• Etusivu
  • Piha

Onko säilytystilakaaos ongelma taloyhtiössänne?

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Ovella Systems Oy
Julkaistu 01.10.2018Päivitetty 16.02.2022
20163_45886.jpg

Compact PTL-2, liukuva säilytysjärjestelmä polkupyörille. Kaksi pyöräpaikkaa eri korkeuksilla. Säilytys ohjaustangosta satula telineen tukea vasten.

Erilaiset säilytysmahdollisuudet ovat pieni mutta merkittävä osa taloyhtiön kokonaisuutta. Kuinka mukavaa onkaan, kun renkaille, pyörille, suksille ja muille ulkoiluvälineille löytyy taloyhtiöstä paikkansa. Tarpeeton kaaos ja säilytyspaikkojen riittämättömyys vain aiheuttavat ongelmia asukkaiden keskuudessa ja vaikuttavat asumisviihtyvyyteen. Järjestys yhdessä toimivan tilankäytön kanssa ehkäisee ilkivaltaa ja edistää turvallisuutta.

Piha-alueet järjestykseen turvallisuutta unohtamatta

Liian usein talojen säilytystilat ovat liian pienet säilytettävien pyörien määrään nähden. Tiloissa on kaaos ja telineitä ei ole riittävästi saatikka sitten tilaa.

Yhtenä vaihtoehtona voidaan rakentaa ulos lisää pyöräparkkeja, jotka ovat turvallisia, kestäviä ja esteettisiä. Edullinen ja ekologinen 15 m²:n ulkovarasto on toteutettavissa helposti esimerkiksi betonialustalle.

Ohessa on esimerkki 20 polkupyörän ulkovarastosta, joka on kalustettu ovella® FK-1-fillarikoukuilla ovella®-konseptin mukaisesti. Pyöräpaikat on numeroitu, jolloin ne voidaan liittää esimerkiksi taloyhtiön varausjärjestelmään. Se voi olla maksullinen, jolloin investointi saadaan takaisin muutamassa vuodessa vuokratuloin.

20222_76942.jpg

Pyörät voidaan lukita telineeseen omalla lukolla, jolloin varmistetaan turvallinen säilytys. Ovellan polkupyörien ulkosäilytystelineet on suunniteltu ensisijaisesti Suomen rankkoihin olosuhteisiin, eri vuodenajat huomioiden.

Tilaa telineet tai pyydä tarjous toteutuksesta osoitteesta myynti@ovella.fi

20222_76943.jpg
20222_76944.jpg

Sisätilojen pyöränsäilytysratkaisut pyöräkaaokseen

Kaaoksessa olevat pyörävarastot eivät houkuttele pyöräilyyn, kun asukas joutuu kuluttamaan aikaa ja voimiaan pelkästään pyörän hakemiseen. Kun taas pyörät ovat hyvässä järjestyksessä, on helppoa ja mukavaa lähteä pyöräilemään. Pyöräparkit pitäisi olla organisoitu myös ympärivuotista käyttöä varten. Sisätiloihin tarkoitetut polkupyörien säilytystelineet ovat suunniteltu pyörän turvalliseen ja tehokkaaseen säilyttämiseen mm. ulkoiluvälinevarastoissa ja kellareissa.

Esimerkiksi ovella® Compact PTL-2 -liukukelkkajärjestelmä on tehokas ratkaisu sisätiloihin. Se on seinäkiskoilla liukuva säilytyskelkka polkupyörille. Pyörät ovat säilytyskelkassa eri korkeudella pystyasennossa pyörän satula kelkan satulatukeen nojaten.

PTL-2-liukukelkkajärjestelmä
PTL-2-liukukelkkajärjestelmä

Pyörien ja suksien säilyttäminen asunnoissa?

Ovellan nerokkaat säilytystelineet polkupyörille ja muille välineille on suunniteltu asennettaviksi myös asuntoon. Ovella Fillarikoukku FK-1, Junior v-3 -telineillä polkupyörää säilytetään pystyssä esimerkiksi nurkassa ja Megakonsoli PST-2:ssa (2 kpl) säilytys vaakatasossa. SkiRack STM-5 ja MultiRack MT-6 ovat suksia, luistimia, rullalautoja ym. varten. Asunnoissa säilytystiloja ovat mm. eteinen, vaatehuone ja parveke. Pienissä asunnoissa myös olohuone, jolloin telineet ovat osana sisustusta. Asukas voi itse asentaa telineet helposti asennusohjeiden ja -kiinnikkeiden avulla.

Suksiteline
Suksiteline

Kellareiden modernisointi ja säilytyskapasiteetin tehostaminen

Suurempien remonttien yhteydessä taloyhtiön kannattaa miettiä myös säilytystilojen modernisointia. Tällöin vanhat ja epäkäytännölliset telineet pystytään korvaamaan nykyaikaisilla tehokkailla säilytysjärjestelmillä. Vapautuneet tilat, kuten kylmäkellarit sekä lämmönjako- ja pannuhuoneet, voidaan suunnitella ja kalustaa uudelleen. Lisäksi pihoille voidaan järjestää ympärivuotiset pyöräparkit autojen parkkipaikat ja lumenlastauspaikat huomioiden. Nämä toimenpiteet ovat pieniä, mutta ne viimeistelevät suuremman remontin ja lisäävät asumisviihtyvyyttä.

Pyöräparkit sisälle ja ulos

Renkaat telineeseen ja itse hotelliin

Talvi- ja kesärenkaiden säilytys aiheuttaa keväisin ja syksyisin päänvaivaa. Nykyään markkinoidaan ns. rengashotelleja, joihin varataan aika kuten parturiin. Siistiä ja kädet pysyvät puhtaina vaatteista puhumattakaan. Ovella tarjoaa tähänkin vaihtoehdon. Se on Rengasteline PST-4, johon sopii 4 kpl standardirenkaita. Taloyhtiö voi hankkia telineitä ja vuokrata niitä haluaville, jolloin tulot jäävät taloyhtiöön.

Rengasteline PST-4, lukittava autorenkaiden säilytysteline neljälle standardirenkaalle.
Rengasteline PST-4, lukittava autorenkaiden säilytysteline neljälle standardirenkaalle.

Mikä Ovella?

Ovella Systems on vuonna 1979 perustettu perheyritys, joka on erikoistunut turvallisiin, kestäviin ja tyylikkäisiin säilytysratkaisuihin. Ovellan erityisosaamista ovat polkupyörien parkki- ja säilytysratkaisut sisä- ja ulkotiloissa. Tuotteet pitävät polkupyörille tarkoitetun tilan oivassa järjestyksessä, edistävät sujuvaa liikkumista ja vapauttavat lisä tilaa muuhun toimintaan.

Ovella Systems Oy
Piha
säilytys
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

20163_45886.jpg
Taloyhtiön monipuoliset säilytysratkaisut
Erilaiset säilytysmahdollisuudet ovat pieni mutta merkittävä osa taloyhtiön kokonaisuutta. Kuinka mukavaa onkaan, kun renkaille, pyörille, suksille ja muille ulkoiluvälineille löytyy taloyhtiöstä paikkansa. Alla on kerrottu muutamista taloyhtiön arkea helpottavista ratkaisuista.Tilaa maksuton esite!Osta säilytystuotteita verkkokaupasta!
20153_42831.jpg
Pyörät solmussa ja renkaat rutussa?
Onko pyöräkellarissanne talven jälkeen aina kaaos? Oma polkupyörä ei tahdo löytyä talven jälkeen millään kellarista. Taloyhtiön kevätsiivous on oiva hetki laittaa myös pyörävarasto järjestykseen uusilla pyörätelineillä. Kuinka mukavaa onkaan alkaa pyöräilykausi, kun polkupyörät ovat siististi järjestyksessä.Tilaa maksuton esite!
20154_43048.jpg
Auton renkaiden säilytys taloyhtiössä
Renkaiden vaihdon aikaan ollaan aina jokavuotisen ongelman äärellä, erityisesti taloyhtiöissä: missä ylimääräiset renkaat säilytetään? Taloyhtiöissä säilytystilaa on vähän ja käyttämättömät renkaat pitäisi saada säilöön mahdollisimman pieneen tilaan.Auton renkaiden säilytykseen tarkoitetut ovella®-telineet ovat helppokäyttöisiä, turvallisia ja korkealaatuisia. Ne on valmistettu maalatusta teräksestä. Järjestelmän avulla lattiatilaa vapautuu ja saadaan rakennuksen hyödyntämättömät tilat käyttöön.Tilaa maksuton esite!Osta verkkokaupasta!
201610_47625.jpg
Käyttäjälleen elinkaariedullisin ratkaisu - Tiilijulkisivu
Tiesitkö että: Rakennusmateriaalin valinnalla on väliä. Tampereen teknillisen yliopiston tekemän tutkimuksen mukaan jo 50 vuoden elinkaarella tarkasteltuna tiilijulkisivun käytönaikaiset kustannukset ovat puu- tai rappausvaihtoehtoihin nähden jopa yli 90 % alhaisemmat.
20221_74393.jpg
Taas tuli lunta - Minne taloyhtiön lumet voidaan kolata?
Kun lunta tulee tavallista enemmän, aiheuttaa se nopeasti lumikaaoksen. Kaaoksen, jossa niin kaupunki kuin yksityisetkin toimijat ja taloyhtiöt joutuvat miettimään minne lumet voidaan sijoittaa.
20135_34997.jpg
Milloin taloyhtiön lämmönjakolaitteet ikääntyvät?
Kaukolämpökiinteistössä lämmitys on huoletonta, toimintavarmaa ja edullista. Talossa ei tarvitse miettiä lämmön eikä lämpimän veden riittävyyttä, vaan sitä riittää kaikissa tilanteissa.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton