Laadukas katemateriaali edullisesti kampanjahintaan
Omataloyhtiö.fi

Helppo ja edullinen kattoremontti
- Säästä jopa 2000 €!

Katto on talon tärkein suoja. Sen tulee toimia luotettavasti kaikissa olosuhteissa. Vanha katto ei kuitenkaan kestä ikuisesti ja remontti kannattaa suorittaa ajoissa välttyäkseen kosteusvaurioiden aiheuttamilta vahingoilta. Uusi katto suojaa taloasi pitkään, vaikuttaa julkisivun ilmeeseen sekä nostaa talon arvoa.
 

Mikäli olet harkinnut vanhan kattosi uusimista, se kannattaa tehdä nyt!

Katon uusiminen käy nyt todella helposti. Jättämällä yhteydenottopyynnön, kattoammattilainen auttaa sinua toteuttamaan kohteeseesi sopivan uuden katon edullisin kampanjahinnoin. Päätät vain kattopakettisi toimitustavan: haluatko katon valmiiksi asennettuna vai asennatko itse ja tilaat materiaalit kohteeseen.
 

Hyödynnä syksyn kampanjaetu — voimassa 23.9. asti

Tutustu kampanjaan
 Katemateriaalit kuten tiili ja bitumi sopivat erinomaisesti Suomalaiseen ympäristöön, ilmastoon ja rakennustyyliin. Ne ovat kestäviä, hiljaisia ja näyttäviä materiaaleja niin omakotitalojen kuin
kesäasuntojenkin katoille.

Katemateriaalit kuten tiili ja bitumi sopivat erinomaisesti Suomalaiseen ympäristöön, ilmastoon ja rakennustyyliin. Ne ovat kestäviä, hiljaisia ja näyttäviä materiaaleja niin omakotitalojen kuin kesäasuntojenkin katoille.

Suositut katemateriaalit

Katon rakentaminen tiilestä tarkoittaa helppohoitoisuutta, kestävyyttä ja näyttävyyttä. Tiivis, mittatarkoista kattolaatoista rakennettu katto pitää kovatkin sääolosuhteet loitolla: se kestää tuiskua ja tuiverrusta ja pysyy kestävänä koko elinkaarensa ajan. Tiilikaton käyttöikä onkin nykyisillä pintakäsittelyillä pitkä, helposti sata vuotta. Katolle kannattaa valita laadukas aluskate tai -kermi, jotta kattokokonaisuudesta saa mahdollisimman pitkäikäisen.

Tukevuus ja paksuus tekevät tiilestä myös hiljaisen katemateriaalin. Kun eletään hektistä elämää ja talot rakennetaan lähekkäin, äänieristyksellä on merkitystä. Tiilikatto luo sisätiloihin osaltaan rauhallisen tunnelman, eivätkä myrskyt tai ulkoa tuleva melu päästä ääntä sisälle asti.

Tiilikatto sopii niin moderniin tyyliin kuin perinteiseen maalaismaisemaan. Jykevä ja näyttävä tiilikatto nostaa myös rakennuksen arvoa. Vaikka kattomateriaalina olisi aiemmin ollut jokin muu materiaali, onnistuu kattotyypin vaihdos ongelmitta.

Ormax-tiili- sekä Icopal-palahuopamalleista löytyy useita vaihtoehtoja kaiken tyyppisiin taloihin.Ormax-tiili- sekä Icopal-palahuopamalleista löytyy useita vaihtoehtoja kaiken tyyppisiin taloihin.

Bitumikattolaatta eli palahuopa on moneen mukautuva vesikate. Se soveltuu erityisen hyvin monimuotoisille katoille: taipuisana sillä saa toimivasti tiivistettyä jiirit, kulmat ja muut yksityiskohdat. Yhdessä vesikatteen alla käytettyjen kermiratkaisujen kanssa bitumikatekokonaisuus pitää veden varmasti siellä missä pitääkin, eli talon ulkopuolella.

Helpon työstettävyyden lisäksi taipuisa materiaali tarjoaa myös hiljaista asumista liuskekivisirotepinnan vaimentaessa tehokkaasti ulkopuolelta tulevia ääniä. Ankarat sääolosuhteet eivät myöskään aiheuta ongelmia: luotettava ja turvallinen huopakate pysyy myrskytuulissa napakasti paikallaan eikä rullaudu irti rajuilmojen syöksyvirtauksissa.

Suomalaiseen maisemaan sulautuva huopakate sopii moneen kohteeseen aina nykyaikaisista kivitaloista perinteisiin kesähuviloihin sekä piharakennuksiin. Uudis- ja korjausrakentamisen kohteisiin lötyy laajasta valikoimasta useita sopivia värivaihtoehtoja sekä eri kuvio- ja muotovaihtoehtoja.

Uusi katto paikalleen

Tiilikaton asennus sujuu varsin helposti. Kun tarvittava aluskate vaakasuorine ruodepuineen on paikoillaan, ladotaan kattotiilet ruoteiden päälle. Työ etenee pala kerrallaan alhaalta ylöspäin edeten. Tiilien asettelu onnistuu, kun asiaan keskittyy ja varaa urakkaan mukaan ripauksen kärsivällisyyttä. Urakka sujuu joutuisasti, kun tilaa materiaalit suoraan katolle ilman ikävän huojuvia ja epämääräisiä nostoja.

Bitumikatteen asennus on myös mahdollista toteuttaa itse. Bitumilaattojen alla on valmis liimareuna suojakalvon alla. Suojakalvon poistamisen jälkeen liimareunat painetaan tiiviisti kiinni alustaan. Kun latta on painettu paikoilleen, kiinnitetään se vielä muutamalla naulalla saumoista ns. piilonaulauksella. Työ aloitetaan räystäältä edeten harjaa kohti.

Mikäli asentaminen askarruttaa, on varminta kääntyä ammattilaisen puoleen. Ormax-tiili- sekä Icopal-bitumikattoasentajat omaavat vankan kokemuksen ja taidon eri kattotyyppien asennuksista. Työ sujuu nopeasti ja varmalla otteella.
 

Tiilien sekä palahuovan asentaminen käy nopeasti, vaikka työmenetelmät hieman eroavatkin toisistaan.Tiilien sekä palahuovan asentaminen käy nopeasti, vaikka työmenetelmät hieman eroavatkin toisistaan.

Katon uusiminen käy nyt todella helposti ja edullisesti

Vaihtamalla vanhan kattosi uuteen Ormax-tiili- tai Icopal-huopakattoon, saat 15% alennuksen avaimet käteen toimitetusta kattoremontista. Voit säästää jopa 2000 €!

Hyödynnä syksyn kampanjaetu — voimassa 23.9. asti

Mikäli päätit jo katemateriariaalin, pääset kampanjan kohdennettuihin yhteydenottopyyntöihin näistä:

Tiili  Huopa

Omataloyhtiö.fi
Julkaistu
20.8.2018