Arvo-sadevesijärjestelmä

Arvo-sadevesijärjestelmä kruunaa ja suojaa kotisi

Monella omakotiasujalla on varmasti vielä muistissa viime syksyn runsaat sateet, varsinkin jos sadevedet tulvivat rännien yli ja valuivat kodin sokkelia ja seinärakenteita vasten. Puutteellinen sadevesijärjestelmä onkin todettu yhdeksi merkittäväksi syyksi suomalaisten kotien homevaurioihin. Siksi ei ole yhdentekevää, millaisen sadevesijärjestelmän kotiisi valitset.

Kahdeksan syytä valita Arvo-kouru:

1. Raidattomuus
2. Ruostumattomuus
3. Helppo puhdistus
4. Kestävimmät kannakkeet
5. Maksimaalinen vedenvirtaus
6. Sileät syöksytorven mutkat
7. Parhaat takuut
8. Mittatilaustyönä sinun kotiisi

Tilaa esite >>

Rännit joutuvat Suomen oloissa koville.  Esimerkiksi metrin vuotuinen sademäärä kertautuu katolta alas valuessa seinän vieressä viideksi metriksi. Mikäli tämä vesipatsas päästettäisiin vapaasti valumaan räystäsrakenteisiin, seinille ja perustuksiin, seuraisi vakavia kosteusongelmia.Rännit joutuvat Suomen oloissa koville. Esimerkiksi metrin vuotuinen sademäärä kertautuu katolta alas valuessa seinän vieressä viideksi metriksi. Mikäli tämä vesipatsas päästettäisiin vapaasti valumaan räystäsrakenteisiin, seinille ja perustuksiin, seuraisi vakavia kosteusongelmia.

Alumiinisessa Arvo-kourussa yhdistyvät kauniin, toimivan ja pitkäikäisen rännin ominaisuudet.

1. Ei raitoja! Ulkopäärme estää likaisen veden valumisen kylkeä pitkin

Moni haaveilee kruunaavansa kotinsa valkoisilla ränneillä, mutta on valinnut toisin pelätessään valkoisten kourujen likaantuvan nopeasti. Valitettavasti raidat näkyvät yhtä lailla myös tummissa kouruissa.

Vesivekin tuotekehityksessä ratkaistiin ongelma kehittämällä ulospäin kaartuva päärme, joka estää likaisen veden valumisen rännin laitaa pitkin. Näin rumentavia raitoja ei pääse muodostumaan.

TAMK:n opiskelijat tutkivat, miten Arvo-kouru käyttäytyy suhteessa tavalliseen ränniin, kun simuloitiin tyypillisiä sadepäiviä.

Arvo on valmistettu polttomaalatusta alumiinista, joten se ei ruostu kuten teräksestä valmistetut kourut. Alumiinin pintaan muodostuu hapettumisen ansiosta luontaisesti oksidikerros, mikä suojaa sitä korroosiolta. Polttomaalauksessa alumiinin pintaan suihkutetaan jauhemaalikerros, joka lämpökäsittelyssä sulaa ja kiinnittyy pysyvästi, kestäen erinomaisesti sään ja lämpötilan vaihtelut.

2. Rännit on helppo puhdistaa lehdistä ja roskista maasta käsin

Moni on tuskastunut lehti- ja roskatukoksiin, joita sisäpuoliset kannakkeet kerryttävät ränneihin. Lisäksi tällaisten kourujen puhdistaminen on hankalaa ja onnistuu vain tikkailta käsin. Arvon kannakkeet ovat kourun ulkopuolelle, minkä johdosta puhdistaminen sujuu helposti maasta käsin, esimerkiksi Vesivekin KouruKaapo-ränninpuhdistimella.

3. Patentoidut kannakkeet kestävät suomalaiset lumiolosuhteet

Keväiset kelit ja lumien putoaminen katolta voi altistaa kourut erittäin kovalle rasitukselle. Jos kourunkannakkeet eivät ole riittävän vahvat, rännit saattavat liikkua lumen mukana tai pahimmassa tapauksessa irrota.

Arvon ultrakovasta teräksestä valmistetut ulkopuoliset kannakkeet ovat huomattavasti lujemmat kuin tavalliset, lattaraudasta tehdyt kannakkeet. Ne täyttävät SFS-EN 1462 raskaan kestävyysluokan vaatimukset ja ylittävät reilusti kestävyysnormit.

4. Syvä, puolipyöreä profiili maksimoi veden virtauksen

Arvon puolipyöreä ja syvä profiili on suunniteltu maksimoimaan veden virtaus, joten suuretkaan sademäärät eivät tulvi rännin laitojen yli. Ja mitä voimakkaampi on veden virtaus, sitä vähäisempää on roskien ja tukoksien kertyminen.

5. Sileät, viimeistellyt mutkat

Arvon syöksytorvien mutkat ovat sileät, mikä on paitsi esteettinen myös veden virtausta edistävä tekijä. Sileisiin mutkiin ei kerry roskia ja lehtiä, kuten helposti tapahtuu tavallisissa ”rypyllisissä” syöksytorvissa.

6. Asennuksella 5 vuoden takuu

Laadukkainkaan sadevesijärjestelmä ei toimi oikein, jos asennus on tehty ammattitaidottomasti. Arvo-sadevesijärjestelmän asentavat aina omat, paikalliset asentajat, joiden työlle myönnetään viiden vuoden takuun.

Katso tästä, kuinka Arvo-kourujen asennus tapahtuu:

7. Ei vuotoja! Suoraan autosta mittatilaustyönä

Arvo-kouru tehdään aina paikan päällä, juuri kyseisen kohteen räystään mittojen mukaiseksi. Näin vältytään vuotavilta ränninjatkeilta. Arvon patentoitu muoto asettaa kourukoneelle erityisvaatimukset, jotka vain Vesivekin kourukoneet täyttävät.

Jätä yhteydenottopyyntö


Omataloyhtiö.fi
Julkaistu
29.7.2019