Ovatko kerrostalon ikkunat ja ovet uusimisen tarpeessa?

Ovatko kerrostalon ikkunat ja ovet uusimisen tarpeessa?

Huomaatko usein ikkunan tai parvekeoven läheisyydessä vedon tunnetta? Onko ikkunan tai oven aukaiseminen hankalaa? Jos nämä asiat tuntuvat liian tutuilta ja ovat arkipäivää asunnossasi, on ikkunoiden ja ovien vaihtaminen ajankohtaista.

Tiiviistä ikkunasta ei vedä.Tiiviistä ikkunasta ei vedä.

Ikkunanvaihtoa talvella?

Vaikka syksy on jo tullut ja talvikin lähestyy, ikkunaremonttia ei kannata siirtää vuodenajan takia. Ikkunoiden vaihto onnistuu helposti myös talviaikaan. Itseasiassa talviaikaan tehdyllä ikkunaremontilla on paljon etuja kesän sesonkiaikaan verrattuna:

  • Asennuskapasiteettia on paremmin saatavilla
  • Edullisempi kustannustaso
  • Pihat ja nurmikot kestävät paremmin nostureiden kuormitusta maan ollessa jäässä
  • Kuivalla pakkaskelillä ilman suhteellinen kosteus erittäin pieni


Talviremontin tuomat edut eivät ole pelkästään rahallisia säästöjä vaan myös hyötyjä, joita ei kesäaikaan tehdyillä remonteilla saavuteta, kuten esimerkiksi pihojen vähäisempi kuormitus ja vaurioituminen.


Miksi ikkunat ja ovet kannattaa vaihtaa?

Ikkunanvaihtoremonttia siirretään useasti vuosilla eteenpäin, vaikka ilmeinen tarve uusille ikkunoille on olemassa. Usein vakuutellaan, että ”vanhat ikkunat ovat ihan hyvät, ei ole tarvetta vaihtaa”. Vanhassa talossa ikkunat ovat kuitenkin huonoimmin lämpöä eristävä osa, jolloin lämmitysenergiaa menee vuoden mittaan paljon hukkaan. Vuositasolla uudet ikkunat saavat aikaan kustannussäästöä lämmityskuluissa n. 20-30 €/ikkunaneliö. Perusteita ikkunoiden vaihtoon ei kannata ajatella pelkästään rahan kautta vaan on muistettava, että uudet ikkunat lisäävät huomattavasti asumisviihtyvyyttä.

Remonttia suunnitellessa kannattaa miettiä myös olisiko uusimisen tarpeessa huoneiston ovet? Vanhat ovet ovat usein kaksiosaisia, jolloin toinen ovi avautuu sisäänpäin ja toinen ulospäin. Päivittäisessä käytössä yhden oven avaaminen ja sulkeminen helpottaisi arjen rutiineja huomattavasti ja puhumattakaan pelastautumistilanteesta, jolloin kahden oven aukaiseminen voi koitua kohtaloksi.

Alavus Ikkunat Oy:n tuotevalikoimasta löytyy nyt myös laadukkaat ja kestävät kerrostaso-ovet. Ääneneristävyydeltään ovet ovat erinomaiset ( Rw 38 dB ). Neljän saranan avulla ovi pysyy ryhdikkäänä vuodesta toiseen sekä aito jalopuureunalista kestää käyttöä. Ovien vaihto on vaivatonta ja kannattaa ehdottomasti tehdä talvityönä.

Neljän saranan avulla kerrostaso-ovi pysyy ryhdikkäänä vuodesta toiseen sekä aito jalopuureunalista kestää käyttöä.Neljän saranan avulla kerrostaso-ovi pysyy ryhdikkäänä vuodesta toiseen sekä aito jalopuureunalista kestää käyttöä.

Mikä ratkaisee remontin tarpeen?

Uusille ikkunoilla ja oville on olemassa puhtaasti taloudellisia mutta myös, asukkaiden hyvinvointiin sekä turvallisuuteen pohjautuvia asioita. Näistä lähtökohdista ajateltuna, remonttia ei kannata enää siirtää!

Omataloyhtiö.fi
Päivitetty
23.10.2019