Arvo-alumiinikouru

Porin asuntomessujen kohteissa luotetaan Arvo-alumiinikouruun

Porin messualueella monen uuden kodin tikkaissa ja ränneissä koreilee Vesivekin logo. Lähes 40 % rakentajista on valinnut messukotiinsa Vesivekin alumiinisen Arvo-kourun. Yksi näistä kohteista on elegantti ja tyylikäs Wienerberger JokiDuo.

Tummat Arvo-kourut korostavat valkoiseksi rapattua Wienerberger JokiDuon julkisivua.

Tummat Arvo-kourut korostavat valkoiseksi rapattua Wienerberger JokiDuon julkisivua.

Kohteen suunnittelija ja asukas rakennusarkkitehti Birgitta Hjelm-Luontola on työnsä puitteissa tutustunut Vesivekin tuotteisiin. Myös uuteen kotiinsa hän valitsi Vesivekin Arvo-kourun sekä kattoturvatuotteet.

- Vesivek on perinteikäs ja nimekäs toimija, jonka tuotteisiin ja palveluun olen oppinut työssäni luottamaan. Yrityksen tuotekehitys on ajan tasalla, ja nettisivuilta on helppo käydä katsomassa, mitä uutuuksia tuoterintamalla on tarjolla, kertoo Birgitta.

Kukapa haluaisi raidalliset rännit?

Arvo-kouru on Vesivekin tuotekehityksen lippulaiva, ja monien muiden Vesivekin tuotteiden tapaan syntynyt kentältä tulevan palautteen ja käytännön ongelmien pohjalta. Tähän asti valkoiset kourut ovat monelta omakotiasukkaalta ja taloyhtiöltä jääneet valitsematta, koska niiden pelätään olevan nopeasti likaisten raitojen rumentamat. Yhtä lailla raidat näkyvät myös tummissa kouruissa. Kukapa haluaisi katsella vuoden päästä raitaisia uusia rännejä.

TAMKin ”rännitohtorit” testasivat Arvoa

Arvo-kourun patentoitu ulkopäärme estää veden valumisen rännin laitaa pitkin, jolloin ikäviä raitoja ei pääse syntymään. Lisäksi ulkopäärme tekee kourusta jäykemmän ja kestävämmän. TAMK:n opiskelijat tutkivat, miten Arvo-kouru käyttäytyy suhteessa tavalliseen ränniin, kun simuloitiin tyypillisiä sadepäiviä. Tästä voit katsoa videon:
https://www.youtube.com/watch?v=YyNyXPhrA7Q

Taloyhtiön kannattaa valita pitkällä tähtäyksellä edullisin ratkaisu

Taloyhtiöissä katto- ja ränniremonttiin ryhtyminen on aina kauaskantoinen ja mittava päätös, joten halvin ratkaisu on harvoin pitkällä tähtäyksellä kannattavin. Arvo takaa huolettomat sadepäivät pitkälle eteenpäin, koska sillä on peräti 60 vuoden puhkiruostumattomuustakuu.

Arvon ultrakovasta teräksestä valmistetut ulkopuoliset kannakkeet ovat huomattavasti lujemmat kuin tavalliset, lattaraudasta taivuttamalle tehdyt kannakkeet. Ne täyttävät SFS-EN 1462 raskaan kestävyysluokan vaatimukset ja ylittävät reilusti kestävyysnormit.

Sadevesijärjestelmää valittaessa taloyhtiön kannattaa punnita myös vuotuisia huoltokuluja. Arvon syvä pyöreä profiili maksimoi veden virtauksen, jolloin kouruihin ei kerry niin helposti roskia ja lehtiä. Syöksytorvien mutkat ovat sileät, mikä on paitsi esteettinen myös veden virtausta edistävä tekijä.    

As Oy Suvituulentiellä kyllästyttiin rännien puhdistamiseen

Sadevesijärjestelmää valittaessa taloyhtiön kannattaa punnita myös vuotuisia huoltokuluja. Arvon syvä, pyöreä profiili maksimoi veden virtauksen, jolloin kouruihin ei kerry niin helposti roskia ja lehtiä. Syöksytorvien mutkat ovat sileät, mikä on paitsi esteettinen myös veden virtausta edistävä tekijä. 
 
Ruutanassa As Oy Suvituulentiellä oli aiemmin sisäpuolisilla kannakkeilla kiinnitetyt kourut, joiden hankala puhdistus oli jokavuotinen harmi.
 
– Pihan koivut tukkivat vanhat kourut ja vesi virtasi yli, jatkuvasti sai olla tikkailla rystyset verillä rännejä puhdistamassa, kertoo Suvituulentien isännöitsijä ja asukas Riitta Ritoluoma.
 
– Harkitsimme kyllä ensin muitakin vaihtoehtoja. Hintaero Arvon ja muiden rännien osalta ei loppuviimein ollutkaan niin iso, joten valitsimme ratkaisun, joka on pitkäikäinen ja huoleton.

As Oy Suvituulentiellä ollaan tyytyväisiä Arvo-kouruihin.As Oy Suvituulentiellä ollaan tyytyväisiä Arvo-kouruihin.

Puolen vuoden jälkeen Riitan kokemukset Arvosta ovat myönteiset:
– Rankkasateiden aikaan lehdet ja muut roskat huuhtoutuivat komeasti alas katolta ja ränneistä, joten Arvoihin ei tosiaankaan näytä kertyvän roskia niin kuin vanhoihin ränneihin. Lisäksi täytyy kyllä antaa lisäpisteitä asennustyöstä työmiehille, remontti sujui todella nopeasti ja vaivattomasti.

Arvo-sadevesijärjestelmän asentavat aina omat, paikalliset asentajamme.Arvo-sadevesijärjestelmän asentavat aina omat, paikalliset asentajamme.

Arvo-kourun edut:

  • Materiaalina on maalattu alumiini > 60 vuoden puhkiruostumattomuustakuu. 
  • Arvo on saumaton ja tehdään paikan päällä mittatilaustyönä > Ei vuotavia ränninjatkoja! 
  • Ulkopuoliset, kestävät kourunkannakkeet > kestää suuretkin vesi- ja lumikuormat notkahtelematta. 
  • Etureuna käännetty ulospäin > ei rumentavia raitoja.
  • Puolipyöreä muoto ja syvä profiili > vettä mahtuu enemmän ja se virtaa paremmin. 

Omataloyhtiö.fi
Julkaistu
23.7.2018