• Etusivu
  • Remontti

Kiviaineinen seinä turvallinen niin kosteus- kuin ääniominaisuuksiltaan

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Saint-Gobain Finland Oy / Weber
Julkaistu 20.06.2018Päivitetty 04.03.2024
20186_53564.jpg

Laasti voidaan ruiskuttaa rappausruiskulla harkkoseinään.

Kiviaineiset Leca- ja Kahi-harkot ovat varma ja turvallinen ratkaisu märkätilojen seiniin. Lisäksi tuotteiden ääni- ja palo-ominaisuudet ovat erinomaiset.

Väliseinämuuraus Kahi- ja Leca EasyLex -väliseinäharkoilla

Märkätilan seinät suositellaan tehtäväksi kiviaineisesta materiaalista (RIL 107-2012). Välipohjarakenteen riittävä kantavuus tulee aina varmistaa.

Weber suosittaa väliseinien tekoon 2 mm saumapaksuudella ja weber.vetonit OL 15 Ohutsaumalaastilla muurattavia, päistään pontattuja Kahi-ponttiharkkoja tai ympäripontattuja Leca EasyLex -väliseinäharkkoja. Kahi-harkot ja Leca EasyLex -väliseinäharkot ovat mittatarkkoja, elämättömiä ja kosteuden kestäviä.

Kahi-seiniin voidaan tehdä raskaampiakin kiinnityksiä ilman erikoiskiinnikkeitä.

Kahi- ja Leca EasyLex -seinät tasoitetaan weber.vetonit MT Märkätilatasoitteella ennen vedeneristystä.

<p data-block-key="preiw">Leca EasyLex -harkoista muurattu märkätilan väliseinä (vas.) ja Kahi-harkoista muurattu väliseinä märkätilassa (oik.).</p>
Leca EasyLex -harkoista muurattu märkätilan väliseinä (vas.) ja Kahi-harkoista muurattu väliseinä märkätilassa (oik.).

Kahi-harkot

Kahi-harkkojen leveydet ovat 85 mm, 130 mm ja 240 mm. Näistä 85 mm leveä Väliseinäpontti on tarkoitettu kantamattomiin väliseiniin, 130 mm leveä Runkopontti kantaviin seiniin ja 240 mm leveä Desibelipontti huoneistojen välisiin seiniin. Harkkojärjestelmään kuuluvat myös päätyharkot nurkkiin ja aukon päihin sekä 98 mm korkeat harkot seinien sovittamiseksi valittuun ovi- ja ikkunaylityskorkeuteen.

Lisäksi saatavilla on valmispalkit aukonylityksiin sekä 85 mm että 130 mm leveille seinille. Palkki nostetaan paikoilleen ja muuraustyö voi jatkua keskeytyksettä. Sähkö- ja vesiputkitukset voidaan vetää harkkojen pystyrei’issä. Kahi-seinän ominaisuudet riippuvat sen paksuudesta.

20186_53563.jpg

EasyLex -väliseinäharkot

Leca EasyLex -väliseinäharkot ovat 88 mm leveitä, 300 mm korkeita ja 498 mm pitkiä. Harkot ovat tarkoitettu kantamattomiin väliseiniin. Harkkojärjestelmään kuuluvat perusharkon lisäksi pääty- ja puolikas harkko. Sähkö- ja vesiputkitukset voidaan vetää harkkojen pystyrei’issä. Ovi- ja ikkuna-aukot ylitetään kätevimmin valmiiden Leca EasyLex 88-1500 -palkkien avulla. Palkin leveys on 88 mm ja pituus 1500 mm. Palkki nostetaan paikoilleen ja muuraustyö voi jatkua keskeytyksettä.

