Onko säilytystilakaaos ongelma taloyhtiössänne?

Erilaiset säilytysmahdollisuudet ovat pieni mutta merkittävä osa taloyhtiön kokonaisuutta. Kuinka mukavaa onkaan, kun renkaille, pyörille, suksille ja muille ulkoiluvälineille löytyy taloyhtiöstä paikkansa. Tarpeeton kaaos ja säilytyspaikkojen riittämättömyys vain aiheuttavat ongelmia asukkaiden keskuudessa ja vaikuttavat asumisviihtyvyyteen. Järjestys yhdessä toimivan tilankäytön kanssa ehkäisee ilkivaltaa ja edistää turvallisuutta.

Compact PTL-2, liukuva säilytysjärjestelmä polkupyörille. Kaksi pyöräpaikkaa eri korkeuksilla. Säilytys ohjaustangosta satula telineen tukea vasten.
Compact PTL-2, liukuva säilytysjärjestelmä polkupyörille. Kaksi pyöräpaikkaa eri korkeuksilla. Säilytys ohjaustangosta satula telineen tukea vasten.

Sisätilojen pyöränsäilytysratkaisut pyöräkaaokseen

Kaaoksessa olevat pyörävarastot eivät houkuttele pyöräilyyn, kun asukas joutuu kuluttamaan aikaa ja voimiaan pelkästään pyörän hakemiseen. Kun taas pyörät ovat hyvässä järjestyksessä, on helppoa ja mukavaa lähteä pyöräilemään. Pyöräparkit pitäisi olla organisoitu myös ympärivuotista käyttöä varten. Sisätiloihin tarkoitetut polkupyörien säilytystelineet ovat suunniteltu pyörän turvalliseen ja tehokkaaseen säilyttämiseen mm. ulkoiluvälinevarastoissa ja kellareissa.

Esimerkiksi ovella® Compact PTL-2 liukukelkkajärjestelmä on tehokas ratkaisu sisätiloihin. Se on seinäkiskoilla liukuva säilytyskelkka polkupyörille. Pyörät ovat säilytyskelkassa eri korkeudella pystyasennossa pyörän satula kelkan satulatukeen nojaten.

PTL-2-liukukelkkajärjestelmä.PTL-2-liukukelkkajärjestelmä.

Pyörien ja suksien säilyttäminen asunnoissa?

Ovellan nerokkaat säilytystelineet polkupyörille ja muille välineille on suunniteltu asennettaviksi myös asuntoon. Ovella Fillarikoukku FK-1, Junior v-3 -telineillä polkupyörää säilytetään pystyssä esim. nurkassa ja Megakonsoli PST-2:ssa (2 kpl) säilytys vaakatasossa. SkiRack STM-5 ja MultiRack MT-6 ovat suksia, luistimia, rullalautoja ym. varten. Asunnoissa säilytystiloja ovat mm. eteinen, vaatehuone ja parveke. Pienissä asunnoissa myös olohuone, jolloin telineet ovat osana sisustusta. Asukas voi itse asentaa telineet helposti asennusohjeiden ja -kiinnikkeiden avulla.

Suksiteline.Suksiteline.

Piha-alueet järjestykseen turvallisuutta unohtamatta

Siistit pyörätelineet ulkona lisäävät pyöräilyaktiivisuutta. Ovellan polkupyörien ulkosäilytystelineet on suunniteltu ensisijaisesti Suomen rankkoihin olosuhteisiin, eri vuodenajat huomioiden. Esimerkiksi PyöräNoja-parkkijärjestelmässä polkupyörät pysyvät järjestyksessä telineen muotoilun ansiosta. Telineessä on erillinen ulosvedettävä ketju, joka pitää pyörän telinettä vasten. Lisävarusteena on saatavana viime aikoina paljon lisääntyvien sähköpyörien latauspiste sekä nojan alle sijoitettava lämmitysjärjestelmä, jotta pyöräilyä voi jatkaa vielä halutessaan talven kolkuttaessa taas ovelle.

PyöräNoja, turvallinen ja kestävä parkkijärjetelmä 2-10 pyörälle.PyöräNoja, turvallinen ja kestävä parkkijärjetelmä 2-10 pyörälle.

Renkaat telineeseen ja itse hotelliin

Talvi- ja kesärenkaiden säilytys aiheuttaa keväisin ja syksyisin päänvaivaa. Nykyään markkinoidaan ns. Rengashotelleja, joihin varataan aika kuten parturiin. Siistiä ja kädet pysyvät puhtaina vaatteista puhumattakaan. Ovella tarjoaa tähänkin vaihtoehdon. Nimittäin Rengasteline PST-4, johon sopii 4 kpl standardirenkaita. Taloyhtiö voi hankkia telineitä ja vuokrata niitä haluaville, jolloin tulot jäävät taloyhtiöön.

Rengasteline PST-4, lukittava autorenkaiden säilytysteline neljälle standardirenkaalle.Rengasteline PST-4, lukittava autorenkaiden säilytysteline neljälle standardirenkaalle.

Kellareiden modernisointi ja säilytyskapasiteetin tehostaminen

Suurempien remonttien yhteydessä taloyhtiön kannattaa miettiä myös säilytystilojen modernisointia. Tällöin vanhat ja epäkäytännölliset telineet pystytään korvaamaan nykyaikaisilla tehokkailla säilytysjärjestelmillä. Vapautuneet tilat voidaan suunnitella ja kalustaa uudelleen, kuten kylmäkellarit, lämmönjako- ja pannuhuoneet jne. Lisäksi pihoille voidaan järjestää ympärivuotiset pyöräparkit autojen parkkipaikat ja lumenlastauspaikat huomioiden. Nämä toimenpiteet ovat pieniä, mutta viimeistelevät suuremman remontin ja lisäävät asumisviihtyvyyttä.

Mikä Ovella?

Ovella Systems on vuonna 1979 perustettu perheyritys, joka on erikoistunut turvallisiin, kestäviin ja tyylikkäisiin säilytysratkaisuihin. Ovellan erityisosaamista ovat polkupyörien parkki- ja säilytysratkaisut sisä- ja ulkotiloissa. Tuotteet pitävät polkupyörille tarkoitetun tilan oivassa järjestyksessä, edistävät sujuvaa liikkumista ja vapauttavat lisä tilaa muuhun toimintaan.

Haluan lisätietoa


Omataloyhtiö.fi
Julkaistu
23.3.2020