Vesivahinko on painajainen, jota vakuutus ei välttämättä korvaa

Vesivahinko on painajainen, jota vakuutus ei välttämättä korvaa

Vesivahinko on aina kallis paukku ja sen korvattavuus riippuu suurestikin vesivahingon aiheuttamasta syystä. Nyrkkisääntönä voidaan pitää, että vakuutus korvaa äkillisen ja ennalta arvaamattoman vahingon, mutta ei hitaasti aiheutuneita vesivahinkoja, joita syntyy mm. putken syöpymisestä tai liitoksen pettämisestä. Jos rikkoutunut putki on piilossa, vettä voi tihkua kuukausien ajan rakenteiden sisälle, jolloin puhutaan jo myös home- ja kosteusvaurioista.

Vesivahingon aiheuttama home- tai itiökasvusto saattaa kasvaa jo muutamassa viikossa ja levitä nopeasti ympärillä oleviin rakenteisiin. Vakuutusehdot sisältävät myös ikävähennyksiä, jolloin mitä vanhempi putkisto, sitä isommaksi muodostuu asukkaan oma osuus vahingon korvauksissa.

Kun vuoto havaitaan ajoissa ja pysäytetään ennen kuin siitä syntyy minkäänlaista vahinkoa, säästetään rahaa, vaivaa ja ennen kaikkea hermoja. Yli 14 000 talon omistajaa on suojannut kotinsa Leakomaticin vesivuotovahdilla ja välttävät näin kalliin ja turhan remontin.

Jätä yhteydenottopyyntö Leakomaticille
Vesivahingon jäljiltä rakenteiden purkaminen ja kuivattaminen saattaa kestää kuukausia.Vesivahingon jäljiltä rakenteiden purkaminen ja kuivattaminen saattaa kestää kuukausia.

Suomen suosituin vesivuotovahti

- Moni ajattelee, että vesivahingon riski on suurin vanhemmissa taloissa mutta jopa 40 prosenttia vesivahingoista sattuu uudiskohteissa, mm. asennus- ja materiaalivirheiden johdosta. Vesivahinkoja aiheuttavat myös verkostoon liitetyt laitteet, etenkin astianpesukoneet. Tuotteemme tekniikkaa ei katso käyttövesijärjestelmän ikää tai materiaalia ja poistaa vesivahingon riskit putkiston, vesikalusteiden ja myös vettä käyttävien laitteiden osalta, kertoo Leakomaticin maajohtaja Peter Johansson.

Leakomatic tunnistaa ja estää niin isot virtausvuodot kuin pienet tihku- ja piilovuodot automaattisesti, eikä laitetta tarvitse erikseen tarkkailla. Vuodon sattuessa laite hälyttää ja katkaisee vedentulon suuren vahingon ehkäisemiseksi. Samalla se ilmoittaa myös minkälaisesta vuodosta on kyse ja tallentaa tapahtuman järjestelmän lokiin. Näin varsinkin pienimmät tihkuvuodot ovat helpommin ja nopeammin paikallistettavissa. Hälytyksen voi kuitata itse paikan päällä tai etänä ja vapauttaa kiinteistön vedensaannin.

- Vesivahingon sattuessa on oleellista, että vuoto havaitaan mahdollisimman varhaisessa vaiheessa ja varsinkin se, että vedentulo saadaan automaattisesti katkaistua. Tässä ei vesimittarin seuraaminen auta, muistuttaa Peter Johansson.

Vesivuotovahteja jokaiseen tarpeeseen

InnoSuomi-palkitulla Leakomaticilla on pitkä kokemus omakotitalojen vuototurvaamisessa ja panostaa voimakkaasti tuotteidensa jatkuvaan kehittämiseen. 

Leakomatic M3i ja Leakomatic M4i

Kompakti ja tehokas vuotovahti pientaloihin ja vapaa-ajanasuntoihinKompakti ja tehokas vuotovahti pientaloihin ja vapaa-ajanasuntoihin
Markkinoiden tarkin vuotovahti, nyt myös suuremmalla venttiilillä. Kattavat lisävarusteet.Markkinoiden tarkin vuotovahti, nyt myös suuremmalla venttiilillä. Kattavat lisävarusteet.

Rivi- ja kerrostaloihin sekä liike- ja teollisuuskiinteistöille löytyy myös Leakomatic Pro 1 vuotovahtijärjestelmä, joka mahdollistaa koko kiinteistön vedenhallinnan vuotojen ehkäisemisestä vedenkulutuksen seurantaan yhdellä ratkaisulla. 

Täydellinen suoja vesivahinkoja vastaan

Leakomaticin asennuksen jälkeen vesivahingon riski on olematon, talo pysyy kunnossa ja säilyttää jälleenmyyntiarvonsa. Vettä voi käyttää arjessa täysin normaalisti, sillä Leakomatic katkaisee vedentulon automaattisesti ainoastaan silloin, kun laite havaitsee vuodon.

Vuotovahdit voidaan ohjata paikallisesti, etänä ilmaisella sovelluksella tai erillisen kotiautomaatio- tai hälytysjärjestelmän kautta.

Leakomatic Cloud

Leakomatic vesivuotovahtien ohjaus onnistuu myös älypuhelimella ja tietokoneella ilmaisen Leakomatic Cloud pilvipalvelun avulla. Sen kautta voidaan vaihtaa asetustiloja, vastaanottaa hälytysviestejä ja kuitata hälytyksiä, muuttaa asetusarvoja ja seurata talon vedenkäyttöä sekä reaaliajassa että halutulta ajanjaksolta. Sovelluksen erityisenä etuna on, että sillä voi hallita useampia laitteita ja käyttäjiä samanaikaisesti, eli käyttöoikeuksia voi jakaa kaikille perheenjäsenille, naapurille tai huoltoliikkeelle.

Kiinnostuitko?

Jätä yhteydenottopyyntö Leakomatic-vesivuotovahdista

Omataloyhtiö.fi
Julkaistu
21.10.2019