Kahi-seinän tasoitus MT Märkätasoitteella

Kahi-harkkoseinän tasoitus MT Märkätasoitteella

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Saint-Gobain Finland Oy / Weber
Remontti
viemäröinti
vesiputkistot
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

201810_55015.jpg
Pumppurappaus nopeuttaa linjasaneerausta
Kahdeksankerroksisen kerrostalon kaikkien 56:n asunnon kylpyhuoneiden seinät tasoitetaan pumppurappauksella. Someron Laaturappaus Oy:n tehokkaat koneet nostavat laastia 10 000 kg päivässä kerrostalon uumeniin. Ainoana yrityksenä Suomessa laastia saadaan tarvittaessa nousemaan jopa 100 metrin korkeuteen. Petri Mäkinen, yrityksen toimitusjohtaja, kertoo kiirettä pitäneen. Tänä vuonna kohteita on pumppurapattu noin 1500.
2k-polyuretaanielastomeerin-levitys-pensselillä-weber
Huputuksen hajuhaitat historiaan
M1-luokiteltu rakennusmateriaali on vähäpäästöinenRemonteissa yksi ikävimmistä asioista on rakennusmateriaaleista lähtevät erilaiset hajut. Herkille ihmisille nämä hajut saattavat tehdä talon ulkopuolisista remonteistakin todella ikävää aikaa. Weberin M1-luokiteltu vedeneristyspinnoite parvekkeille, luhtikäytäville sekä sisä- että ulkoportaille jättää hajuhaitat historiaan. weber 2-K Polyuretaanielastomeeri on jatkoa Weberin vähäpäästöisille rakennusmateriaaleille.M1-luokitellut rakennusmateriaalit ovat vähäpäästöisiä edistäen asuntojen sisäilmaa.
20165_46444.jpg
Putkiremontti nopeammin ja taloudellisemmin
Taloyhtiön putkitekniikan käyttöiäksi on arvioitu noin 50 vuotta. Tällä hetkellä suurin linjasaneeraustarve Suomen asuntokannasta kohdistuu erityisesti 1960- ja 70-luvuilla valmistuneisiin asuinkerrostaloihin ja saneeraustarpeen on ennustettu vain kasvavan lähivuosina voimakkaasti arviolta noin 2020-luvulle asti. Näitä asuntoja on Suomessa noin 470 000.Linjasaneerauksissa uusitaan putkistojen, sähkö- ja tietoliikenneyhteyksien lisäksi yleensä myös märkätilat ja mahdollisesti myös keittiöt. Myös muiden tilojen pintaremontteja voidaan liittää samaan urakkaan. Korjauskohteet ovat aina yksilöllisiä, joten saneerauksissa käytettävien rakenneratkaisuiden ja materiaalien valinnassa tulee noudattaa kohteesta laadittuja rakennesuunnitelmia.
20204_64039.jpg
Miten liiallista vedenkulutusta voisi estää tai edes vähentää?
Taloyhtiöissä vedenkäyttö muodostaa keskimäärin 37 % kiinteistökustannuksista ja on taloyhtiön suurin yksittäinen kuluerä. Kokonaisuutena veteen kuluu enemmän rahaa kuin koko taloyhtiön lämmittämiseen. Koska vesi on kallista, veden säästäminen on kannattavin energiainvestointi.
20222_76752.jpg
Linjalattiakaivo antaa vapautta toteutukseen - märkätilojen remon­tointi taloyh­tiössä
Vieser Line on ainoa kotimainen linjalattiakaivo. Sen innovatiivisuus tarjoaa lukemattomia mahdollisuuksia ainutlaatuisiin kylpyhuoneratkaisuihin myös taloyhtiöiden remonttikohteissa. Tyylikkään designkannen alla on aina helposti asennettava ja puhdistettava sekä käytössä turvallinen ja tehokas lattiakaivojärjestelmä.
3198_1054127016_201925125625.jpg
Uusissa kylpyhuoneissa kelpaa peseytyä
As Oy Rauduskoivun linjasaneeraus saatiin valmiiksi juuri ennen joulua 2018. Sekä asukkaat että urakoitsija olivat tyytyväisiä, kun saneeraus saatiin vietyä läpi suunnitellussa aikataulussa.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton