Paloluukun avulla pelastautuminen onnistuu tikasautoa nopeammin.

Tingitäänkö teidän taloyhtiössä paloturvallisuudesta?

Pisko-paloluukku mahdollistaa turvallisen sekä nopean hätäpoistumisen kaikille talon asukkaille. Paloluukku on varustettu suurella ja helppokäyttöisellä käyntiaukolla, jonka aukaisu onnistuu ainoastaan omalta parvekkeelta. Pisko-paloluukun erottaa muista markkinoilla olevista pelastautumisluukuista jämäkkä patentoitu teleskooppinen tikas, joka on vakaa kiivetä alas. Pisko-paloluukku on täysin huoltovapaa ja se kestää normaaleissa olosuhteissa koko parvekkeen käyttöiän.
 
Paloluukun avulla pelastautuminen onnistuu tikasautoa nopeammin, kun asukkaat voivat pelastautua omatoimisesti parvekkeelta alemmalle parvekkeelle – asumisturvallisuutta vailla vertaa.

Katso, miten Pisko-paloluukku lisää asumisen turvallisuutta – ei kompromisseja paloturvallisuuteen!

Paloluukku, joka ei vaikuta parvekkeen käytettävyyteen

Pisko-paloluukku eroaa muista markkinoilla löytyvistä paloluukuista vakaan, patentoidun tikkaan lisäksi parvekkeen käytettävyyden kannalta, koska luukun kansi nousee parvekkeen pinnasta ainoastaan 10 mm ja mahdollistaa myös kevyiden kalusteiden sijoittamisen luukun päälle.
 
Pisko-paloluukku ei siis rajoita parvekkeen käytettävyyttä millään tavalla vaan parveke voidaan kalustaa normaalisti ja luukku kestää kävelyn. On kuitenkin hyvä muistaa, että tavaroiden nopea siirtäminen pelastautumisluukun päältä tulee olla mahdollista tulipalon sattuessa.
 

Pisko-paloluukku on turvallinen ja nopea, tyyppihyväksytty turvatuote parvekkeiden hätäpoistumiseen. Pisko-paloluukku on turvallinen ja nopea, tyyppihyväksytty turvatuote parvekkeiden hätäpoistumiseen.

Sinetöity luukku estää väärinkäytöt

Pisko-paloluukku asennetaan parvekelaattaan tehtyyn aukkoon, joka vie parvekkeen pinta-alasta noin 700 mm x 700 mm suuruisen alan. Hätätilanteessa luukun kansi avataan. Sinetillä varustettua laukaisuvipua käännetään 90°, jolloin alaluukku aukeaa. Alaluukun päällä oleva palovilla työnnetään alas. Tämän jälkeen teleskooppitikkas nostetaan kannakkeeltaan ja annetaan sen laskeutua alas – näin helposti tikas on käyttövalmis.
 
Pisko-paloluukku sinetöidään asentamisen yhteydessä, joka ehkäisee luukun väärinkäytöt. Mikäli kuitenkin käy niin, että sinetti avataan ilman syytä, tulee luukun kasaamisesta ja sinetöinnistä 300 € lasku taloyhtiölle ja siitä edelleen asukkaalle.
 
VTT on myöntänyt Pisko-paloluukulle tyyppihyväksynnät VTT-RTH-00016-16 ja VTT-RTH-00017-16 ja se täyttää paloluokat EI 120 ja EI 60 ­– Pisko-paloluukku on turvallisin ratkaisu kerrostalon hätäpoistumistieksi.
 

Hätäpoistumistiet kuntoon - Jätä yhteydenottopyyntö


Omataloyhtiö.fi
Päivitetty
11.12.2018