Pyhätunturilla tehdään kattoja vuodenajasta riippumatta

Lähdimme päiväksi Ruukin Kattomestarin kyytiin pohjoisimpaan Suomeen. Pohjoisen upeat maisemat kiinnittivät huomion, mutta saimme kuitenkin keskusteltua Pyhätunturilla sijaitsevan lomakohteen kattoremontista. Kohde koostuu useista, eri kokoisista rakennuksista: päärakennuksesta, loma-asunnoista, saunoista ja kodasta.
- Tämä on oikea premium-kohde, tiivistää Ruukin Kattomestari Jarkko Meskus. Puitteet ovat hienot ja näissä maisemissa on luksusta pitää kokouksia ja muita tilaisuuksia.

Pyhätunturilla sijaitseva kattoremonttikohde.Pyhätunturilla sijaitseva kattoremonttikohde.

Kohteeseen saavuttuamme katselemme katolle. Rakennus on valmistunut vuonna 1990 ja vanhana katemateriaalina on huopa, joka on nyt tullut elinkaarensa päähän. Katolla kasvaa jo samalta, eikä sen vedenpitävyydestäkään ole takuita.

- Huopakatteen alla ei ole alusmateriaalia, jolloin katteen vuotoriski on jo suuri. Rakenteellinen haitta on siis melkoinen, Meskus kertoo. Asiakas on valinnut uudeksi katteeksi mustan Ruukki Classic Silencen. Se on teknisesti ja ulkonäöllisesti upeasti viimeistelty katto sekä vaimentaa ääniä tehokkaasti.

Vähäeleisen tyylikäs ja ajaton muotoilu sopii niin rintamamiestaloihin kuin moderneihin kivitaloihin, suuriin ja pieniin kohteisiin. Ruukki Classic Silence -teräskate soveltuu myös loiville, jopa 1:9 kattokaltevuuksille. Laadukas materiaali tarvitsee parikseen laadukkaan työn, jotta lopputulos olisi paras mahdollinen.

Ruukin kattoremontti utsjoella-750x422

Koko Sunday Morning Resortin saneeraus on saatu päätökseen vuonna 2019 ja täydellisessä remontissa kiinnitettiin huomiota myös paikan hiilineutraaliuteen. – Olemme nyt hiilineutraali lomakohde. Tontilla on kuusi maalämpökaivoa, jotka tuottavat rakennuksille lämmön. Moderni ilmanvaihto toimii hiilidioksidiohjaukselle, eli kun ilman hiilidioksidipitoisuus tiloissa nousee, pyrkii laitteisto automaattisesti säätämään ilman tavoitearvojen mukaiseksi. Kaikissa huoneissa ja rakennuksissa on myös 100 megan valokuituyhteys, resortin omistaja Kimmo Loippo kertoo .

Laadukas asennustyö takaa pitävän katon

- Olemme vastuullinen yhtiö. Kiinnitämme erityistä huomiota laatuun ja työturvallisuuteen. Meillä Ruukilla on kaikki asentajat koulutettu Ruukin puolesta. Käytämme siis vain luotettavia asentajia, jolloin voimme olla varmoja laadusta, Meskus muistuttaa.

Pohdimme haastattelun aikana Suomen ilmaston asettamia vaatimuksia ja haasteita kattoremonteille. - Täällä pohjoisessa välimatkat ovat pitkiä, mutta samoin se remontti täällä tehdään kuin etelämmässäkin. Eikä tuo talvikaan haittaa, ainakaan ei sada vettä, Meskus naurahtaa.

Itse asiassa kuiva pakkaskeli on mitä mainioin kattoremonttia ajatellen. Kattoremonttiin tarvittavat materiaalit säilyvät kuivina eikä ylenpalttista suojausta tarvita. Kattoremonttihan tehdään lape kerrallaan, joten sään armoille katto ei jää. Maan ollessa roudassa, routa suojaa myös pihaa vaurioilta.
 

Pyhätunturilta Enontekiölle

Haikeana jätämme kohteen ja sen hulppeat maisemat ja suuntaamme takaisin.
- Meillä on tuolla Enontekiölläkin kohde. Sielläkin vaihdetaan huopakate peltikatteeseen, Meskus kertoo. Emme kuitenkaan suunnanneet auton nokkaa kohti tätä kohdetta, sillä tässä kohtaa konkretisoituivat pohjoisen Suomen suuret välimatkat. Täältä Pyhätunturilta on matkaa Enontekiölle 300 km.

Kattoremontti alkamassa Enontekiön hulppeissa maisemissa.Kattoremontti alkamassa Enontekiön hulppeissa maisemissa.

Kattopaketti on paras vaihtoehto myös taloyhtiöille

Resortin omistaja Loippo muistuttaa, että taloyhtiöiden hallitusten on oltava huolellisia ja riittävän tarkkoja valitessaan mahdollisimman riskitöntä vaihtoehtoa taloyhtiölle. Riittävää huolellisuutta noudattaen hallituksen jäsenet pystyvät rajoittamaan omaa henkilökohtaista vastuutaan, Loippo muistuttaa. – Suosittelen Ruukin kattopakettia asennuksineen laadun, ammattitaidon ja huolettomuuden vuoksi. Palveluntarjoaja voi kehittyä huippuosaajaksi vain, jos siltä vaaditaan korkeatasoista palvelua. Kaiken kaikkiaan olen tyytyväinen Ruukkiin, sillä tehty jälki on siistiä ja ympäristökin on siivottu, Loippo päättää.

kaikki saman katon alta

Kattoja 60 vuoden kokemuksella

Ruukin katto on jo lähes joka toisessa omakotitalossa. Teemme kattoja 60 vuoden kokemuksella ja meillä on valtakunnallinen asennuspalvelu. Myös taloyhtiöt ovat alkaneet arvostaa ammattimaisesti asennettuja kattoja ja selkeitä sopimuksia halvan hinnan sijasta. Ruukilla ei ole ketunhäntää kainalossa sopimuskiemuroissa, vaan ne on tehty selkeiksi ja rakennuslainsäädäntöjä noudatetaan hyvin tarkkaan.

- Asiakkaamme arvostavat kunnolla tehtyä kattoasennusta ja suosittelevat meitä tuttavilleen.
Ruukin kattoasennusliiketoiminnasta vastaava Jukka Torpakko.

Ruukin kattotakuu on markkinoiden pisin ja kattavin ja myös yrityksenä olemme olleet vastuullisia jo vuosikymmeniä. Tämä merkitsee kuluttajalle paljon katon ja asennusliikkeen valintaa tehtäessä.

Mallistossa on varaa valita

Ruukin ensiluokkaiset teräskatot ovat suojanneet koteja 60 vuotta. Niiden kestävyys ja laatu ovat vertaansa vailla. Laajasta värien ja tyylien valikoimasta löytyy varmasti erinomainen vaihtoehto kotiisi. Tyyli voi olla mitä tahansa modernin ja perinteisen välillä. Voit valita kolmesta tyylistä mieleisesi: pystysaumakatteet, muotokatteet ja suorauraiset katteet.

Tilaa ilmainen kattoremontin arviokäynti


Taloyhtiöt

Omakotitalot


Omataloyhtiö.fi
Päivitetty
24.5.2021