Terassi- ja parvekelasituksen huolto

Parvekelasituksen huolto

Hyvääkin tuotetta pitää huoltaa. Parvekelasien laskennallinen käyttöikä huollettuna on noin 30-40 vuotta, olosuhteista riippuen. Ensimmäisen huollon aika on viiden vuoden kuluttua järjestelmän asentamisesta. Säännöllisesti huolletut lasitukset ovat turvalliset ja miellyttävät käyttää.

Lasituksen huoltaminen itse

Itse tehtäviä huoltotoimenpiteitä ovat lasien pesu ja kiskojen puhdistaminen pari kertaa vuodessa. Jotakin komponentteja – kuten lasituksen päädyssä olevat pystytiivisteet – voi vaihtaa itse, mutta pääsääntöisesti huolto kannattaa jättää Lumoni huoltoammattilaisen tehtäväksi.

Lue lisää kuluttajille suunnatuista huoltopalveluista >>

Mitkä merkit osoittavat huollon tarpeen?

Jos parvekelasit ovat yli viisi vuotta vanhat tai edellisestä huollosta on kulunut pitkä aika, huolto on aina ajankohtainen riippumatta siitä, onko lasituksessa havaittavissa ulkoisia merkkejä huollon tarpeesta. Ennakoiva toiminta säästää ongelmilta. Jos merkkejä ongelmista ilmenee, esimerkiksi lasituksen avaaminen ja sulkeminen on vaikeutunut, lasit liukuvat huonosti tai tiivisteet ovat huonossa kunnossa, parvekelasien huolto on viimeistään silloin tarpeellinen. Hyvin huolletut parvekelasit parantavat turvallisuutta taloyhtiössä.

Tänä vuonna 40 v. täyttävä Lumon huolehtii tuotteistaan ja asiakkaistaan vastuullisesti myös tuotteen asennuksen jälkeen. Tästä syystä muistutamme asiakkaita huollon tarpeellisuudesta, jos asiakkaan yhteystiedot ovat saatavissa. Usein myös asiakas ottaa Lumoniin yhteyttä ja tilaa huollon.

Parvekelasien huolto talvella

Parvekelaseja voi huoltaa ympäri vuoden. Paras aika huollolle on talvi, marraskuun alusta maaliskuun loppuun. Tällöin toimitusajat ovat lyhyet ja lasitukset ovat hyvässä kunnossa kevättä varten.

Miten taloyhtiössä on järkevintä toteuttaa lasituksen huolto?

Taloyhtiön huoltovastuulla olevat lasitukset kannattaa huollattaa samalla kertaa. Tällöin taloyhtiö saa huollossa merkittäviä kustannussäästöjä. Lisäksi kaikilla osakkeen omistajilla on siten toimivat ja turvalliset lasitukset käytössä.

Lue lisää Lumonin huoltopalvelusta >>

Mitä Lumonin lasituksen huolto sisältää?

Lumon antaa huoltamilleen laseille 5 vuoden käyttöturvan. Huoltoasentaja tarkastaa järjestelmän kiinnitykset, vaihtaa komponentteja tarvittavilta osin sekä säätää ja voitelee parvekelasituksen. Asiakas saa tällöin viiden vuoden takuun ja käyttöturvan järjestelmälle. Käyttöturva koskee koko järjestelmää riippumatta siitä, minkä verran osia on uusittu.

Lue lisää Lumonin palveluista >>

Huolletut lasitukset osa turvallisuutta

Lasien säännöllinen huolto takaa parvekelasitusten turvallisuuden ja yli 30 vuoden käyttöiän. Jos lasitukset ovat osakkeen omistajan vastuulla ja lasitukset ovat yli viisi vuotta vanhat, osakkeen omistajan on syytä olla Lumoniin yhteydessä ja selvittää, milloin lasitukset on viimeksi huollettu. Niissä taloyhtiöissä, missä huoltovastuu lasitusten osalta on taloyhtiöllä, hallitus ja isännöitsijä huolehtivat, että lasitukset tulevat asianmukaisesti huollettua.

Juttuun on haastateltu Lumonin aluejohtajaa Risto Nivalaa.

Jätä yhteydenottopyyntö


Omataloyhtiö.fi
Päivitetty
16.11.2018