Taloyhtiön parkkipaikan vieraspaikan käyttäminen?

Viikon kysymys: Taloyhtiön parkkipaikan vieraspaikan käyttäminen?

Yhtiössämme on neljä asuntoa. Osakkaan ja yhtiön hallinnoimat alueet on merkitty yhtiöjärjestyksessä viitattavaan karttaliitteeseen, myös osakkaiden hallinnoimat autopaikat ja yksi vieraspaikka. Nyt uusi asukas on alkanut käyttää vieraspaikkaa omanaan. Miten estää tämä, kun hallituksen mielestä asia on ok? Vierailla eikä talon muilla asukkailla ole mahdollisuutta käyttää paikkaa edes lyhytaikaisesti ja tilapäisesti. Hallitus ehdotti, että mikäli yhtiöön tulee vieraita, voi kyseiselle vieraspaikan käyttäjälle ilmoittaa asiasta. Käytännössä osakkaiden ja asukkaiden yhdenmukainen kohtelu ei mielestäni toteudu eikä yhtiöjärjestystäkään noudateta. Yhtiöjärjestysmuutos edellyttäisi kaikkien hyväksynnän. Minkäänlaiset kaikki huomioivat käytännön sopuratkaisut eivät tunnu menevän läpi.

Vastaus:
Jos vieraspaikka halutaan ottaa osakaskäyttöön ja antaa tälle osakkaalle niin näin voidaan tosiaan toimia muuttamalla yhti&ou...

Vain Omataloyhtio.fi -palvelun jäsenet voivat lukea tämän artikkelin kokonaan. Kirjaudu palveluun tai liity jäseneksi. Palvelun jäseneksi liittyminen on täysin ilmaista eikä se sisällä kuukausi- tai vuosimaksuja.


Jemina Timonen
Lakimies
JuriNet

 

Kysy niin vastaamme -palvelu

Palstalla voit esittää taloyhtiöön liittyviä lakikysymyksiä, joihin JuriNetin lakimiehet vastaavat. Voit myös lukea jo esitettyjä kysymyksiä ja vastauksia. Kysymyksiin vastataan pääsääntöisesti viikon kuluessa.

Siirry Kysy niin vastaamme -palveluun

Henkilökohtaisia neuvoja lakiasioissa saat jättämällä yhteydenottopyynnön.

Jätä yhteydenottopyyntö lakimiehelle!

tai

Tilaa maksuton esite: "Suhteet solmussa taloyhtiössä".

Lakikysymyksiin vastaavat JuriNet-toimistojen ammattilaiset.Lakikysymyksiin vastaavat JuriNet-toimistojen ammattilaiset.

Aiemmin esitetyt viikon kysymykset:

Aiemmin esitetyt ja vastatut viikon kysymykset löytyvät alla olevasta linkistä!

Viikon kysymykset!


Jätä yhteydenottopyyntö

Haluatko yhteydenoton lakimieheltä?

Osa artikkelista on tarkoitettu vain jäsenillemme

Kirjaudu palveluun tai liity jäseneksi nähdäksesi artikkelin kokonaan

Omataloyhtiö.fi
Julkaistu
18.6.2018