan hieman edullisempi, kun lämpökaivoja ei tarvita.

Ilmainen kohteen ennakkokartoitus

llmaisella kiinteistön kartoituskäynnillä tehdään kiinteistöön kannattavuuslaskelma sopivimman lämmitysratkaisun löytämiseksi tehden samalla tarjouksen kokonaisjärjestelmästä. Käynnillä kerrotaan, paljonko säästöä on mahdollista tehdä siirtymällä lämpöpumppujärjestelmään ja jätetään tarjous lämpöpumpusta kiinteistöön. Asiakkaalla on etu puolellaan, sillä laskelman todentumista pystyy seuraamaan.

STIEBEL ELTRON -järjestelmissä on aina energiamittaus mukana ja saksalaisen laadun takeeksi tehdas myöntää kiinteistömaalämpöpumpuille 7 vuoden täystakuun.

Jätä yhteydenottopyyntö

Jätä yhteydenottopyyntö maalämpöpumpusta

Omataloyhtiö.fi
Julkaistu
14.5.2018