• Etusivu
  • Remontti

Porin asuntomessujen kohteissa luotetaan Arvo-alumiinikouruun

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Vesivek Oy
Julkaistu 20.07.2018Päivitetty 03.10.2018
20187_54161.jpg

Tummat Arvo-kourut korostavat valkoiseksi rapattua Wienerberger JokiDuon julkisivua.

Porin messualueella monen uuden kodin tikkaissa ja ränneissä koreilee Vesivekin logo. Lähes 40 % rakentajista on valinnut messukotiinsa Vesivekin alumiinisen Arvo-kourun. Yksi näistä kohteista on elegantti ja tyylikäs Wienerberger JokiDuo.

Kohteen suunnittelija ja asukas rakennusarkkitehti Birgitta Hjelm-Luontola on työnsä puitteissa tutustunut Vesivekin tuotteisiin. Myös uuteen kotiinsa hän valitsi Vesivekin Arvo-kourun sekä kattoturvatuotteet.

- Vesivek on perinteikäs ja nimekäs toimija, jonka tuotteisiin ja palveluun olen oppinut työssäni luottamaan. Yrityksen tuotekehitys on ajan tasalla, ja nettisivuilta on helppo käydä katsomassa, mitä uutuuksia tuoterintamalla on tarjolla, kertoo Birgitta.

Kukapa haluaisi raidalliset rännit?

Arvo-kouru on Vesivekin tuotekehityksen lippulaiva, ja monien muiden Vesivekin tuotteiden tapaan syntynyt kentältä tulevan palautteen ja käytännön ongelmien pohjalta. Tähän asti valkoiset kourut ovat monelta omakotiasukkaalta ja taloyhtiöltä jääneet valitsematta, koska niiden pelätään olevan nopeasti likaisten raitojen rumentamat. Yhtä lailla raidat näkyvät myös tummissa kouruissa. Kukapa haluaisi katsella vuoden päästä raitaisia uusia rännejä.

Vesivek Arvo - Tutkitusti raidaton ränni

TAMKin "rännitohtorit" testasivat Arvoa

Arvo-kourun patentoitu ulkopäärme estää veden valumisen rännin laitaa pitkin, jolloin ikäviä raitoja ei pääse syntymään. Lisäksi ulkopäärme tekee kourusta jäykemmän ja kestävämmän. TAMK:n opiskelijat tutkivat, miten Arvo-kouru käyttäytyy suhteessa tavalliseen ränniin, kun simuloitiin tyypillisiä sadepäiviä. Tästä voit katsoa videon:
https://www.youtube.com/watch?v=YyNyXPhrA7Q

Taloyhtiön kannattaa valita pitkällä tähtäyksellä edullisin ratkaisu

Taloyhtiöissä katto- ja ränniremonttiin ryhtyminen on aina kauaskantoinen ja mittava päätös, joten halvin ratkaisu on harvoin pitkällä tähtäyksellä kannattavin. Arvo takaa huolettomat sadepäivät pitkälle eteenpäin, koska sillä on peräti 60 vuoden puhkiruostumattomuustakuu.

Arvon ultrakovasta teräksestä valmistetut ulkopuoliset kannakkeet ovat huomattavasti lujemmat kuin tavalliset, lattaraudasta taivuttamalle tehdyt kannakkeet. Ne täyttävät SFS-EN 1462 raskaan kestävyysluokan vaatimukset ja ylittävät reilusti kestävyysnormit.

Sadevesijärjestelmää valittaessa taloyhtiön kannattaa punnita myös vuotuisia huoltokuluja. Arvon syvä pyöreä profiili maksimoi veden virtauksen, jolloin kouruihin ei kerry niin helposti roskia ja lehtiä. Syöksytorvien mutkat ovat sileät, mikä on paitsi esteettinen myös veden virtausta edistävä tekijä.

As Oy Suvituulentiellä kyllästyttiin rännien puhdistamiseen

Sadevesijärjestelmää valittaessa taloyhtiön kannattaa punnita myös vuotuisia huoltokuluja. Arvon syvä, pyöreä profiili maksimoi veden virtauksen, jolloin kouruihin ei kerry niin helposti roskia ja lehtiä. Syöksytorvien mutkat ovat sileät, mikä on paitsi esteettinen myös veden virtausta edistävä tekijä.

Ruutanassa As Oy Suvituulentiellä oli aiemmin sisäpuolisilla kannakkeilla kiinnitetyt kourut, joiden hankala puhdistus oli jokavuotinen harmi.

– Pihan koivut tukkivat vanhat kourut ja vesi virtasi yli, jatkuvasti sai olla tikkailla rystyset verillä rännejä puhdistamassa, kertoo Suvituulentien isännöitsijä ja asukas Riitta Ritoluoma.

– Harkitsimme kyllä ensin muitakin vaihtoehtoja. Hintaero Arvon ja muiden rännien osalta ei loppuviimein ollutkaan niin iso, joten valitsimme ratkaisun, joka on pitkäikäinen ja huoleton.

