• Etusivu
  • Energia

Mietitäänkö taloyhtiössänne lämmönjakolaitteiden uusintaa?

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Fortum Power and Heat Oy
Julkaistu 29.05.2018Päivitetty 08.09.2023
20185_53248.jpg

Kaukolämmön lämmönjakolaitteiden uusiminen on hanke, joka taloyhtiössä tulee huomioida, kun laitteet ovat yli 20 vuotta vanhat. Suunnitelmallinen uusiminen tulisi ottaa seuraavan viiden vuoden korjaushankkeiden joukkoon. Uusimiseen on tarjolla myös uusi helppo vaihtoehto.

Lämmitysjärjestelmän uusiminen taloyhtiössä on monivaiheinen prosessi, joka tarveselvityksen perusteella alkaa hankesuunnittelusta. Valmis hankesuunnitelma esitellään hallituksen toimesta yhtiökokouksessa. Kun projekti päätetään käynnistää, alkaa lämmitysjärjestelmän tekninen suunnitteluvaihe. Suunnittelun valmistuttua pyydetään urakkatarjoukset ja niiden perusteella valitun urakoitsijan kanssa tehdään urakkasopimus. Valittu urakoitsija aloittaa tämän jälkeen työt sovittuna ajankohtana. Tänä aikana on hoidettava riittävästä tiedottamisesta, jotta asukkaat tietävät mahdollisista katkoksista lämmityksessä tai lämpimän veden saannissa. Kun urakka on valmis ja vastaanotettu, on selviteltävä, onko nykyinen huoltoyhtiö kykenevä huoltamaan uutta lämmitysjärjestelmää ja urakoitsijaa pyydetään antamaan tarvittaessa käytönopastusta. Kunkin vaiheen kustannukset ja rahoitus täytyy suunnitella erikseen ja prosessi voi jakaantua useammalle vuodelle.

Ei investointia, täysi huolenpito!

Uusi Fortum Liisi -palvelu hankkii puolestasi kaukolämmön lämmönjakolaitteet ja pitää lämmöstäsi aina hyvää huolta: saat lämmönjakolaitteet ja jatkuvan huoltopalvelun nyt kuukausimaksulla. Taloyhtiösi voi nauttia lämmöstä ilman huolia.

Taloyhtiösi ei tarvitse investoida laitteisiin ja palvelu maksetaan kaukolämpölaskun yhteydessä. Huollot ja mahdolliset korjaukset hoituvat automaattisesti ja kaukolämmön lämmönjakolaitteita valvotaan etänä, joten mahdolliset ongelmat havaitaan lähes reaaliajassa.

Fortum Liisi –palvelu tarjoaa tämän kaiken

Fortum hankkii laitteet, eikä taloyhtiösi tai kiinteistösi tarvitse investoida niihin. Fortum myös kartoittaa huolellisesti kiinteistösi lämmönkäyttötarpeet ja mitoittaa uudet lämmönjakolaitteet vastaamaan kiinteistösi tämän päivän tarvetta.

Lämmönjakolaitteiden asennus tehdään sovittuna ajankohtana. Vanha laitteisto viedään tarvittaessa pois. Lopuksi tarkastetaan laitteiston moitteeton toiminta.
Fortum huoltaa ja tarkastaa laitteiston kunnon joka toinen vuosi, lämmityskauden aikana. Saat tiedon tarkastuksen sisällöstä ja tehdyistä toimenpiteistä.

Fortum auttaa ja pitää lämmityksestäsi aina huolta. Jos jotain tapahtuu, huoltomies tulee selvittämään asian paikan päälle. Hän korjaa tai uusii tarvittaessa lämmityslaitteiston osat. Kaukolämmön lämmönjakolaitteita valvonta tapahtuu etänä ja ongelma saatetaan korjata ennen kuin sinä edes huomaat sitä.

Fortum Liisi -palvelu hankkii ja huolehtii lämmön puolestasi.
Fortum Liisi -palvelu hankkii ja huolehtii lämmön puolestasi.

Onko Fortum Liisi -palvelu sinun ulottuvillasi?

Fortum Liisi sopii uusille tai olemassa oleville, kaukolämmitetyille taloyhtiöille ja yrityksille. Palvelu on saatavissa Espoossa, Kauniaisissa ja Kirkkonummella.

Lisätietoa:www.fortum.fi/liisi

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Fortum Power and Heat Oy
Energia
lämmitys
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

20134_34749.jpg
Oireileeko lämmitys? Valitse täyden palvelun Fortum Kaukolämpö
Fortum tarjoaa kaukolämpöä Espoossa, Kauniaisissa ja Kirkkonummella.Kun taloyhtiössä lämmittää kaukolämpö, asukkaat voivat ottaa rennosti eikä talossa tarvitse miettiä lämmön eikä lämpimän veden riittävyyttä, vaan sitä riittää kaikissa tilanteissa. Asukkaat arvostavat varmasti myös kaukolämmön huolettomuutta, toimintavarmuutta ja edullisuutta.Jätä yhteydenottopyyntö tästä!
20135_34997.jpg
Milloin taloyhtiön lämmönjakolaitteet ikääntyvät?
Kaukolämpökiinteistössä lämmitys on huoletonta, toimintavarmaa ja edullista. Talossa ei tarvitse miettiä lämmön eikä lämpimän veden riittävyyttä, vaan sitä riittää kaikissa tilanteissa.
20136_35539.jpg
Lähestyykö lämmönjakolaitteiden uusiminen?
Kaukolämpökiinteistössä lämmitys on huoletonta, toimintavarmaa ja edullista. Lämmönjakolaitteet kaipaavat uusimista vain parinkymmenen vuoden välein.
201712_51104.jpg
Tutustu edistykselliseen patteritermostaattiin
Tiesitkö että vaihtamalla perinteisen termostaatin älykkääseen termostaattiin voit säästää vuodessa melkoisesti? Vaihtamalla esimerkiksi yli 15 vuotta vanhan termostaatin omavoimaiseen malliin, voi energian säästösi olla 8 %, mutta jos vaihdat termostaatin Danfoss Eco™ termostaattiin, voi energiansäästösi nousta jopa 30 %:iin.
20208_66210.jpg
Kahdeksan kuukautta vuodessa ilman ostettua energiaa
Vuonna 2008 raitiovaunuonnettomuudessa loukkaantunut Mikael Turtiainen toteuttaa isänsä ja yhteistyökumppaneiden kanssa uutta omakotitaloa Tuusulan asuntomessuille. Lähes valmiin talon erikoisuutena on tavoite selvitä kahdeksan kuukautta vuodessa ilman ostettua energiaa.
20211_68317.jpg
Harkitsetko kodin lämmitystavan vaihtoa? Osallistu ilmaiseen webinaariin!
Lämmitätkö fiksusti vai maksatko liikaa? Olisiko sopiva aika lämmitysremontille ja mitä tukia siihen on mahdollista saada? Osallistu NIBEn järjestämään ilmaiseen webinaariin keskiviikkona 3.3.2021 klo 18, niin päivität lämmitystietosi vaivattomasti ajan tasalle.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton