Ulkovalaisimien uusimisella energiansäästöä ja parempaa valaistusta pihapiiriin

Ulkovalaisimien uusimisella energiansäästöä ja parempaa valaistusta pihapiiriin

Ulkovalaistusremonttia suunnitellessa kiinnostaa, kuinka paljon pihapiirin valaisinten uudistaminen tuo säästöjä taloyhtiölle. Valaisinten uusiminen ei ole pelkkä menoerä, vaan pitkäikäinen hankinta, joka takaisinmaksun jälkeen tuo taloyhtiölle energiansäästöä.

Kaikki alkaa suunnittelusta

Hyvä pihapiirin valaistus syntyy suunnittelemalla valaistus tarkasti, jolloin tehokkaita Led-valaisimia tarvitaan jopa aiempaa vähemmän. Elinkaarikustannuksiin perustuva arviointi on hyvä menetelmä kustannuksia pohdittaessa. Laadukkaat valaisimet kuittaavat kustannuksensa elinkaarensa alkuvuosina ja tuovat säästöä energiakuluihin. Laadukas ulkovalaistus on pitkäikäinen hankinta, joka nostaa kiinteistön arvoa. Valaisinten elinkaariarvo nousee esiin ajan kanssa.

Tuotepäällikkö Janne Anderson Ensto Lightingilta kertoo: “Valaistussuunnittelulla ja Enston valaistusratkaisuilla vähennät energiakustannuksia. Uusittu valaistus vähentää huoltokustannuksia, sillä LED-moduulin elinikä on jopa 100 000 tuntia. Polttimoita ei tarvitse vaihtaa juuri koskaan.”

“Uusittu valaistus vähentää huoltokustannuksia, sillä LED-moduulin elinikä on jopa 100 000 tuntia. Polttimoita ei tarvitse vaihtaa juuri koskaan.”

Enston ulkovalaisinvalikoima koostuu energiatehokkaista, pitkäikäisistä ja laadukkaista valaisimista. Led-valaisimet sopivat hyvin myös eri vuodenaikoihin - ne kestävät vaihtelevat sääolot, eikä kylmyys aiheuta viiveitä niiden syttymiseen. Valaisimet ovat helppoja ja nopeita asentaa ja huollon tarve on vähäistä.

"Valikoimasta löydät sopivan valaisimen julkisivujen valaisemiseen, piha- ja pysäköintialueille sekä aukioita ja puistoja valaisemaan", Enstolta kerrotaan.

“Pihapiirin valaistusta suunnitellessa on hyvä huomioida myös pihan monet käyttäjät. Luonnonvalon määrän vähentyessä lapsiperheet voivat jatkaa ulkoilua leikkipaikoissa, kun ne ovat hyvin valaistuja. Turvallinen ympäristö luodaan hyvin valaistulla pihapiirillä", Anderson toteaa.

Loistava julkisivuvalaisin Ensto AVR8 sisäänkäynnin yhteyteen

Enston AVR8-ulkovalaisin soveltuu erinomaisesti pien- ja kerrostalojen sisäänkäyntien valaisemiseen. Moderni muotoilu istuu nykyaikaiseen arkkitehtuuriin sekä vanhempia taloja valaisemaan. LED-valaistus kirkastaa kohteensa yleisilmettä ja on käytössä energiatehokas. Seinäasenteinen AVR8-ulkovalaisin on saatavilla numerokyltillä tai ilman. Valaistu numerokyltti näkyy sekä toimii opasteena. Valaisin luo turvallisuutta ja viihtyvyyttä valaistessaan sisäänkäyntiä.

Ensto AVR8-valaisimet ovat laadukkaita ja kestäviä. Niiden runko on rakenteeltaan alumiinivalua ja kupu polykarbonaattia. Valaisimessa on kolme valovirtavaihtoehtoa (lm), joista asennusvaiheessa valitaan kohteeseen sopivin. Valovirrat (4K): 790 lm/1080 lm/1450 lm. Ottotehot: 9W/13W/18W

Ohjaa ja himmennä

Katso lisätietoja ja tutustu Enston valaisinvalikoimaan >>

Enston ulkovalaisimiin on saatavilla runsaasti erilaisia valaistusratkaisuja, voit ohjata mm. valaistuksen määrää ja käyttöaikoja.

BaseDim-yöhimmennys sovellus säätää automaattisesti sopivan valon määrän pimeän ajanjaksolle.
Ensto Basedim tekee energiansäästön erittäin helpoksi vaarantamatta turvallisuutta. BaseDim-ratkaisu alentaa valovirtaa 50 % kahdeksan tunnin aikana, oletetun keskiyön ympärillä. BaseDim on automaattinen ja helppo, mutta parantaa energiatehokuutta ja säästää rahaa.

Ensto SmartDim on ohjelmoitava, yöajan himmennysratkaisu, joka optimoi energian kulutusta ja valovirtaa juuri silloin kun sitä tarvitaan. Voit valita maksimissaan 5 himmennystasoa pimeän ajalle. SmartDim on fiksu ja säästää energiaa.

Omataloyhtiö.fi
Päivitetty
29.10.2018