As Oy Suvituulentiellä ollaan tyytyväisiä Arvo-kouruihin.
As Oy Suvituulentiellä ollaan tyytyväisiä Arvo-kouruihin.

Puolen vuoden jälkeen Riitan kokemukset Arvosta ovat myönteiset:
– Rankkasateiden aikaan lehdet ja muut roskat huuhtoutuivat komeasti alas katolta ja ränneistä, joten Arvoihin ei tosiaankaan näytä kertyvän roskia niin kuin vanhoihin ränneihin. Lisäksi täytyy kyllä antaa lisäpisteitä asennustyöstä työmiehille, remontti sujui todella nopeasti ja vaivattomasti.

Arvo-sadevesijärjestelmän asentavat aina omat, paikalliset asentajamme.
Arvo-sadevesijärjestelmän asentavat aina omat, paikalliset asentajamme.
Info

Info

Arvo-kourun edut:

  • Materiaalina on maalattu alumiini > 60 vuoden puhkiruostumattomuustakuu.
  • Arvo on saumaton ja tehdään paikan päällä mittatilaustyönä > Ei vuotavia ränninjatkoja!
  • Ulkopuoliset, kestävät kourunkannakkeet > kestää suuretkin vesi- ja lumikuormat notkahtelematta.
  • Etureuna käännetty ulospäin > ei rumentavia raitoja.
  • Puolipyöreä muoto ja syvä profiili > vettä mahtuu enemmän ja se virtaa paremmin.
Vesivek Oy
Remontti
kattoturvatuotteet
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

20175_49340.jpg
Kattoturvakatselmus takaa asukkaiden turvallisuuden
Vuosittain sattuu lukuisia vahinkoja, jotka johtuvat kattoturvatuotteiden puutteista tai niiden käytön laiminlyömisestä. Erityisesti putoava lumi aiheuttaa vaaratilanteita, jotka pahimmassa tapauksessa voivat vaatia ihmishenkiä. Vastuu kiinteistön turvallisuudesta on aina kiinteistön omistajalla.
20167_47085.jpg
Peltikouru vaihtui alumiiniin
Tamperelaisen As Oy Atalansalon hallituksen puheenjohtaja Petteri Niemelä vaikuttaa tyytyväiseltä. Vuonna 1986 rakennetun rivitalon alkuperäiset peltiset sadevesikourut on vaihdettu ruostumattomaan ja saumattomaan alumiiniratkaisuun.
20105_21716.jpg
Sadevesijärjestelmän kuntokartoitus
Sadevesijärjestelmien oletettu käyttöikä on noin 30 vuotta. Materiaalista ja pinnoitteesta riippuen voi uusiminen tulla ajankohtaiseksi jo aiemminkin. Tavoitteellisen käyttöiän saavuttamiseksi on räystäskourut syytä huoltaa kaksi kertaa vuodessa. Liasta aiheutuvat rasitukset voivat paitsi vahingoittaa materiaalia myös muuttaa kaatojen suuntaa, jolloin järjestelmä ei toimi toivotulla tavalla. Kuntokartoitus sadevesijärjestelmän osalta on syytä hoitaa hyvissä ajoin.Jätä yhteydenottopyyntö Vesivekille
201711_50891.jpg
Toimivaa, kaunista ja kestävää kattoturvaa
Kattoturvatuotteet ovat oleellinen osa yksilöllistä sadevesijärjestelmä- ja kattoturvasuunnitelmaa. Siinä huomioidaan talon tekniset ja toiminnalliset vaatimukset turvallisen, tarkoituksenmukaisen ja esteettisen ratkaisun saavuttamiseksi. Vesivek on kehittänyt eri käyttökohteisiin räätälöitäviä tikasjärjestelmiä, joiden avulla sekä huoltotoiminta että hätäpoistuminen rakennuksesta on mahdollisimman turvallista.Jätä yhteydenottopyyntö kattoturvatuotteista!
20219_72267.jpg
Toimimaton ränni voi johtaa kosteusongelmiin
Kesän sade- ja ukkoskuurot pistävät katon ja erityisesti sadevesijärjestelmät koville. Ränneissä puutteelliset huollot näkyvät heti − hallitsemattomasti kouruista yli valuva vesi kastelee ulkoseinän ja sokkelin. Ongelman jatkuessa se altistaa rakennuksen kosteusvaurioille. Ennen kesän sateita on hyvä varmistaa, ettei sadevesijärjestelmät ole tukkiutuneet lehdistä, havuista tai muista roskista.
20139_36215.jpg
Tiesitkö tämän tilaajavastuulaista?
Laki tilaajan selvitysvelvollisuudesta ja vastuusta ulkopuolista työvoimaa käytettäessä eli tilaajavastuulaki koskee myös isännöintiyritysten ja taloyhtiöiden välisiä sopimuksia.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton