Kaukolämmön lämmönjakolaitteiden uusiminen on hanke, joka taloyhtiössä tulee huomioida, kun laitteet ovat yli 20 vuotta vanhat.

Mietitäänkö taloyhtiössänne lämmönjakolaitteiden uusintaa?

Kaukolämmön lämmönjakolaitteiden uusiminen on hanke, joka taloyhtiössä tulee huomioida, kun laitteet ovat yli 20 vuotta vanhat. Suunnitelmallinen uusiminen tulisi ottaa seuraavan viiden vuoden korjaushankkeiden joukkoon. Uusimiseen on tarjolla myös uusi helppo vaihtoehto.


Lämmitysjärjestelmän uusiminen taloyhtiössä on monivaiheinen prosessi, joka tarveselvityksen perusteella alkaa hankesuunnittelusta. Valmis hankesuunnitelma esitellään hallituksen toimesta yhtiökokouksessa. Kun projekti päätetään käynnistää, alkaa lämmitysjärjestelmän tekninen suunnitteluvaihe. Suunnittelun valmistuttua pyydetään urakkatarjoukset ja niiden perusteella valitun urakoitsijan kanssa tehdään urakkasopimus. Valittu urakoitsija aloittaa tämän jälkeen työt sovittuna ajankohtana. Tänä aikana on hoidettava riittävästä tiedottamisesta, jotta asukkaat tietävät mahdollisista katkoksista lämmityksessä tai lämpimän veden saannissa. Kun urakka on valmis ja vastaanotettu, on selviteltävä, onko nykyinen huoltoyhtiö kykenevä huoltamaan uutta lämmitysjärjestelmää ja urakoitsijaa pyydetään antamaan tarvittaessa käytönopastusta. Kunkin vaiheen kustannukset ja rahoitus täytyy suunnitella erikseen ja prosessi voi jakaantua useammalle vuodelle.

Ei investointia, täysi huolenpito!

Uusi Fortum Liisi -palvelu hankkii puolestasi kaukolämmön lämmönjakolaitteet ja pitää lämmöstäsi aina hyvää huolta: saat lämmönjakolaitteet ja jatkuvan huoltopalvelun nyt kuukausimaksulla. Taloyhtiösi voi nauttia lämmöstä ilman huolia.

Taloyhtiösi ei tarvitse investoida laitteisiin ja palvelu maksetaan kaukolämpölaskun yhteydessä. Huollot ja mahdolliset korjaukset hoituvat automaattisesti ja kaukolämmön lämmönjakolaitteita valvotaan etänä, joten mahdolliset ongelmat havaitaan lähes reaaliajassa.
 

Fortum Liisi –palvelu tarjoaa tämän kaiken

Fortum hankkii laitteet, eikä taloyhtiösi tai kiinteistösi tarvitse investoida niihin. Fortum myös kartoittaa huolellisesti kiinteistösi lämmönkäyttötarpeet ja mitoittaa uudet lämmönjakolaitteet vastaamaan kiinteistösi tämän päivän tarvetta.

Lämmönjakolaitteiden asennus tehdään sovittuna ajankohtana. Vanha laitteisto viedään tarvittaessa pois. Lopuksi tarkastetaan laitteiston moitteeton toiminta.
Fortum huoltaa ja tarkastaa laitteiston kunnon joka toinen vuosi, lämmityskauden aikana. Saat tiedon tarkastuksen sisällöstä ja tehdyistä toimenpiteistä.

Fortum auttaa ja pitää lämmityksestäsi aina huolta. Jos jotain tapahtuu, huoltomies tulee selvittämään asian paikan päälle. Hän korjaa tai uusii tarvittaessa lämmityslaitteiston osat. Kaukolämmön lämmönjakolaitteita valvonta tapahtuu etänä ja ongelma saatetaan korjata ennen kuin sinä edes huomaat sitä.

Fortum Liisi -palvelu hankkii ja huolehtii lämmön puolestasi.Fortum Liisi -palvelu hankkii ja huolehtii lämmön puolestasi.

Onko Fortum Liisi -palvelu sinun ulottuvillasi?

Fortum Liisi sopii uusille tai olemassa oleville, kaukolämmitetyille taloyhtiöille ja yrityksille. Palvelu on saatavissa Espoossa, Kauniaisissa, Kirkkonummella, Järvenpäässä, Tuusulassa ja Joensuussa.

Lisätietoa: www.fortum.fi/liisi

Jätä yhteydenottopyyntö

Fortum Liisi sopii uusille tai olemassa oleville kaukolämmitetyille taloyhtiöille ja yrityksille. Palvelu on saatavissa Espoossa, Kauniaisissa, Kirkkonummella, Järvenpäässä, Tuusulassa ja Joensuussa.

Omataloyhtiö.fi
Päivitetty
5.10.2018